Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

Az olasz design elemeit a kifinomult hangzással ötvöző, diszktét és elegáns audio eszközöket gyártó K-array nem csak intézmények, templomok, hotelek és szórakozóhelyek számára kínál audio megoldásokat, hanem privát lakóterek számára is. A K-array szakértői 5 fontos szempontra hívják fel figyelmed, ha otthonod hangzásának fejlesztését tervezed.
Találd meg a legjobb helyet: összpontosíts a hangzástérre

Legyen szó sztereó hangszórókról, vagy egy teljesen immerzív hangfalrendszerről, az optimális pozíció egészen pontosan a szoba azon pontja, ahonnan a hangzástér pontosan a hangforrások között érzékelhető. A tökéletes hangzástér létrehozásához megfelelő helyet kell találnod hangszóróid számára – a hangszórók hangzástérhez szabott konfigurációját pedig a szoba építészeti és esztétikai jellemzőinek megfelelően kell meghatároznod. A K-array méretezhető megoldásai nagyfokú szabadságot kínálnak a tökéletes hangzásképet és egyensúlyt kereső belsőépítészek és építészek számára.

Egy kicsit méretezd túl a rendszert: előbb vagy utóbb úgyis feltekered a hangerőt

Egy-egy élettér vagy házimozi kényelmének megítélésében fontos szerepet játszik a benne tapasztalt hangerő és hangzás. A hang energia. A zene érzelem. Egy-egy jól kialakított hangzáskép érzelmi reakciókat válthat ki és feldobhatja az általános hangulatot. A zenei jellemzők és az érzelmek közötti viszony egyénenként változó. Nem kétséges, hogy a ritmus, a mély rezgések és a hangerő erős hatással vannak ránk. A mélyfrekvenciákból áradó energia zenéink legnagyobb érzelmeket kiváltó része. Kedvenc dalaink és hanganyagaink pedig megfelelő hangerőt érdemelnek – a valósághű magashangok és a mély, jól körülhatárolt basszusok megfelelő egyensúlyával.

Igazítsd a hangrendszert az adott helyiség enteriőrjéhez: a kényelem az érzékek összhangjának eredménye

A modern belsőépítészeti megoldásokat letisztult vonalak és egyszerű színek jellemzik. A tökéletes minimalizmusnál rendkívül fontos, hogy minden a környezetbe simuljon, főként ott, ahol a szoba egyik fő rendeltetése a kikapcsolódás. Maguknak a hangszóróknak is a dekor részévé kell válniuk. Ennek egyik kiváló példája a Samsung által kifejlesztett Luxury LED for Home házmozi-rendszer. Itt több ultralapos K-array Vyper-KV52 hangszórót integráltak láthatatlan módon egy hatalmas LED-képernyő keretébe – így az erőteljes hangzás csak hallható, maga a hangforrás nem látható.

A hangzást a helyiség hozza létre

A hozzád eljutó hang a hangszórók és a szoba interakciójának eredménye. A nem megfelelően kezelt visszhangok gyakran ronthatják a hangminőséget. A hangforrás helye is módosulhat, így a hangzástér is zavarossá válik. A visszhangok kordában tartásához a legjobb, ha egy szakértő végzi el a helyiség akusztikai kialakítását, egy tapasztalt rendszerintegrátor pedig a tökéletességig hangolja a rendszert. Többcsatornás használat esetén az audio jelek egyes hangszórókhoz történő kiosztásáért felelős hangprocesszor is kulcsfontosságú tényező. Egy tökéletes hangzású szoba a legkiválóbb minőségű hangszórókkal is csapnivaló hangzásképet alkot, ha az audio jelek vonalvezetése és feldolgozása nem megfelelő. A kiváló minőségű processzorok remek példája a K-array egyik gyakori partnercége, a Trinnov által kifejlesztett Altitude.

A centercsatorna helye… középen van

A centercsatornának kritikus szerepe van házimozid hangzásában; a legtöbb párbeszéd és beszédhang onnan érkezik! A hangszórót lehetetlen a képernyő közepére helyezni, ha a képernyő nem hangáteresztő. Megoldást jelenthet, ha otthoni LED-képernyőd fölött és alatt egy-egy centercsatornára kötött hangszórót helyezel el. Ha a két hangszóró időkorrekciója és finomhangolása megfelelő, egy olyan „fantom hangzásteret” hozhatsz létre, amely pont a képernyő közepén helyezkedik el. Egy K-array Vyper hangszóró vízszintesen felszerelve mindössze 40 mm magas, így ideális megoldást kínál erre a célra.