A Sennheiser májusban indította útnak hordozható termékcsaládjának legfiatalabb tagját, az ACCENTUM True Wireless-t. Ez a jellegzetes Sennheiser hangzással, dinamikus vezeték nélküli funkciókkal és vadonatúj ergonomikus kialakítással bíró true wireless fülhallgató kézenfekvő választást jelent, ha útközbeni zenehallgatásról vagy kapcsolattartásról van szó.

„Az ACCENTUM True Wireless alapból magáénak tudhatja a kagylós fejhallgatótársak híres tulajdonságait: a hihetetlen hangzást, a hasznos funkciókat és a verhetetlen ár-érték arányt” – mondta Frank Foppe, a Sennheiser termékmenedzsere. „Ezeket a tulajdonságokat egy újragondolt, díjnyertes dizájnba csomagoltuk, minden megújulásra vágyó felhasználó számára elérhetővé téve a varázslatos Sennheiser hangzást.”

Jellegzetes hangzás

Az ACCENTUM True Wireless az első pillanattól kezdve lenyűgöz komoly teljesítményével. Mindennek alapja a gyártó szabadalmaztatott 7 mm-es dinamikus True Response jelátalakítója, amely erőteljes és magával ragadó basszust, valamint természetes közép- és ragyogó magastartományt biztosít – még az összetettebb modern zenéket is játszi könnyedséggel megszólaltatva. A minimális torzítással működő hangszórók a Sennheiser tullamore-i gyárában készülnek, a többi ACCENTUM, MOMENTUMés audiofil fejhallgatókkal egy fedél alatt.

Az ACCENTUM True Wireless fekete és a képen látható fehér színben kapható.

Ergonomikus kialakítás

A fülhallgató képességeinek gazdag táháza egy teljesen egyedi megközelítésű, ergonomikusan kialakított házban kapott helyet, melyet a vezető hallókészülék-gyártó Sonova-val szoros együttműködésben fejlesztettek ki – többezer fülforma kielemzésével, hogy megtalálják a stabilitás, a kényelem és a kifinomultság ideális egyensúlyát. Az együttműködés eredménye egy olyan innovatív vonalvezetés, amely a felhasználók széles köre számára képes tökéletes illeszkedést biztosítani. A fülhallgató, melyet még mindig titokzatosság leng körül, nemrégiben elnyerte a rangos Red Dot Design díjat. A fülhallgatóhoz járó négyféle méretű fülgumi nagyszerű illeszkedést biztosít, erőteljes mélyfrekvenciás hangzásról és hatékony hibrid zajszűrésről gondoskodva.

„Nem titok, hogy a nagyszerű hangzás és kényelem biztosításához elengedhetetlen a kiváló illeszkedés” – mondta Friederike Menking, a Sennheiser termékmenedzsere. „Az ACCENTUM True Wireless-t több mint ezer különböző fülforma megvizsgálását követően terveztük meg, egy aprólékosan kidolgozott, alig érzékelhető konstrukciót alkotva.”

A hangáteresztés művészete

A diszkrét hangnyalábformáló mikrofonrendszer segítségével működő aktív zajkioltó (ANC) funkció hatékonyan csökkenti a mélyfrekvenciás zajokat, így például a repülőgép utasterének zaját, a készülékek zümmögését, a forgalom zaját és a nyüzsgő kávézók zsivaját. Az ACCENTUM True Wireless hibrid ANC és hangáteresztő (Transparency) funkciójának segítségével kézben tarthatjuk a környező hangokat: érintésvezérléssel vagy az ingyenes Sennheiser Smart Control alkalmazás használatával igény szerint kizárhatjuk vagy átengedhetjük azokat. Az alkalmazáson keresztül az áteresztés mértékét is beállíthatjuk, miközben az 5 sávos EQ és a Sound Check funkció segítségével még személyre szabottabbá tehetjük a hangzást. A Sound Check funkció lépésről-lépésre végigvezet minket, hogy saját hangzásprogramot hozhassunk létre, melyet azután fiókunkba feltöltve bármely iOS- vagy Android-eszközünkről elérhetünk. Az EQ testreszabása pedig csak a kezdet – az érintésvezélés működésének meghatározásával a médialejátszás, a telefonhívások és a hangasszisztensek kezelését is személyre szabhatjuk.

Az ACCENTUM True Wireless a kompakt Qi-kompatibilis töltőtokban

Szórakozásra készen

A beépített Bluetooth 5.3 technológián keresztül az ACCENTUM True Wireless fülhallgató okostelefonhoz csatlakoztatásával nemcsak a médialejátszást és a hívásokat tudjuk kezelni. A fülhallgató Bluetooth LE Audio- és Auracast-kompatibilitásának köszönhetően kapcsolódni tudunk például a modern Auracast-kompatibilis múzeumok, kávézók és repülőterek streaming formátumú hanganyagaihoz. Az SBC és AAC kodektámogatáson túl a fülhallgató a megbízható hangminőség és az akkuélettartam (töltésenként akár 8 óra, tokkal pedig összesen 28 óra) fenntartásához aptX™ és LC3 technológiát is használ.

Mindig feltöltődve

A fülhallgató töltésére többféle lehetőség is rendelkezésre áll – a kompakt töltőtok USB-C porton és Qi vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is tölthető. A tok több mint 2 további feltöltésre elegendő energiát képes tárolni, valamint az USB-gyorstöltést is támogatja, melyen keresztül 10 percnyi töltéssel akár 1 órányi lejátszási idő is nyerhető. A csomag részét képezi egy USB-A –> C kábel is, ami még tovább szélesíti a töltési lehetőségeket.