A Sennheiser Wireless rendszerek mostantól DANTE™ DDM kompatibilisek

A Sennheiser Wireless rendszerek mostantól DANTE™ DDM kompatibilisek

A Sennheiser az InfoComm szakkiállításon bejelentette, hogy ipari szabvány vezeték nélküli mikrofonrendszerei – úm. az új evolution wireless G4, a SpeechLine Digital Wireless, a Digital 6000 és a Digital 9000 – mostantól kompatibilisek az Audinate cég Dante Domain Manager (DDM) szoftverével. Az upgrade ingyenesen áll rendelkezésre firmware frissítéseken keresztül a Sennheiser SL DI 4 XLR Dante interfészhez, az EM 6000 DANTE mikrofon vevőegységhez, valamint a Digital 9000 mikrofonrendszer esetében az EM 9046 DAN Dante kártyához.

„A Dante nagyjaink legjelentősebb audio-over-IP technológiája a AV iparban” – nyilatkozta Kai Tossing, az üzleti kommunikációs részleg portfolió menedzsere. „A Sennheiser elkötelezett olyan megoldások megalkotásában, melyek felhasználóink számára magasszintű teljesítményt, rugalmasságot és vezérelhetőséget biztosítanak, és a Dante Domain Manager támogatása is azt a szellemiséget tükrözi. Ennek a szoftvernek a használatával az eszközök és felhasználók kezelése gyerekjáték, a biztonság pedig jelentősen nagyobb.”

A Dante Domain Manager szoftver – amely a Dante többcsatornás audio hálózati szabványon alapuló rendszerekhez teljes hálózati kezelést kínál – a felhasználók számára Dante hálózatok esetében szerepkör alapú jogosultságkezelést és ellenőrzést tesz lehetővé, miközben a Dante rendszerek bármely hálózati infrastruktúrán belül zökkenőmentesen bővíthetők.

A DDM támogatását a Sennheiser az SL DI 4 XLR Dante interfészhez, az EM 6000 DANTE vevőegységhez és az EM 9046 DAN Dante kártyához való legújabb firmware frissítéseken keresztül biztosítja. A Dante interfészen keresztül bármely vezetékes vagy vezeték nélküli Sennheiser mikrofon Dante-kompatibilissé tehető. A firmware frissítések a sennheiser.com weboldalról ingyenesen letölthetők.