Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak

Weboldalunk megújult 

A 2024-es CES kiállításon történő debütálást követően a Sennheiser mostantól világszerte elérhetővé teszi újgenerációs MOMENTUM True Wireless 4 fülhallgatóját. A tucatnál is több fejlesztéssel felvértezett új modell olyan jövőbe mutató technológiákat vonultat fel, mint a Qualcomm® aptX™ veszteségmentes átvitelt kínáló Snapdragon Sound™ technológia, az Auracast™ technológia és a szuperrövid késleltetési idejű üzemmód. Ez a valóságos kis hordozható erőmű kompromisszumok nélküli hangzást kínál a nagyteljesítményű hangzás szerelmeseinek.

„Ügyfeleink fontossági listáján a hangminőség mindig előkelő helyen szerepel, és a valóvilágban is egyre növekvő igényt tapasztalunk ennek alkalmazására” – mondta Frank Foppe, a Sennheiser termékmenedzsere. „A tökéletesebb hardverrel és a vezeték nélküli technológia eddigi legszélesebb körű támogatásával rendelkező MOMENTUM True Wireless 4 lépést tart a fogyasztók egyre növekvő igényeivel, bármely dinamikusak is legyenek azok a jelenben vagy a jövőben.”

Belépő a jövő világába

A MOMENTUM True Wireless 4 a kiváló hangminőség, a legmodernebb funkciók és a személyre szabott kényelem páratlan elegyét testesíti meg, a vezeték nélküli hangzás új, izgalmas korszakába invitálva. A gyártó felhasználó-központú innovációk iránti elkötelezettségének köszönhetően egyéni igényeinknek és a mindennapi helyzetek sokszínűségének megfelelő hangzásélményben lehet részünk. A MOMENTUM True Wireless 4 kicsomagolást követően a Bluetooth® 5.4 technológián keresztül rögtön kapcsolatot létesít digitális univerzumunkkal, újgenerációs teljesítményt, funkciókat és megbízhatóságot biztosítva. A fülhallgató a Qualcomm® Snapdragon Sound platformjának részét képező S5 Sound Gen 2 chipeket használja, valamint támogatja az aptX Lossless, valamint az aptX Adaptive Audio technológiát, sőt egy firmware-frissítésen keresztül a Bluetooth LE Audio LC3 és az AURACAST támogatása is hamarosan a fegyvertár részét képezi. Ezen szuperrövid késleltetési időt és prémium hangzást biztosító képességek birtokában a fülhallgató felkészülten néz a holnap izgalmas kihívásai elé.

Szívélyes fogadtatás

A vezeték nélküli technológiák széles körű támogatása az alapul szolgáló hardver függvénye – a MOMENTUM True Wireless 4 a Sennheiser híres TrueResponse jelátalakítóját a Qualcomm® RF Front End (RFFE) technológia képességeivel gazdagítja. A továbbfejlesztett antennakialakítás nagyobb rádiófrekvenciás érzékenységet, jobb jel-zaj viszonyt és dinamikusabb funkcióváltást eredményez, gyorsabb kapcsolatokkal és még jobb útközbeni jelfolytonossággal. A MOMENTUM True Wireless korábbi generációihoz képest mindez nagyobb sebességgel történik, természetesebb hangzásélményt nyújtva műsornézés, kommunikáció és játék közben, ha olyan eszközöket használunk, amelyeknél számít az alacsonyabb késleltetési idő.

„A Qualcomm S5 Gen 2 és a Snapdragon Sound hangzásplatform a veszteségmentes zene-streaming, a rendkívül rövid késleltetési idő és a sziklaszilárd kapcsolat révén prémium hangzásélményt nyújt a zenehallgatáshoz, a kommunikációhoz és a játékokhoz” – mondta Mike Canevaro, a Qualcomm Technologies, Inc. marketingigazgatója. „A Sennheiserrel való együttműködésünk hosszú múltra tekint vissza és izgatottan várjuk, hogy legújabb Snapdragon Sound technológiánk integrálásával a gyártó az új MOMENTUM True Wireless 4 számára lenyűgöző vezeték nélküli hangzást biztosítson.”

A MOMENTUM True Wireless 4 az audiofilek ihlette hangzásélményt megszakítás nélkül akár 7,5 órán keresztül képes biztosítani – ami a töltőtok segítségével akár 30 órára is növelhető –, nem beszélve a gyorstöltési lehetőségről, amely mindössze 8 percnyi töltéssel akár 1 órányi további hallgatási időről gondoskodik. A hordozható USB-C töltőtokkal a feltöltés gyakorlatilag bárhol gyorsan és kényelmesen megoldható, miközben a Qi vezeték nélküli töltési lehetőségnek köszönhetően az asztalon is letisztult rend tartható. A maximális élettartam biztosítása érdekében a Sennheiser a fülhallgató hosszú távú akkuteljesítményét egy olyan akkuvédelmi funkcióval javította, amely optimalizálja a töltési ciklusokat. Ez a hosszabb élettartam mellett hosszabb hallgatási időt is biztosít a fogyasztók számára az adott fülhallgató-pár használatával. 

A méltó örökös

Míg az élvonalbeli vezeték nélküli technológiai megoldásokat felvonultató MOMENTUM True Wireless 4 az elődök képességeihez képest lenyűgöző fejlesztéseket tudhat magáénak, a Sennheiser az akusztikai élmény fokozásának is megtalálta a módját. A hatmikrofonos array-rendszer a hangrögzítés és az adaptív zajkioltás terén is javulást eredményez, gyorsabban és hatékonyabban reagálva viselője környezeti zajviszonyaira. Egy adaptív EQ a bejövő audio jelfolyamok frekvencia-összetételének figyelésével következetesebb hangzást biztosít az egyes zenei műfajok vagy tartalomfélék (pl. filmek, podcastok és játékok) között, míg a Smart Control (iOS és Android) alkalmazáson keresztül a népszerű Sound Personalization, Sound Zone és Sound Check funkció is az új generációs hardver eszköztárát gazdagítja.

Végül, de nem utolsósorban a tökéletesített füldugó- és fülrész-kialakítás nagyobb védelmet nyújt a fülzsír ellen, így még zavartalanabbul élvezhető a Sennheiser audiofil fejhallgatóira jellemző kiegyenlített magas-, kiterjedt basszus- és könnyed középtartomány. A MOMENTUM True Wireless 4 a tökéletes illeszkedés jegyében különféle méretű fülgumikkal és szilikonszárnyakkal kerül forgalomba, hogy mindenki megtalálhassa a kényelem és stabilitás tökéletes egyensúlyát megvalósító megoldást. Ehhez nyújt segítséget a Smart Control alkalmazás beépített intelligens illeszkedési tesztje is, amelyen keresztül optimális basszushangzást és zajszűrést érhetünk el.

Foppe a következőkkel zárta: „A több százmillió nagyfelbontású zeneszám streamelésén túl számos egyéb módon is színesíthetjük életünket a vezeték nélküli hang segítségével. Gondoljunk csak a nyaralás közbeni múzeumlátogatásokra, egy zajos reptéri bárban a televíziós sportközvetítés figyelemmel kísérésére, vagy a repülőút közbeni mozizásra – mindezt egyetlen fülhallgató segítségével. A MOMENTUM True Wireless 4 már mindezekkel képes megbirkózni.”