A hangzásszakértő Sennheiser és az intelligens technológiák kifejlesztésével foglalkozó Continental szeptember 3-án mutatták be a Sennheiser berlini márkaüzletében prémiumkategóriás hangzást kínáló, újgenerációs autós hangrendszerüket. A Sennheiser AMBEO Mobility technológiáját és a Continental Ac2ated hangrendszerét ötvöző új megoldás a résztvevőket hihetetlenül magával ragadó autós hangzásélménnyel örvendeztette meg. Az ezúttal bemutatott autós hangrendszer számos olyan új elemet tartalmaz, amely az idei CES kiállításon először bemutatott rendszerhez képest is úttörőnek számít.

A Sennheiser és Continental autós hangrendszere már azt is lehetővé teszi, hogy a hangzástér ülésenként teljes mértékben személyre szabható legyen. A sofőrnek telefonálnia kell, miközben az utasok továbbra is a hangoskönyvet szeretnék hallgatni? Semmi gond: legyen szó kristálytiszta telefonbeszélgetésekről vagy egyedi tartalmak lejátszásáról, az AMBEO Mobility rengeteg új hangzási lehetőséget kínál, miközben csökkenti a hallásfáradás kialakulásának kockázatát. A személyre szabott hallgatási zónák kialakításának kulcsfontosságú elemei a beépített hifi jelátalakítókat tartalmazó, különleges kialakítású fejtámlák. Mivel a források lejátszása a sofőr és az utasok füléhez közel, egyfajta személyes hangzástérben történik, sokkal nagyobb lesz a hallgatási élmény.

Az AMBEO Mobility egy elemzést követően tökéletes térhangzással játssza le a zenét, hihetetlenül valósághű koncertélményt hozva létre.

Annak érdekében, hogy a hangzástér teljes mértékben körülölelje a hallgatót, az AMBEO Mobility szoftver elemzi és kivonatolja az eredeti sztereó zeneszám alapvető alkotóelemeit, majd a megfelelő hangszórón, illetve kapcsolószerven keresztül térhangzással szólaltatja meg a lejátszott tartalmat. A Continental továbbfejlesztett Ac2ated hangrendszerének köszönhetően ez a koncertszerű élmény minimális hardverigénnyel érhető el. Ezáltal a járművek kisebb súllyal és rugalmasabb kialakítással tervezhetők.

A szoftver egyik további új tulajdonsága a fokozottabb és gazdagabb basszushangzás: az AMBEO Mobility optimális erővel és intenzitással adja vissza az alacsony-frekvenciás hangokat, miközben hatékonyan védi ki, hogy a járműből kihallatszon a zaj.

Az AMBEO Mobility rendszer funkciói tetszés szerint választhatók és kombinálhatók, ami bármely autó esetén személyre szabott hangrendszer kialakítását teszi lehetővé.