A Duke Kunshan Egyetem összesen 116 Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 mennyezeti mikrofonrendszerrel fokozza a hangzásélményt kampuszán

Az innovatív akadémiai programjairól és változatos nemzetközi képzéseiről híres Duke Kunshan Egyetem kivételesen magasra állította a mércét a hibrid intelligens oktatás terén. Az egyetem kampusszerte 50 többfunkciós tantermet és helyiséget szerelt fel összesen 116 Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 (TCC 2) mennyezeti mikrofonrendszerrel. A TCC 2 rendszerek kivételes hibrid tanulási élményt kínálnak, melyet kiváló hangminőség és hatékony kezelhetőség jellemez.

A kínai Kunshan városában található Duke Kunshan Egyetem egy világszínvonalú, kutatásorientált oktatási intézmény, amely főként a bölcsészettudományokra fókuszál. A nagy kiterjedésű, 80 hektáros kampusszal rendelkező egyetem a magasszínvonalú, innovatív akadémiai programok gazdag tárházát kínálja. A világ legkülönfélébb tájairól érkező diákok számára is befogadó, multikulturális környezetet biztosító intézmény a tudományágak széles skálájában képzi a jövő vezető szakembereit.

A Duke Kunshan Egyetem egy projekt keretében audio-vizuális rendszere kiépítésének 2. fázisát szeretné megvalósítani. Ez egy 22 épületre, 29 tanteremre, 20 konferenciateremre, valamint egy látogatóközpontra kiterjedő nagyszabású projekt. Több vezető világmárka kínálatának mérlegelését követően a Duke Kunshan Egyetem a Sennheiser TCC 2 rendszere mellett döntött, amely modern hangtechnológiájával, márkasemleges integrációjával és világszinten is bizonyítottan sikeres gyakorlati alkalmazásaival tűnt ki versenytársai közül. A kampusszerte telepített 116 darab TCC 2 egységgel ezentúl minden helyiségben élvezhetik a megbízható Sennheiser hangminőség nyújtotta előnyöket.

A kampusszerte telepített 116 darab TCC 2 egységgel ezentúl minden helyiségben élvezhetik a megbízható Sennheiser hangminőség nyújtotta előnyöket.

Hibrid oktatás és távkonferenciák páratlan hangminőségben

A Duke Kunshan Egyetemen a helyi professzorokon kívül az Egyesült Államok Duke Egyetemének professzorai és a világ legkülönfélébb tájairól érkező professzorok is tanítanak. Ezért az iskola egyik követelménye a projekttel kapcsolatban az volt, hogy minden tanteremben biztosítani kell a hibrid oktatás alapfeltételeit. Az egyetem különösen a hangrendszerre fordított nagy figyelmet – egy olyan stabil és megbízható rendszert kívánt bevezetni, amely kristálytiszta hangminőséggel bír, könnyen kezelhető és végül, de nem utolsósorban rugalmas alkalmazási lehetőségeket kínál (különböző helyiségtípusokban, konfigurációkban és tanulási környezetekben használható).

A szabadalmaztatott dinamikus hangnyaláb-formálási technológiával felszerelt TCC 2 automatikusan képes beazonosítani a beszélő pozícióját, és valós időben, zökkenőmentesen képes váltani az egyes beszélők között, tiszta hangrögzítésről gondoskodva. Az előadók mostantól szabadon mozoghatnak, és fesztelenül kommunikálhatnak a hallgatókkal. Ez a technológia a tantermek belső elrendezése tekintetében is rugalmasságot kínál, nagyban fokozva a tanórák nyújtotta élményt. A 28 darab broadcast minőségű beépített mikrofonkapszula kiváló beszédérthetőségről gondoskodik. A távolról bekapcsolódók is úgy hallják a beszélő személy hangját, mintha szemtől-szembe beszélgetnének.

A TCC 2 hangnyalábformáló technológiája automatikusan képes beazonosítani a beszélő pozícióját, és valós időben, zökkenőmentesen képes váltani az egyes beszélők között – így az általános használat sokkal rugalmasabbá, a tanulás pedig élvezetesebbé válik

A Duke Kunshan Egyetem a tantermeken túl a virtuális találkozóknak helyet adó konferenciatermek audio-vizuális rendszereinek tervezésére és integrálására is nagy hangsúlyt fektetett. A projekt keretében ezért a TCC 2-t Biamp DSP-vel és követési funkciót kínáló Sony PTZ kamerával is felvértezték. Így a kamera is valós időben képes váltani a beszélő személyek között, valósághűbb, hatékonyabb és magával ragadóbb élményt nyújtva.

