Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A kihívás: JLL irodák kialakítása a szingapúri CapitaSpring irodaházban

Újgenerációs irodáinak kialakításakor a JLL az új, 23.592 négyzetméteres területet minden tekintetben úgy kívánta optimalizálni, hogy egy forradalmi, emberközpontú munkahelyet hozzon létre.

Az egyik szempont a megfelelő hangzáskörnyezet volt. A munkahelyek által kínált hangzáskörnyezet közvetlenül hat az alkalmazottak közérzetére, az irodákban mégis jellemzően erre panaszkodnak leginkább. A legtöbb munkahelyen a hang zavaró, figyelemelterelő és stresszeli az alkalmazottakat.

A jó munkahelyi közérzet másik elengedhetetlen eleme a megfelelő világítás. A lámpáknak amellett, hogy elegendő fényről kell gondoskodniuk, a Crestron-környezetben is működniük kell. A tervezésnél pedig figyelembe kell venni, hogy a megvilágítás alkalmazkodni tudjon az adott napszaknak megfelelő természetes fényhez – különös tekintettel arra, hogy az irodák hatalmas ablakai a városra néznek.

A megoldás

A JLL tervezőcsapata a KSCAPE-et és a Moodsonic-ot szemelte ki arra a feladatra, hogy a munkavállalók számára jobb hangzáskörnyezetet hozzon létre. 

Az úttörőnek számító Moodsonic olyan hanganyagokat készít, melyek a természet hangjainak terápiás előnyeit a beltérbe varázsolják. A Moodsonic hanganyagait a legkülönfélébb területeken használhatják, ahol az összpontosítás, az együttműködés és a kreativitás elősegítésére vagy a kellemes közérzet fenntartására van szükség.  A JLL CapitaSprings irodáit WELL Platinum minősítéssel tűntették ki.

„A RAIL-rendszerek egy Moodsonic-eszköz által lejátszott, algoritmusalapú hanganyagot szólaltatnak meg. A rendszer része egy K-array KA18 erősítő, melynek mind a nyolc 150 W-os csatornájához 12-12 db RAIL csatlakozik.”

Thomas Riby, KSCAPE márkamenedzser

Dinamikus hangzásterek megvalósítása

A Moodsonic a különböző személyi és tevékenységbeli igényekhez igazodva érzékekre ható hangzástereket hoz létre a JLL irodákban – az egyedülálló RAIL-technológia közvetítésében. A tudományos alapon megalkotott hangzásanyagok valós időben jönnek létre, algoritmusok segítségével. Ebből adódóan a JLL munkakörnyezet változásaira is valós időben képesek reagálni. 

A kutatások szerint a biofil tervezés pozitív hatásai az érzékszervek összehangolásával fokozódnak. Vagyis a természet hangjainak munkahelyi megjelenítésével a JLL az irodák belvilágának látványát még hatásosabbá és szerethetőbbé teszi.

Tárgyalótermek tervezése

A JLL hat tárgyalótermébe telepített RAIL-rendszert. A kistárgyalókat 2 db RAIL egység összekapcsolásával, míg a nagyobb helyiségeket 4 db szimmetrikus lineáris rendszerrel oldották meg. A RAIL egységek minden helyiségben a mennyezetről függesztve, a Shure hangnyalábformáló mikrofonok alatt kaptak helyet. A hang erősítését, az optimalizált beszédteljesítmény biztosítása érdekében, egy Kommander-KA02 erősítő és egy Rumble-KU44 mélynyomó szolgálja, a helyiség valamely tekintetektől rejtett részén elhelyezve.

„A CapitaSpringben egy újgenerációs irodai munkateret hoztunk létre”

Chris Archibold, területi igazgató, JLL Szingapúr

A RAIL alakjában egyetlen termékkel számos kihívásnak meg tudtunk felelni. Remekül együttműködött a hangnyalábformáló mikrofonnal, a rendszer konfigurálásánál pedig mind az álló, mind az ülő közönséget figyelembe tudtuk venni. Ez tökéletes megoldás volt számunkra, mivel meg akartuk könnyíteni a felhasználóknak a megbeszélések lebonyolítását, és enyhíteni kívántuk a technikával kapcsolatban sok helyen tapasztalható zűrzavart. Ráadásul a rendszer tervezésén, kábelezésén és telepítésén is spóroltunk.”

Elvin Foo (projektmenedzser – Principle One)

A project során beépített eszközök: