Az utóbbi években a podcastok a nemzetközi médiavilág szerves részeivé váltak. A fokozódó érkedlődés kapcsán a Sennheiser egyrészt négy különleges podcastra, másrészt olyan audio eszközökre kívánja felhívni figyelmed, melyekkel mind a hallgatás, mind a tartalomgyártás tekintetében a lehető legtöbbet hozhatod ki kedvenc podcastjaidból.

 1. Természetről szóló podcast: Sound by Nature (A természet hangja)

Miért érdemes feliratkoznom erre a podcastra?

A Sound By Nature pontosan azt kínálja, amit a neve is sugall: főként kaliforniában rögzített varázslatos kültéri hangfelvételeket. De ne hagyatkozz csupán arra, amit mondunk! Az alkotó szavaival: „Ezt a podcastot relaxáláshoz, stresszoldáshoz, meditációhoz és alváshoz is hallgathatod – vagy amihez csak szeretnéd”. Az egyes részek általában egyórásak és számos hangzásképet kínálnak: pl. szél, madárdal, tábortűz, illetve vihar és eső hangja. A Sound By Nature hallgatásával remekül gyakorolhatod a hangokra figyelést.

Hogyan a legcélszerűbb hallgatnom ezt a podcastot?

A Sennheiser új HD 560S kagylós kialakítású fejhallgatójával. Természetes és precíz referenciahangzás, amely minden apró részletet felszínre hoz, és amelyet kivételes mélyfrekvenciás kiterjesztés jellemez. A 6 Hz–38 kHz-es frekvencia-tartományt kínáló HD 560S a teljes frekvenciaspektrumot valósághűen adja vissza. A fejhallgató igyekszik visszaadni azt a hangzást, amelyet a felvétel készítője eredetileg be kívánt mutatni. Így a természet hangjait olyan nagyszerű részletességgel hallgathatod, mintha a történések kellős közepén lennél.

AMBEO VR Mic

Hogyan készíthetek magam is egy ilyen podcastot?

Például az AMBEO VR Mic használatával. Ha immerzív hangzásélményt szeretnél, akkor ezt a kifejezetten térhangok rögzítéséhez tervezett ambiszonikus mikrofont ajánljuk Neked, melynek segítségével egyetlen pontból tudsz 360°-os hangzást rögzíteni. Ha egyetlen hangforrásra, például egy énekesmadár hangjára szeretnél fókuszálni, akkor egy puskamikrofon, pl. az  MKH 416 vagy az MKH 8060 használatát javasoljuk.

2. Interjúkat tartalmazó podcast: SmartLess (≈Csak úgy)

Miért érdemes feliratkoznom erre a podcastra?

Amikor az életben valaki mással találkozol, mindig tanulsz magadról valami újat – és ez a mondás különösen igaz a SmartLess podcastra, amelyet az US Comedy sztárjai Jason Bateman, Will Arnett és Sean Hayes prezentálnak. Minden héten érdekes emberekkel találkoznak, egy-egy népszerű kultúra képviselőjével, illetve a politikai élet valamely szereplőjével. Az elgondolkodtató beszélgetéseket mulatságos anekdotákkal fűszerezik.

CX 400BT True Wireless

Hogyan a legcélszerűbb hallgatnom ezt a podcastot?

A Sennheiser új CX 400BT True Wireless fülhallgatójával. A Sennheiser 7 mm-es, dinamikus hangszóróit tartalmazó, egyedi akusztikai rendszernek köszönhetően ez a fülhallgató meghökkentően jó hangzást kínál. Intuitív, személyre szabható, érintésre működő kezelőszerveivel, egésznapos kényelmével és nagyszerű, 7 órás akku-élettartamával a CX 400BT True Wireless fülhallgató a mozgalmas életvitelhez is könnyedén alkalmazkodik. Ráadásul a beépített EQ-nak és a Sennheiser Smart Control alkalmazásának köszönhetően a hangzást saját ízlésedhez igazíthatod – így az csaknem olyan egyedi lesz, mint a podcast meghívott vendégei.

Hogyan készíthetek magam is egy ilyen podcastot?

Az MK 4 kondenzátor mikrofon használatával. Ezt a nagymembrános stúdiómikrofont kifejezetten professzionális beszédhang felvételekhez tervezték.

3. Videókat tartalmazó podcast: The Joe Rogan Experience (A Joe Rogan-élmény)

Miért érdemes feliratkoznom erre a podcastra?

A több, mint 1.500 részt maga mögött tudó Joe Rogan az egyik legtermékenyebb podcaster. A The Joe Rogan Experience csatornán Elon Musktól egészen Mike Tysonig szinte már mindenkivel készített interjút. Politika, egészség vagy kapcsolati kérdések: nincs tabutéma.

