A Sennheiser HD 660S2 névre hallgató modellfrissítése a nagyteljesítményű audiofil fejhallgatók mércéjeként elismert 600-as sorozat képességeinek továbbgondolásából született. A Sennheiser a hi-fi közösség visszajelzéseire válaszul egy olyan fejhallgatót alkotott, amely a referenciakategóriás, részletgazdag hangzást figyelemreméltó frekvenciamenettel ötvözi. A fejhallgató drámaibb műsorhallgatást tesz lehetővé, a továbbfejlesztett mélybasszus-hangolásnak köszönhetően intenzívebb hangzással – dinamikus összképet és érzelmeket csalogatva elő a zenerajongók kedvenc felvételeiből. A frissített akusztikai jellemzők újszerű, magával ragadó lehetőséget kínálnak a zene újraélésére.

„Az új Sennheiser HD 660S2 pontosan azt kínálja a felhasználók számára, amit a fejhallgató elődjétől leginkább vártak” – mondja Jermo Koehnke, a Sennheiser audiofil részlegének termékmenedzsere. Az új változat olyan páratlan pontossággal és erővel adja vissza a hangzást, valamint olyan újszerű érzékenységet kínál minden frekvencián, hogy kedvenc zenéinkben eddig nem tapasztalt részleteket is meghallhatunk, különösen a spektrum alsó végén.”

Az audiofilek által vágyott mélység és drámaiság

Nagy kihívást jelentett egy kedvelt klasszikuson tökéletesíteni, megőrizve annak legjobb tulajdonságait – rögtön a frekvenciadiagram alsó végénél kezdve. A HD 660S2 meleg basszusa tökéletes elegyet alkot a selymesen sima magas-tartománnyal és a védjegynek számító vokális jelenléttel, bármely hangszer hangszínének és egyediségének utat engedve.

A fejlett jelátalakító- és légáramlás-technológának, valamint a tökéletesített lengőtekercsnek köszönhetően a HD 660S2 a frekvenciaspektrum teljes szélességében kifinomult hallgatási élményt nyújt. A mennydörgő timpani crescendóktól a lüktető EDM-zenékig – még a legigényesebb audiofilek is értékelni fogják a mélyfrekvenciás részek mélységét és árnyalatait, amelyek drámai hangulatot kölcsönöznek bármely típusú zene számára. Végső soron a felhasználók mélyebb és tisztább basszus-tartományt élvezhetnek, anélkül, hogy ez a sorozat jellegzetes részletgazdag hangzásának rovására menne. A lengőtekercs súlyának csökkentésével javult az impulzusválasz, így a művek megszólaltatása rendkívül valósághűvé és plasztikussá vált. Az általános hangzásélmény egyenletesebb és melegebb, mint az eredeti HD 660S esetében, ami elsősorban a csúcs- és mélypontok közötti távolságot csökkentő hangolásnak köszönhető. Audiofil-barát 300 ohmos Impedanciája megegyezik a HD 600 és HD 650 modellével, átütő dinamikáról és lenyűgözően alacsony torzításról gondoskodva.

Hosszú távra tervezve

A Németországban tervezett és a Sennheiser legmodernebb írországi gyártóüzemében gyártott HD 660S2 a sorozat hagyományaira építve nagy hangsúlyt fektet a minőségre és a praktikus konstrukcióra, olyan anyagok felhasználásával, amelyek tovább erősítik a hifi-élményt. A plüss fülpárnák és a puha kengyelpárnák optimális távolságban tartják a fültől az újragondolt 300 ohmos jelátalakítókat, tágas hangzásteret és részletgazdag hangvisszaadást biztosítva – még a maratoni zenei kalandozások során is. A jelátalakító térhangja az eredeti HD 660S-re jellemző 110 Hz-ről 70 Hz-re csökkenti a rezonanciafrekvenciát, a lábdob ütős hangját is könnyedén visszaadva. A külső hangszórórácsot is úgy alakították ki, hogy az ideális impedanciával szabályozott légáramlás segítségével gyönyörű, nyitott hangzástér jöjjön létre.

A HD 660S2 elég sokoldalú ahhoz, hogy a régi klasszikusoktól a modern megoldásokig bármihez csatlakozni tudjon. A HD 660S2 két 1,8 méteres, lecsatolható kábellel kapható, amelyek 6,3 mm-es egyvégű sztereó, illetve 4,4 mm-es szimmetrikus sztereó jack-dugóban végződnek. Egy 6,3 mm-ről 3,5 mm-re átalakító adapter is a csomag részét képezi, a különféle népszerű hi-fi berendezésekhez (DAC-erősítők, D/A processzorok és dedikált erősítők, pl. a Sennheiser HDV 820) történő csatlakozás elősegítésére. Az elegáns koromfekete felületet bronz díszítések teszik egyedivé, a fejhallgató védelméről pedig egy tartótok gondoskodik.