A Sennheiser mobil konferenciamegoldása gyors beállítási lehetőségekkel és kiváló minőségű hangzással vértezi fel az online megbeszéléseket.

A műszaki kérdésekre, dizájnra, tervezésre, környezetvédelmi kérdésekre és az épített környezettel kapcsolatos építési szolgáltatásokra szakosodott S&ME tanácsadó cég számára az ügyfelekkel és a kollégákkal folytatott kommunikáció a siker legfőbb záloga. Az Egyesült Államokban 36 irodával rendelkező és országszerte a legkülönfélébb projekteken (kórházak, ipartelepek és duzzasztógátak stb.) dolgozó cég alkalmazottainak sokszor kell távolról kapcsolatot tartaniuk.

Az S&ME a Skype for Business szolgáltatást használja az online megbeszélések lebonyolításához, melyek résztvevőinek száma az elmúlt években 80%-kal nőtt, de a gyenge hangminőség állandó problémát jelentett a cég számára. Ennek megoldására választotta Chris Headley technológiai igazgató a Sennheiser Team Connect Wireless rendszerét, hogy javítani tudják az irodák közötti konferenciabeszélgetések színvonalát.

 

Újracsatlakozás
Az S&ME régi konferenciarendszerével a megbeszélések azon résztvevői, akik nem tartózkodtak a mikrofon közvetlen közelében, nem igazán voltak hallhatók. Headley azt is megfigyelte, hogy hat vagy annál több résztvevő esetén a bejövő hang gyakran érthetetlen volt. Ezek a problémák aztán végül olyan mértékűre nőttek, hogy az S&ME vezérigazgatója, Randy Neuhaus egyértelmű utasítást adott Headley-nek: „Kezelnünk kell a hanggal kapcsolatos kérdést.”

Headley-nek a cég közepes méretű konferenciatermeihez egy olyan megoldásra volt szüksége, amely akár 24 résztvevőt is képes sokkal jobb minőségű hanggal kiszolgálni, mind a vétel, mind a hangterítés tekintetében. Eleinte úgy tűnt, hogy a piacon nem kapható olyan megoldás, amely felvehetné a versenyt a drága, bonyolult és rugalmatlan vezetékes rendszerekkel. Szerencsére az S&ME cég AV szolgáltatójánál, a Whitlock-nál megismertették Headley-t a Sennheiser TeamConnect Wireless mobil konferenciamegoldásával.

Áttörés a konferencia-beszélgetések területén
A TeamConnect Wireless az online megbeszélésekhez tervezett első vezeték nélküli konferenciarendszer. Ez a „kulcsrakész” rendszer rendkívül egyszerűen beüzemelhető és használható, ráadásul kompakt és rugalmas megoldás. Tiszta beszédet és kiváló hangminőséget közvetít, melynek köszönhetően az online megbeszélések természetesebbek és eredményesebbek. Tetszetős, modern megjelenés jellemzi az egész csomagot, az érintésérzékeny üveg vezérlőpanelt is beleértve, melynek segítségével könnyen és stílusosan csatlakozhatsz az online megbeszélésekhez, illetve irányíthatod azokat.

Az S&ME vásárolt egy Sennheiser TeamConnect Wireless Case Set rendszert, amely négy szatellit
egységet tartalmaz és akár 24 résztvevős konferenciák bonyolítását is támogatja.
Az egyik Sennheiser munkatárs bemutatóját megtekintve Headley le volt nyűgözve a funkcióktól, a hangminőségtől és a rendszer egyszerű használatától. „Pontosan ez volt az, amit kerestem“ – mondja. A rendszer iránti bizalmát tovább növelték a Sennheiser-termékekkel, köztük a mikrofonokkal kapcsolatos saját eddigi tapasztalatai.