A TCC 2 a beszélő személyek pozícióját követve valós időben képes váltani a beszélő személyek között, valósághűbb, hatékonyabb és magával ragadóbb élményt nyújtva

A projekt másik fénypontja a látogatóközpont. Ez az egyetem által épített, 400 négyzetméter alapterületű, 4,8 méter magas, tágas létesítmény főként a tanárok és diákok találkozóhelyéül szolgál. A központ tervezésénél azt is figyelembe vették, hogy igény szerint rendezvényeknek és kiállításoknak is helyet tudjon adni. A kiváló hangzású konferenciahívások biztosításán túl az egyetem itt a beltéri hangosítási igényeket is kielégítő rendszert kívánt bevezetni. Ennek megvalósítása érdekében a látogatóközpontba 3 db TCC 2 egységet telepítettek. A TruVoicelift technológiának köszönhetően mindenki tisztán, torzítás vagy késleltetés nélkül hallható a helyiség bármely pontján.

A TCC 2 TruVoicelift technológiájának köszönhetően mindenki tisztán, torzítás vagy késleltetés nélkül hallható a helyiség bármely pontján

Egyszerűsített munkafolyamatok és márkasemleges integráció

A Duke Kunshan Egyetemnek összesen három évébe telt, hogy a telepítés 2. fázisát a tervezéstől a megvalósításig teljes mértékben végigvigye. Ez a projekt, amellett, hogy nagyszabású, hihetetlenül összetett is, mivel a különböző márkájú termékek széles választékát (pl. Biamp DSP, Bose hangszórók és Crestron vezérlőrendszer) kellett integrálni benne. Ezért a zökkenőmentes termékintegráció és az egyszerűsített munkafolyamat minden szinten kulcsfontosságú volt. Ez jelentette a fő kihívást is, amellyel a Duke Kunshan Egyetem csapatának szembe kellett néznie.

Az audiorendszer tervezését William Wan, a Duke Kunshan Egyetem főmérnöke felügyelte. Csapatával egy teljes mértékben digitális AV-over-IP hálózati architektúrát fejlesztettek ki a kampusz számára. A Dante alapú TCC 2 zökkenőmentesen integrálható a kampusz hálózatába, a többi különböző márkájú audio berendezéssel együtt. Ezáltal az IT-vezető tableten vagy asztali számítógépen keresztül valós időben felügyelheti és vezérelheti az egyetem különféle eszközeit. Ez jelentősen leegyszerűsíti a munkafolyamatokat, megbízható és hatékony megoldásról gondoskodva.

A Sennheiser Global Alliances együttműködési program is a márkasemleges megközelítésen alapul, maximális rugalmasságot biztosítva az ügyfelek számára. Ebben a megközelítésben kulcsfontosságú szerepet játszanak a platformtanúsítványok, mivel ezek garantálják a Sennheiser termékekkel való zökkenőmentes együttműködést. A TCC 2 számos népszerű videokonferencia-platform tanúsítvánnyal rendelkezik, a Microsoft Teams, a Zoom, a Tencent Meeting és a DingTalk Meeting platform tanúsítványát is beleértve. Ezzel a legkülönfélébb felhasználók egyedi preferenciái és igényei is kielégíthetők.

Ügyfélközpontú professzionális szolgáltatások, melyek sikeres megvalósításról gondoskodnak.

A projekt során a Sennheiser mérnökei számos alkalommal látogattak el a helyszínre, és helyiségről-helyiségre haladva, aprólékosan dolgoztak azon, hogy minden egyes TCC 2 elhelyezése és pozícionálása optimális legyen, a lehető legjobb beszédérthetőséget biztosítva.

„A TCC 2 kivételes minősége megkérdőjelezhetetlen. A Sennheiser csapata is jelentős szerepet játszott a projekt sikeres megvalósításában. A Sennheiser mindenre kiterjedő műszaki támogatása és képzései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a rendszer hangolását és optimalizálását megtanuljuk és sikeresen elvégezzük” – jegyezte meg Wan.

„Ami a jövőbeli fejlesztési terveket illeti, várakozással tekintünk a Sennheiserrel való további együttműködés elé, melynek eredményeként tovább kívánjuk bővíteni audio-vizuális lehetőségeinket, ezáltal fokozva oktatóink és diákjaink tanulási és együttműködési élményét” – folytatta Wan.

A Sennheiser továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri az oktatási ágazat változó tendenciát és követelményeit, folyamatos újításokkal, páratlan audio termékekkel és élvonalbeli technológiákkal alakítva az intelligens oktatásban alkalmazott eszközök hangzásának jövőjét.

www.sennheiser.com