MOMENTUM True Wireless 2

Hogyan a legcélszerűbb hallgatnom ezt a podcastot?

A Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 vezeték nélküli fülhallgatóval. A hangzásspecialista 7 mm-es, dinamikus hangszóróinak köszönhetően – melyeket a cég németországi központjában terveztek és gyártanak – ez a fülhallgató mindig a lehető legjobb hallgatási élményt kínálja. Az ergonomikus kialakítás tökéletes kényelmet biztosít akár egy maratoni podcast-hallgatáshoz is. Az aktív zajcsillapítás eredményeként még zajos környezetben sem vonja el semmi a figyelmed. Mindamellett, ha szükséges, a Transparent Hearing funkció használatával a külső hangok áteresztése egyetlen érintéssel megoldható. IPX4-besolrolású időjárásállóság, intuitív, testreszabható, érintésre működő kezelőszervek és kiváló, 7 órás lejátszási idő – nagyszerű választás, ha kedvenc podcastjaid útközben is hallgatni szeretnéd.

MKE 200

Hogyan készíthetek magam is egy ilyen podcastot?

Kezdésként jó szívvel ajánljuk az MKE 200 mikrofont. Ez az irányított mikrofon egy beépített szélfogót és egy rugalmas felfüggesztést is kapott, a kamerával készített felvételek optimális hangzása érdekében. A mikrofon tartozékai: 3,5 mm-es TRS és TRRS kábel DSLR/DSLM kamerákhoz, illetve mobileszközökhöz történő csatlakoztatáshoz. Haladó felhasználók számára a kamerákhoz tervezett, MKE 440 kompakt sztereó mikrofont ajánljuk, amely vakupapuccsal és egy külső mikrofoncsatlakozással is rendelkezik.

4. Audiofil podcast: Darko.Audio podcast

 Miért érdemes feliratkoznom erre a podcastra?

Mert egy elhivatott audiofil számára semmi sem érdekesebb, mint a piacon elérhető legújabb technológiák és termékek értékelése. Valamint betekintést nyerni a legújabb audiofil eszközök világába: John Darko híres zenei producerekkel és az iparág jeles képviselőivel készít interjúkat.

Hogyan a legcélszerűbb hallgatnom ezt a podcastot?

Vérbeli audiofilként a Sennheiser HD 660S fejhallgatójával érdemes belemerülnöd ebbe a podcastba. A hangzásrajongók számára tervezett, nyitott, dinamikus fejhallgató természetes, valósághű hangzást kínál, életteli basszussal, kiváló középfrekvenciás átvitellel és gyengéd, kellemesen természetes magastartománnyal. Az akusztikai kialakításból adódó alacsony harmonikus torzításnak, a kisimpedanciás (150 ohmos) működésnek és a tartozékként mellékelt kábelmegoldásoknak köszönhetően a HD 660S az audio forráseszközök széles választékával használható. Hogy hosszabb időn keresztül is kényelmesen hallgathasd a podcastokat, a fejhallgató masszív, mégis könnyű konstrukcióval bír. Az ovális fülkagylókat úgy formázták, hogy azok kövessék a fül formáját, miközben a fejpánt vastag párnázata és a cserélhető fülpárnák pihentető élményt és luxuskényelmet biztosítanak. Amit Te mindebből érzékelsz, az a műsorhallgatás nyújtotta élmény.

Hogyan készíthetek magam is egy ilyen podcastot?

Egy kiváló stúdió kondenzátor mikrofon, például az MK 4 használatával. Az igényesebb tartalomgyártóknak a Sennheiser MKH sorozatára is érdemes vetniük egy pillantást. Ezekkel a rendkívül valósághű hangzású kondenzátor mikrofonokkal a lehető legkiválóbb minőségű hangfelvételek készíthetők, használatukkal a legfinomabb hangszíneket is visszaadhatod.

Indítsd el podcast karriered a Sennheiser segítségével

Kedvet kaptál, hogy saját podcastot készíts? A Sennheiser és Marc Mozart zenei producer, hangmérnök és podcast szakember egymással karöltve kívánnak segíteni a kezdőknek az első lépések megtételében: a „How to Podcast” (Hogyan készítsünk podcastot) oktatóvideó-sorozat ingyenesen nyújt útmutatást az induláshoz – az alapötlettől kezdve, a megfelelő rögzítőszoftver és mikrofon kiválasztásán keresztül, egészen saját podcastod népszerűsítéséig. A videósorozatokkal, illetve további információkkal kapcsolatban látogass el az alábbi oldalra: www.sennheiser.com/how-to-podcast