A Sennheiser tesztelési lehetőséget is biztosított Headley számára, minden kötelezettség nélkül, hogy az S&ME irodáiban is kipróbálhassák a TeamConnect Wireless rendszert. Headley megragadta az alkalmat, ami gyorsan a TeamConnect Wireless négy szatellit egységet tartalmazó és akár 24 résztvevős konferenciák bonyolítását is támogató táskás szettjének (Case Set) megvásárlásához vezetett.

Csatlakozás menet közben
Az eredmény meggyőző volt. A TeamConnect Wireless renzerrel az S&ME alkalmazottai bárhol és bármikor készen állnak a konferencia-beszélgetésekre. Az S&ME IT részlegének egyik tagja egy kényelmesen hordozható táskában egyszerűen a kívánt helyiségbe viszi a szettet, majd könnyedén egy ott található PC-hez, notebookhoz, tablethez vagy okostelefonhoz csatlakoztatja azt. A TeamConnect Wireless rendszer – NFC-képes Bluetooth Wireless kapcsolaton, valamint USB/3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül – a központi (host) rendszerek széles köréhez csatlakoztatható.

„A beüzemelés 30-60 másodpercig tart” – mondja Headley. „Tényleg nagyon egyszerű. Bárki meg tudja csinálni.” És bár egyelőre részlegének alkalmazottai üzemelik be a rendszert, Headley szerint eljön a nap, amikor a felhasználók is képesek lesznek a rendszert maguk beüzemelni és kezelni.

Vállalati átláthatóság
Headley számára az a legfontosabb, hogy az előző rendszerüknél tapasztalható hangminőséggel kapcsolatos problémák a TeamConnect Wireless használatával teljesen megoldódtak. Mind a bejövő, mind a kimenő hang kristálytiszta. Ez azt jelenti, hogy a konferencia-beszélgetések résztvevői most minden eddiginél jobban hallanak és hallhatók. A TeamConnect Wireless rendszer szatellitenként 6-6 fős kapacitásának köszönhetően pedig a nagyobb konferenciák is minimális helyigénnyel bonyolíthatók.

A konstrukció minősége is erősítette Headley azon meggyőződését, hogy a TeamConnect Wireless Case Set sikeresen fogja segíteni az elkövetkező években a konferencia-beszélgetések lebonyolítását. „A jó tervezés és a szép kivitelezés mély benyomást kelt” – mondja. „Érződik, hogy masszív és minden ízében minőségi konstrukcióról van szó.” Headley rendkívül nagyra értékeli a táskás kialakítást, amely a szállítás
megkönnyítésén túl automatikusan áramtalanítja a szatellit egységeket, amikor azok tárolás céljából a táskában pihennek, valamint az akku töltöttségi szintjét is mindig kijelzi.

Az S&ME technológiai igazgatója, Chris Headley szerint a cég meglévő Sennheiser TeamConnect Wireless
szettjeit az új Tray-M szettel is ki kívánja egészíteni

Neuhas is hálás, hogy a TeamConnect Wireless használatával megszűntek a hangzással kapcsolatos problémák. „Nagyra értékeljük a TeamConnect Wireless egyszerű használatát és valódi hordozhatóságát” – mondja. „Korábban a nagyobb termek esetében sokat bajlódtunk azzal, hogy a hangzás jó legyen, de ennek a rendszernek a kezelése gyerekjáték.”

Növekedési potenciál
Bár a TeamConnect Wireless rendszert eddig csak a cég központi székhelyén, Raleigh-ben alkalmazták, Headley elmondása szerint már tervezik további szettek – köztük a kisebb helyiségekhez való 2-szatellites Tray-M szettek – beszerzését, Raleigh mellett egyéb helyszíneken történő felhasználásra is. Headley a sokoldalú rendszer újabb és újabb hasznos alkalmazási lehetőségeit fedezi fel, a cég idei karácsonyi buliján például ezzel a rendszerrel juttatják el a karácsonyi zenét az egyes helyiségekbe. „Gyanítom, hogy a Sennheiser fejlesztői nem vették számításba ezt a különleges alkalmazási lehetőséget” – teszi hozzá tréfásan.