A Sennheiser az Audinante céggel karöltve egy figyelemreméltó tanulmányt jelentetett meg a távoli együttműködést preferáló újfajta trendről.

„A COVID-19 világszerte alapjaiban rengette meg az emberek személyes, szakmai és tudományos életét.”

(Ron Holtdjik, a Sennheiser üzleti igazgatója)

 

A COVID-19 járvány világszerte sokkszerűen hatott a meglévő rendszerekre. Számos vállalkozás és felsőoktatási intézmény számára vált szükségessé a távműködésre történő teljes, illetve részleges áttérés. A Sennheiser és az Audinate közös kiadványa azokat a változásokat taglalja, melyeket az utóbbi időben tapasztalhatunk a kommunikációs szokásokban, valamint útmutatást nyújt a COVID-19 megjelenését követően általánosan elterjedt virtuális megbeszélési és távoktatási lehetőségekre vonatkozóan.

A lehetőségek felismerése és kihasználása: a világszintű jelentés segítségével

A jelentés áttekinti a vállalatok és oktatási intézmények helyzetét, valamint igyekszik feltárni azokat a diáktársakkal, üzleti partnerekkel, illetve ügyfelekkel folytatott távoktatási és távkonferencia lehetőségeket, melyek a fizikai távolságtartás idején is alkalmazhatók. Sorra veszi mind a technikai feltételeket, mind az éppoly fontos „emberi tényezőket”. Részletesen elmagyarázva, hogyan kerekedhetünk felül az elkülönültség és a kapcsolatvesztés okozta negatív érzéseken. Miként lehetséges egy iskolai előadást úgy megtartani, hogy az mind a helyszínen tartózkodó, mind a távolról bekapcsolódó hallgatók számára azonos élményt nyújtson? Hogyan cserélhetünk eszmét az üzlettársakkal, ha nem utazhatunk?

 

 

A jelentés tömör áttekintést nyújt az üzleti megbeszélések és a távoktatás COVID megjelenését megelőző és követő trendjeinek alakulásáról és következményiről.

2020 második szemeszterében például az egyetemek 66%-a döntött a fizikai távolságtartással megvalósított intézményi oktatás és az online távoktatás ötvözése mellett. Ami a vállalati szektort illeti, a vállalkozások 72%-a készül a munkahelyeket a fizikai távolságtartás szem előtt tartásával átalakítani, míg 52% a távmunka közbeni élményt javító megoldásokat kíván bevezetni. A távkonferenciák és távoktatás területén jelentős tapasztalatot szerzett Sennheiser kiváló eligazítást kínál számunkra egy olyan emberpróbáló helyzetben, amely a világ minden táján alapjaiban változtatta meg a kommunikációt.

„A Sennheiser audio megoldásaival a munkahelyi és iskolai közösségek a válság ellenére is tartani tudják a kapcsolatot, csökkentve ezzel a fizikai és virtuális részvétel közötti szakadékot, valamint segítve a vállalatok és oktatási intézmények zökkenőmentes működését” – magyarázta Ron Holtdjik.

Most a teljes jelentés ingyenesen letölthető, így könnyedén betekintést nyerhetsz a szakmai tanulmányokon alapuló ajánlásokba:

TÖLTSD LE A TANUMLÁNYT INNEN