Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A Neumann, a professzionális hangzás egyik vezető márkája bejelentette a KH 120 II stúdiómonitor megjelenését. A KH 120 II elődje sikerére alapozva továbbfejlesztett akusztikai paraméterekkel bír, melyekkel mélyebb basszus, magasabb SPL-szint és részletesebb felbontás érhető el. A beépített DSP-motor számos előnyt kínál, például lineáris fázisgörbélyű hangváltót és helyiségspecifikus hangzáskalibrálást (a Neumann MA 1 Automatic Alignment megoldásán keresztül).

Amikor a Neumann 2010-ben bemutatta a KH 120-at, egy sikertörténetet indított útjára. A Neumann monitorhangfalait azóta világszerte stúdiók sokaságában alkalmazzák kedvenc referenciarendszerként. A KH 120 II az elődjére jellemző filozófiát követi és emeli még magasabb szintre: forráshű hangszín, a lehető legtökéletesebb linearitás, valamint bármely akusztikus környezethez való tökéletes alkalmazkodás jellemzi.

„A Neumann szellemiség része, hogy sohasem elégszünk meg az elért eredményekkel” – mondta Stephan Mauer portfóliómenedzser. „A KH 120 többszáz ötcsillagos értékelést kapott, mégis tudtuk, hogy tovább tökéletesíthető. A KH 120 II esetében egy új mélysugárzó-kialakítást fejlesztettünk ki, amellyel csökkenthető a torzítás és sokkal magasabb SPL-szint érhető el. A 44 Hz-től 21 kHz-ig (±3 dB) terjedő, kivételesen lapos frekvenciagörbe mellett a KH 120 II lineáris fázismenettel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a középtartományt tisztán, megdöbbentő átlátszósággal és rendkívüli pontos időzítéssel – azaz precíz impulzusvisszaadással és finoman eloszlatott reverbekkel – adja vissza.

A DSP-vezérelt elektronika kifinomult átmeneteket tesz lehetővé és kivédi az analóg szűrők okozta fázistorzulást. A beépített DSP-motornak köszönhetően a KH 120-II a konzisztens hangszínek terén is új mércét állít, mivel rendkívül alacsony, legfeljebb ±0,5 dB-es tűrésekkel készül. Ezért a sztereó képalkotás tűpontos. A digitális elektronika – a Neumann MA 1 hardver/szoftver megoldás (külön megvásárolható) használatával – automatikus, helyiségspecifikus rendszerkalibrálást tesz lehetővé.

„Még a legjobb stúdiómonitor teljesítményére is hatással van az akusztikus környezet” – magyarázta Ralf Oehl, a Neumann vezérigazgatója. „Tehát a KH 120 II valós teljesítménye szempontjából óriási előnyt jelent a Neumann Automatic Monitor Alignment MA 1 használata. Mindamellett kevésbé ideális környezetben, például kisebb stúdiókban vagy mobileszközökkel készített hangfelvételek esetén is megbízható, referenciaosztályú monitorozásra ad lehetőséget. De természetesen a KH 120 II kiváló választás profi hangstúdiók és vágószobák számára, illetve immerzív hanganyagok készítéséhez is.”

A KH 120 II a fenntarthatóság terén is megújult. A Neumann mérnökei nagy gonddal egy olyan szabadalmaztatás alatt álló erősítőtechnológiát fejlesztettek ki, amely a kiváló hangteljesítményt D-osztályú energiahatékonysággal ötvözi. Miközben a KH 120 II erősítői az 5,25″-os mélysugárzó felé akár 145 W-ot, az 1″-os magassugárzó felé pedig akár 100 W-ot is leadnak, üresjárati üzemmódban csupán 17 W-ot fogyasztanak. Használaton kívül, automatikus készenléti üzemmódban a KH 120 II energiafogyasztása 0,3 W-ra csökken, de a berendezés ki is kapcsolható.

A KH 120 II analóg és digitális bemenetekkel (S/PDIF) is rendelkezik. Ezenkívül az AES67 változat integrált redundáns AES67 audio hálózati portokat is kínál, amelyek teljes mértékben támogatják az ST 2110 és ST 2022-7 redundancia, valamint a RAVENNA műsorszórási szabványokat. Ugyanakkor a KH 120 II AES67 kompatibilis a DANTE® által generált AES67 hálózati streamekkel is.

További információk a Neumann oldalán.

Jellemzők:

  • Lineáris frekvencia- és fázismenet
  • DSP-motor a kiemelkedő teljesítmény biztosításához, valamint automatikus rendszerkalibrálás az MA 1 szoftveren keresztül
  • 44 Hz-ig terjedő mélytartomány kiterjesztés és magas hangnyomásszint-kezelő képesség, kompakt kivitelben
  • Analóg és S/PDIF csatlakozás, opcionálisan AES67 protokollal