A Vidi videokonferencia kameracsalád

A Biamp, a professzionális audiovizuális megoldások elsőszámú forgalmazója, bejelentette a professzionális Vidi konferenciakamera-család piacra dobását, melynek felhasználási területe a kisméretű tárgyalóktól a kis és közepes méretű konferenciatermekig terjed. A Vidi konferenciakamera-család bevezetésével tovább bővül a Biamp modern tárgyalótermekhez tervezett, nagyteljesítményű audiovizuális megoldásainak választéka.

„Az új Vidi konferenciakamerák bevezetése kiválóan példázza, milyen elkötelezetten dolgozunk azon, hogy a tárgyalótermek széles skálájához kínáljunk teljes körű megoldásokat” – mondta Joe Andrulis, a Biamp vállalatfejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke. „Mivel az egységes kommunikáció a szervezetek üzleti tevékenysége során egyre fontosabb szerepet játszik, a kiváló minőségű videokonferenciák iránt is fokozódik az igény. Ezek alkalmazási területe a nagy és közepes méretű konferenciatermektől egészen a kistárgyalókig terjed. A Vidi konferenciakamerák kiemelkedő videóélményt kínálnak, méltóképp kiegészítve a Biamp népszerű és kedvelt hangrendszereit – ideális megoldásként szolgálva ezen alkalmazási területeken a megbízható és hatékony együttműködésre.”

A Vidi konferenciakamera-család két modellel debütál: a Vidi 100 és a Vidi 250 kamerával. A kisebb termekhez és kistárgyalókhoz tervezett Vidi 100 egy költséghatékony 4K kamera, 120°-os látószöggel és beépített mikrofonrendszerrel – kiváló kép- és hangminőséget garantálva.

A kifinomultabb Vidi 250-es kamerát kis és közepes méretű termekhez tervezték. Ez a modell egy 12 MP-es érzékelővel is rendelkezik, amely támogatja a 4K videókat 120°-os látószöggel, miközben képminőség romlás nélkül teszi lehetővé az elektronikus pásztázás/döntés/zoomolás funkció használatát is. A fejlett funkciók közé tartozik a képtorzítást kiküszöbölő prémium optika, a zökkenőmentes, automatikus képkivágás (framing), zoomolás és élességállítás funkció, valamint a beépített mikrofonrendszer. A rugalmas rögzítési lehetőségeknek köszönhetően a kamera a kijelző fölé, alá, valamely oldalára vagy a falra is rögzíthető. A funkciókban bővelkedő kamera gyakorlatilag bármely konferencia lebonyolításához ideálisan használható.

A Parlé audio- és videokonferencia rendszer

A Biamp, bejelentette a Parlé™ audio- és videokonferencia rendszerek bevezetését is. Az új professzionális audiovizuális konferencia-megoldásokat a kis- és közepes méretű helyiségekhez tervezték. A Biamp audiovizuális technológiák terén szerzett 40 éves szakértelmét magába sűrítő Parlé konferenciarendszerek Beamtracking™ mikrofonokat, intelligens hangszórókat, korszerű jelfeldolgozást, valamint egy automatikus képkivágást (framing) kínáló, opcionális 4K kamerát foglalnak magukban, melyekhez a cég automatizált telepítési és hangolási technológiája, a Biamp Launch társul. Az eredmény egy olyan plug-and-play konferenciarendszer, amely prémium minőségű konferenciahívásokat tesz lehetővé.

„Mivel a különböző méretű vállalkozásokban robbanásszerű terjedésnek indultak az egységes kommunikációs rendszerek, elengedhetetlenné vált, hogy a legjobb konferenciaélmény biztosítása érdekében a konferenciatermeket kiváló minőségű audiovizuális technológiával szereljék fel – miközben az IT-részlegek is általában olyan komplett tárgyalótermi megoldásokat keresnek, melyek üzembehelyezése és használata is egyszerű” – mondta Joe Andrulis, a Biamp vállalatfejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke. „A Parlé konferencia-rendszerek azért jelentenek forradalmi megoldást, mivel a Biamp legújabb audiovizuális technológiai innovációit alkalmazva a lehető legjobb konferenciélményt biztosítják minden résztvevő számára. Továbbá a rendszerek beállítása is hihetetlenül egyszerű: mindössze egyetlen kábel csatlakoztatásából és az indítógomb megnyomásából áll. Az eredmény egy olyan elegáns, univerzális konferenciarendszer, amely a piacon egyedülálló professzionális teljesítményt nyújt.”

A Parlé konferenciarendszerek a következőkből állnak: ABC 2500 hangszóró (Audio Bar), amely a Biamp Audio Intelligence technológia használatával prémium minőségű hangzásélményt nyújt. A rendszer része egy 27 elemből álló mikrofon-array, amely három Beamtracking (hangkövető) zónával dolgozik, aktívan követve és intelligensen mixelve a helyiségben folyó párbeszédekben résztvevők hangját. A díjnyertes visszhangkioltó és zajcsökkentő algoritmusok rendkívül tiszta és kiváló minőségű hangzásról gondoskodnak. Emellett az intelligens hangszóró-technológia a hangszórók teljesítményének aktív szabályozásával egy kisméretű helyiségekhez méretezett eszközből is képes a nagyobb helyiségek hangosításához elegendő hangzást kihozni. A Biamp Launch funkciógomb megnyomásával automatikusan megkezdődik a rendszer beállítása az adott helyiség akusztikai jellemzőinek megfelelően, melynek eredményeként optimális hangzásélmény jön létre.

A VBC 2500-zal kiegészülve a rendszer egy korszerű, 4K ePTZ videokamerával válik teljessé, mely a Biamp Video Intelligence technológiának (benne az auto-képkivágás és -fókusz funkciónak) köszönhetően a résztvevőket mozgás közben is képes követni és a képernyőn megjeleníteni. A biztonság növelése érdekében használaton kívül a kamerát egy automatikus zárszerkezet takarja le.

A Parlé konferenciarendszer telepítése rendkívül egyszerű: UC-rendszerrel felszerelt helyiség esetén mindössze egy USB-kábelt kell közvetlenül az UC-rendszerhez csatlakoztatni, illetve saját (BYOD) eszközökkel felszerelt teremnél egy Devio™ SCR-10-hez történő csatlakozást követően meg kell nyomni a Launch (indítás) gombot. Ezzel elindul a professzionális szintű telepítés és hangolás, megkönnyítve a beállítást és a használatot.

„A Biampnál továbbra is azon dolgozunk, hogy a professzionális minőségű AV-rendszereket minél több ember számára és minél többfajta teremtípus esetén elérhetővé tegyük” – mondta Andrulis. „Az integrátoraink által már ismert és a felhasználók által kedvelt technológiát alkalmazó Parlé konferenciarendszerek egy olyan könnyen telepíthető, költséghatékony, egyetlen gyártótól származó megoldást kínálnak kisebb helyiségek számára, amelyek teljesítménye megegyezik a Biamp nagyobb termek számára tervezett megoldásaival. A könnyű telepítésnek, beállításnak és karbantartásnak köszönhetően a Parlé konferenciarendszerek olyan ideális megoldást jelentenek, amely minden érintett számára elsőosztályú audiovizuális élményt nyújt.”