Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

Nessaj és videós barátai közös kártyázásra invitálják a nézőket, egy 360 fokos videó keretein belül, ahol minden apró részlet jól látható és hallható.

Több népszerű hazai videóssal kísérletet tettünk arra, hogy még inkább valósághű 360 fokos videót készítsünk, ahol a hangzás legalább olyan fontos szerepet kap, mint a kép: pontos szinkronban van a látható képpel és folyamatosan változik attól függően, hogy kire nézünk az asztaltársaságban. A Nessaj, Simonffy Péter, a Broadtest és Ungdani közreműködésével készült 360 fokos videó így teljesen új hangzásélményt nyújt.

Az egyes 3D-s kamerák képminősége egyre jobban fejlődött az évek során, de a hang terén eddig sok szempontból kompromisszumot kellett kötni vagy igen bonyolult és költséges megoldást választani. Pedig egy igazi virtuális élményhez a 360 fokos hang is elengedhetetlen, hiszen megfelelően pozicionált hangokkal és az ambiszonikus technológia segítségével még inkább átélhető a térélmény.

Az ambiszonikus technika egy olyan több-csatornás technika, melynek segítségével a tér egyetlen pontjából a legkülönfélébb irányokból érkező hangokból térszerű hangzást rögzíthetünk. A lejátszásnál azután ez a térbeli megjelenítés binaurális formában történik, lehetővé téve a perspektíva bármely irányba történő elforgatását, vízszintesen és függőlegesen egyaránt. Az ambiszonikus technikát a piacon jelenleg elérhető összes jelentősebb utómunka és lejátszási eszköz támogatja. Ennek köszönhetően az ambiszonikus technika megfelelő eszközként szolgál a Virtual Reality (VR) és egyéb más alkalmazásokhoz (a 3D-s hangzást is beleértve). Egy eszköz, mellyel új hangzásvilágokat hozhatunk létre.

Néhány szó az AMBEO® 3D hangzásról

Az AMBEO® a Sennheiser programja és védjegye, mely az igazán immerzív 3D-s hangzást hivatott jelölni, és melyet úgy terveztek, hogy hihetetlenül erős érzelmi hatást kiváltó hangzásélményt nyújtson. A program az audio jellánc minden egyes szakaszához kínál termékeket és technológiákat, a hangrögzítéstől kezdve, a keverésen és a jelfeldolgozáson át, egészen a hangvisszaadásig.

Az AMBEO® a hangzástér függőleges kiterjedésének megemelésével dolgozik, amely visszaadja a hangzás természetes térhangzás jellegét, merőben új hangzásélményt hozva létre, végérvényesen új alapokra helyezve a zenehallgatást. Az AMBEO termékeket folyamatosan úgy fejlesztik, hogy már a korai szakaszban bevonják a felhasználókat, a producereket, a tartalomkészítőket és a műszaki partnereket a világ minden tájáról, olyan eszközöket alkotva, melyek a különféle igények kielégítése mellett a hangzás jövőjét is alakítják.

Az AMBEO VR Mic segítségével a hangzás jövőjét formálhatjuk

Az AMBEO VR mikrofonnal olyan egyszerűen rögzíthetünk valós, térbeli hangot, mint bármilyen sztereó felvevővel. Nincs szükség több mikrofon felállítására – amivel időt, pénzt és emberi erőforrást is megtakaríthatunk. Ráadásul az AMBEO VR mikrofon használatának köszönhetően nem kell többé más hangokat is hozzáadni a hangkeveréshez annak érdekében, hogy immerzív 3D-s hangot érjünk el.

Az AMBEO VR mikrofont úgy tervezték, hogy együtt tudjon működni különféle speciális csúcskategóriás szoftverekkel és hardverekkel. Az AMBEO VR mikrofon a helyszíni felvevőeszközök (pl. Zoom F8), a digitális audio munkaállomások (pl. Avid Pro Tools HD vagy Cockos Reaper) és a binaurális dekóderek (pl. Noise Makers dekóderek) ideális kiegészítője. Kimeneti oldalként HMD, VR Game Engine vagy 360°-os közöségi platformok szolgálhatnak.