A Thesszaloniki Koncertterem K-array hangosítása

A Thesszaloniki Koncertterem K-array hangosítása

A K-array nemrégiben kinevezett görögországi viszonteladója, az Asproulis Experience, röviddel a kinevezést követeőn telepítette is első K-array rendszerét a Thesszaloniki Koncertteremben.

A D:Tek produkciós cégnek egy olyan nagy hatótávolságú, erőteljes rendszerre volt szüksége, amely a nézőtér egészét képes egyenletesen lefedni, különösen Mario Frangoulis „Stranger in Paradise” dalának előadása esetében, melyet Luke Karytinos vezényletével a Thesszaloniki Szimfonikus Zenekar kísért.

Azt követően, hogy Fragoulis hangmérnökének, Dimitris Bourboulisnak, bemutattak egy K-array rendszert a színházban, a D:Tek és a K-array gyorsan zöld utat kapott.

A rendszer 8 db Kayman-KY102 hangfalból állt, LCR (bal-center-jobb) elrendezésben. Az L-R (bal-jobb) rendszer gerincét alkotó 4 db Thunder-KMT218 mélynyomót padlószinten helyezték el, a center line-array meghajtásához pedig egy Kommander-KA84 erősítőt használtak.

A színpadon oldalsugárzóként (side-fill) Pinnacle-KR402 hordozható rendszert állítottak be, a front-fill szerepét pedig 4 db – Kommander-KA24 erősítővel meghajtott – félméteres Python-KP52 hangfal töltötte be.

A rendszer beállítására és hangolására a próbák alatt rövid időkeret állt rendelkezésre, így a D:Tek ezt az egyszerűen kezelhető K-framework szoftver segítségével végezte.