Az 1980-as évek végén épült toulouse-i (Franciaország) Ernest-Wallon Stadion nemrégiben „tetőtől talpig” megújult, melyben egy új, korszerű, professzionális D.A.S. hangrendszer is szerephez jutott. A több mint 19 000 férőhelyes stadion ad otthont jelenleg a Stade Toulousain rögbiegyesületnek, amely rekordszámú bajnoki címével (19 francia és 4 európai) Európa egyik legjobb rögbiklubjának számít.

Az új stadion-hangtechnika megtervezésének és telepítésének irányítására az audiovizuális szakértő Triaxe céget kérték fel. Látva, hogy mekkora kihívást jelent egy olyan rendszer tervezése, amely egyrészt elég rugalmas a stadion széleskörű szükségleteinek kielégítésére, másrészt elég strapabíró, hogy állja az időjárás viszontagságait, a Triaxe egyesítette erőit a D.A.S. termékek kizárólagos franciaországi disztribútorával, az Axente céggel, amely a D.A.S. Audio kifejezetten kültéri használatra tervezett, nagyteljesítményű WR rendszereit ajánlotta.

A stadion négy fedett lelátójának tanulmányozását követően a hangzásért felelős csapat a nagyszabású átalakításhoz egy összesen 76 db D.A.S. WR-8826CX rendszerből álló összeállítás mellett döntött. Ezeket a vízálló rendszereket úgy irányították, hogy az egész stadionban nagyszerű hangzást biztosítsanak: némely rendszert a tetőről közvetlenül lelógatva és a lelátó felé fordítva, másokat pedig az első néhány sorra irányítva, hogy a hanglefedettség egyenletes legyen.

Az alagútban is helyet kapott egy D.A.S. WR-6415CX rendszer, hogy a játékosok nagyszerű hangzás kíséretében mehessenek a pályára. A stadion új hangrendszerének egy D.A.S. DSP-2060A digitális jelprocesszor is része, amely a nagyteljesítményű Powersoft Ottocanali 8K4 erősítőből érkező jeleket vezérli és kezeli a stadion WR-rendszerekből álló hadserege számára.

A D.A.S. Audio WR rendszerei mind por-, mind nedvességállóság tekintetében teljesítik a IP-54 védettségi fokozat követelményeit, melynek köszönhetően szabadtéri használat esetén tökéletes választást jelentenek. Ezek a rendszerek két kitettségi osztályba sorolhatók: CX (covered exposure) azon alkalmazásokhoz, melyeknél a hangfalak le vannak takarva vagy egyéb módon védve vannak, és DX (direct exposure) azon alkalmazásokhoz, melyeknél a hangfalak nincsenek védve és közvetlen ki vannak téve a környezeti hatásoknak. Ezek a rendszerek a beszédhangos riasztórendszereknél alkalmazott EN54-24 tanúsítvány szigorú követelményeinek is megfelelnek.

A nemrég felújított Ernest-Wallon Stadion a Sept Deniers sportkomplexum részeként (amelyet három szomszédos pálya és a Toulouse híres rögbiiskolájának otthont adó komplexum alkot) Európa legjobb rögbistadionjai közé sorakozott fel és most egy ehhez illő professzionális hangrendszerrel is dicsekedhet.