A Sennheiser olyan új termékekkel bővíti korszakalkotó SpeechLine Digital Wireless termékcsaládját, melyek még rugalmasabbá teszik alkalmazhatóságát: két teljes mértékben vezeték nélküli Tablestand egységgel, Qi-alapú vezeték nélküli töltőmegoldással, valamint egy hálózat-kompatibilis töltőegységgel.

A masszív SL Tablestand 133-S DW határfelületi mikrofon a lehető legjobb beszédérthetőséget, továbbá vezeték nélküli töltést kínál.
„A SpeechLine Digital Wireless termékcsaládot a Sennheiser azért hozta létre, hogy elsőként elégítse ki a kifejezetten beszédalkalmazásokhoz való vezeték nélküli mikrofonok iránti kereslet. Ez a rendszer könnyen telepíthető és működtethető, rendkívül megbízható, továbbá időtálló technológiája segítségével kitűnő beszédérthetőséget kínál” – mondta Kai Tossing, az üzleti kommunikációs részleg portfolió menedzsere. „Ezeket a képességeket még tovább gazdagítjuk egyszerű kezelhetőséggel, rugalmas alkalmazhatósággal és a vezeték nélküli töltés szabadságával, minden termék esetében egyszerű monitorozási és vezérlési lehetőségről gondoskodva intuitív Control Cockpit szoftverünkön keresztül.”
A Sennheiser összes XLR-3 hattyúnyak mikrofonjával kompatibilis vezeték nélküli SL DW Tablestand 133-S DW egységet pódiumbeszélgetésekre optimalizálták.
SL Tablest és 153-S DW és SL Tablestand 133-S DW

A Sennheiser két új vezeték nélküli alapegységet hozott létre, az SL Tablestand 153-S DW és az SL Tablestand 133-S DW modellt, melyek indukció útján végeznek vezeték nélküli töltést. A kábelfüggetlenségnek köszönhetően mindkét modell rendkívül rugalmas megoldást kínál a felhasználók számára, miközben a legszélesebb körben használt Qi vezeték nélküli töltési szabványt alkalmazza.

Az SL Tablestand 153-S DW tökéletes megoldást kínál bármely helyszín esetén alkalmi sajtótájékoztatókhoz vagy pódiumbeszélgetésekhez. Ez a modell kompatibilis a Sennheiser MEG 14‑40‑L II B hattyúnyak mikrofonjával, XLR-5 aljzatán keresztül csatlakozva ahhoz. Az egység állapotjelző LED-jei segítségével jelzi az akku töltöttségi szintjét.
A Sennheiser összes XLR-3 hattyúnyak mikrofonjával kompatibilis SL DW Wireless Tablestand 133-S DW egységet pódiumbeszélgetésekre, beszédekre és iskolai előadásokra optimalizálták. Ez a modell akár 10 órányi működési időt is biztosító, újratölthető akkupakkal kerül forgalomba.

Mindkét új Tablestand töltése kétféleképpen oldható meg: vezeték nélkül a Sennheiser új CHG QI 2 vezeték nélküli töltőállomásával vagy USB-kapcsolaton keresztül. Az egységek monitorozása és vezérlése a Sennheiser Control Cockpit szoftverén keresztül történik.

Az új vezeték nélküli Tablestand rendszerek szettben kaphatók. A SpeechLine Digital wireless Tablestand Set SL TS 133 GN SET DW részei: SL Tablestand 133-S DW, MEG 14-40 B hattyúnyak mikrofon és SL Rack Receiver DW. A Wireless Tablestand Set SL TS 153 GN-L SET részei: SL Tablestand 153-DW, MEG 14-40-L-II B hattyúnyak mikrofon és SL Rack Receiver DW.

A CHG QI 2 a mobileszközök – köztük az SL Tablestand 133-S DW és az SL Tablestand 153-S DW – kényelmes töltési lehetőségét kínálja.
CHG QI 2
Az új CHG QI 2 egy kényelmes vezeték nélküli töltési megoldás, amely a vezeték nélküli Qi töltési szabvány használatával két mobileszköz számára kínál kényelmes töltési megoldást. Ez a töltő mind az SL Tablestand 133-S DW, mind az SL Tablestand 153-S DW rendszerrel használható.
A CHG 4N egy hálózatkompatibilis, 4-töltőrekeszes töltő az SL Bodypack DW és SL Handheld DW eszközökhöz, amelynek távoli felügyelete és vezérlése a Sennheiser Control Cockpit szoftverén keresztül történik.
CHG 4N
Szintén a SpeechLine Digital Wireless család új tagja a CHG 4N, egy hálózatkompatibilis töltő, amely négy egyedi töltőrekesszel rendelkezik. Ezek az SL Bodypack DW zsebadóval vagy az SL Handheld DW kézimikrofonnal is használhatók. Minden egyes rekesz rendelkezik négy dedikált LED-del, melyek az adott mobileszköz töltöttségi szintjét jelzik.
A töltő rugalmas hálózati interfésze IPv4 és IPv6 kompatibilitást biztosít a zökkenőmentes integráció érdekében. Csakúgy, mint a Tablestand egységek esetében, itt is a Sennheiser Control Cockpit könnyíti meg a CHG 4N beállításainak és állapotára vonatkozó információinak távoli felügyeletét és kezelését.
SpeechLine Digital Wireless – beszédre termett
A SpeechLine Digital Wireless megoldás hatékony funkciók széles tárházát kínálja, melyek könnyű beállítást és kezelést tesznek lehetővé, valamint folyamatosan megbízható, kiváló beszédtisztaságról gondoskodnak. Az automatikus frekvenciakezelés például a szabad frekvenciák automatikus megkeresésével szükségtelenné teszi az időigényes frekvenciatervezést, miközben a beépített automatikus audio jelszint-kezelés a rendszert automatikusan az adott alkalmazási forgatókönyvhöz és a hangfaljellemzőkhöz igazítja. A stabil, kiváló minőségű vezeték nélküli átvitelről automatikus interferenciakezelés gondoskodik, amely átviteli zavar esetén a rendszert észrevétlenül egy alternatív szabad frekvenciára kapcsolja. Egy nemrég bevezetett újítás során a Sennheiser többhelyiséges alkalmazhatósággal gazdagította a rendszert, ami azt jelenti, hogy egyszerre több rendszer is működtethető interferencia-mentesen az engedélymentes 1,9 GHz-es frekvenciasávban.
Könnyű eszközkezelés egy szempillantás alatt.
Sennheiser Control Cockpit
A Sennheiser Control Cockpit programcsomagja intuitív, egyszerű beállítást és kezelést biztosít. Ez a webböngészőkön keresztül, valamint okostelefonokon és tableteken használható alkalmazás egyszerre ad átfogó képet az összes hálózatba kötött SpeechLine Digital Wireless eszközről, akár többszáz SpeechLine eszköz felügyeletét és kezelését is könnyedén megoldhatóvá téve.
Képaláírások:
1. kép (SpeechLine DW complete system): A SpeechLine Digital Wireless a világ első olyan vezeték nélküli digitális mikrofonja, amelyet kifejezetten beszédalkalmazásokhoz terveztek.
2. kép (SL Tablestand 133-S DW):
3. kép (SL Tablestand 133-S DW feat. gooseneck mic):
4. kép (CHG QI 2 wireless charging base):
5. kép (CHG 4N charger):
6. kép (SpeechLine Digital Wireless Control Cockpit):