Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A hangzásszakértő Sennheiser az InfoComm szakkiállításon bemutatta a Evolution Wireless Digital rádiómikrofon-család bővítését célzó terveit. Az EW-DX névre keresztelt új mikrofonrendszerek kifinomult technikai megoldásaikkal leegyszerűsítik a professzionális munkafolyamatokat, valamint könnyen méretezhető digitális UHF-rendszert biztosítanak. Az új EW-DX szettek tartalma: kézimikrofon, zsebadó és asztali mikrofonállvány/adóegység, kétféle fél-rack méretű kétcsatornás vevő (egy Dante®-vel és egy anélkül), valamint egy egységnyi rack-méretű, négycsatornás Dante-kompatibilis vevő. A szoftver és a termék első hírnökeinek megjelenése 2022 vége felé, a választék bővülése pedig 2023 első felében várható.

„Izgatottan várjuk, hogyan fogadják az InfoComm látogatói azokat az újdonságokat, melyek még az idei évben, illetve 2023 első felében várnak rájuk” – mondta Michael Altemark, a Sennheiser vezeték nélküli üzleti kommunikációs rendszerekért felelős  termékmenedzsere. „Az EW-DX termékek az Evolution Wireless Digital termékcsalád olyan sikeres tulajdonságait örökítik tovább, mint a piacon elérhető legalacsonyabb késleltetés, a négyzethálóban elhelyezhető frekvenciák és a szuperszéles bemeneti dinamikatartomány. Mindezek ráadásul új, lenyűgöző képességekkel is kiegészülnek.”

„Többek között további – pl. Dante-kompatibilis – adó- és vevőopciókkal, automatikus többcsatornás RF-beállítással, méretezhető távirányítással és távfelügyelettel, valamint a tartalom biztonságos átviteléhez AES-256 titkosítással.”

Az új rendszer alkotóelemeinek áttekintése

Az Evolution Wireless Digital család legifjabb tagjaként bevezetésre kerülő EW-DX megkönnyíti a vezeték nélküli technológia használatát, és a gondos tervezésnek köszönhetően nem okoz intermodulációs zavart. Csak egy gombnyomás, és az Auto Scan funkció egy négyzetháló segítségével automatikusan hozzárendeli a csatornákhoz a frekvenciákat. Ezzel a módszerrel egy adott frekvenciaablakban több csatorna fér el. Az adóegységek Bluetooth® Low Energy kapcsolaton keresztül könnyedén szinkronizálhatók.

Két- és négycsatornás vevőegységek

A család egycsatornás vevőegységét kiegészítve az EW-DX háromféle vevőegységet kínál: egy kétcsatornás változatot fél rack méretben (egyet Dantével és egyet anélkül); valamint egy négycsatornás Dante változatot egységnyi rack méretben. A Dante-verziók a meglévő munkafolyamatokba történő rugalmas integráláshoz különféle hálózati üzemmódokat kínálnak. A vevőegységek kapcsolási sávszélessége akár 88 MHz is lehet, ami azt jelenti, hogy a Sennheiser négyzethálós frekvenciaelrendezésének köszönhetően normál módban akár 146 csatorna, sűrített üzemmódban pedig akár 293 csatorna is kiszolgálható.

e-ink kijelző és programozható MUTE kapcsoló: az EW-DX adóegységek

Az EW-DX kétféle zsebadóval, kétféle kézimikrofonnal és kétféle asztali mikrofonállvánnyal/adóegységgel kerül forgalomba. Ezek mindegyike 10 mW-os kimenő-teljesítménnyel rendelkezik, ami 100 m-es hatótávolságot biztosít. Mindegyik adóegység ugyanolyan széles bemeneti dinamika-tartománnyal rendelkezik, mint a már meglévő EW-D modellek. A kézimikrofonok és a zsebadók emellett trimmelhetők is, hogy egyazon a vevőcsatornán felváltva több adóegység is működhessen, például több gitár használata esetén.

Ezek lesznek az első e-ink kijelzővel rendelkező kézimikrofonok és zsebadók a piacon. A felhasználók kikapcsolt állapotban is leolvashatják a lényeges adatokat az eszközökről. Mind a kéziadók, mind a zsebadók rendelkeznek beépített töltőérintkezőkkel. A megfelelő BA tölthető akkucsomag használatával az eszközök kb. 12 órányi üzemidőt biztosítanak.

A zsebadó 3-pines, illetve 3,5 mm-es jack-csatlakozós változatban is elérhető lesz, így a Sennheiser digitális rendszerekkel kompatibilis csíptetős és headset mikrofonjaival, a Neumann miniatűr mikrofonjával, valamint hangszerkábellel is használható lesz. A zsebadót egy programozható némításkapcsolóval, valamint a gitárosok és basszusgitárosok örömére kábelemulátor funkcióval is felszerelték.

A kézimikrofon is kétféle változatban áll majd rendelkezésre: egy kapcsoló nélküli, illetve egy programozható MUTE kapcsolós verzióban (opciók: RF mute, AF mute, funkció kikapcsolva). A kézimikrofonokat a Sennheiser szabványos kapszulainterfészével látták el, amely összesen 14-féle Sennheiser és Neumann mikrofonfejjel kompatibilis.

Az asztali mikrofonállvány/adóegység is kétféle változatban érhető el: a szabványos hattyúnyak mikrofonokkal kompatibilis XLR-3 csatlakozós, illetve a világítógyűrűvel ellátott hattyúnyak mikrofonokkal kompatibilis XL5-5 csatlakozós változatban. Az asztali mikrofonállvány/adóegység a CHG 2W töltőegységgel tölthető, és egyetlen töltéssel 11 órányi üzemidőt biztosí

Szoftverek

Az EW-DX a Sennheiser Control Cockpit és a Wireless Systems Manager szoftverrel, valamint a Smart Assist alkalmazással is együttműködik. Továbbá egyéb vezető gyártók vezérlőszoftvereihez is rendelkezésre állnak majd a megfelelő plug-inek.

Az Evolution Wireless Digital család új tagjairól a bevezetéskor további információk lesznek elérhetők. Friss információkért keresd fel a www.sennheiser.com/ew-dx weboldalt.

A Dante az Audinate Pty. Ltd. Bejegyzett védjegye.

A Bluetooth a Bluetooth SIG , Inc. bejegyzett védjegye.