Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

Az audio specialista Sennheiser egy vadonatúj professzionális, hallójáratba dugható fülhallgató-sorozatot vezet be, melynek első, belépő-szintű modellje az IE 40 PRO, amely e hónap végétől lesz elérhető. Az IE 40 PRO kifogástalan hangvisszaadást biztosít, meleg, részletgazdag, természetes tisztaságú hangzással, melynek köszönhetően a művész még problémás színpadi körülmények között is az előadásra összpontosíthat. Ezt az aprólékos gondossággal megtervezett hangzást jól átgondolt mechanikai tervezés egészíti ki, amely egy szabadalmazás alatt álló, törésbiztos kábelvezetéket is magában foglal. 2019 elején, a IE 40 PRO modellhez a IE 400 PRO és a sorozat csúcsmodelljét képviselő IE 500 PRO csatlakozik majd.

„Az IE 40 PRO a fantasztikus hangzású, dinamikus, hallójáratba dugható, új fülhallgató-sorozat első és leginkább elérhető modellje” – mondta Jannik Schentek, a Sennheiser professzionális audio termékekért felelős termékmenedzsere. „Az IE 40 PRO hangvisszaadása a prototípus gyakorlati kipróbálásának fázisában ámulatba ejtette a hangmérnököket. Nagyon tetszett nekik a tiszta és természetes hangreprodukció, amely lehetővé tette számukra, hogy a zenekar egyes tagjaihoz jobban kapcsolódjanak és kritikus módon monitorozhassák játékukat.”

 

A vezeték nélküli monitorrendszerek tökéletes kiegészítője: az IE 40 PRO a Sennheiser új, professzionális hallójáratba dugható fülhallgató-sorozatának belépő-szintű modellje.

 

Az első tesztelők egyike Paul Di Leo volt, aki a német szupersztár, Nena, basszusgitárosa. Paul az IE 40 PRO-t Nena mostani turnéján próbálta ki a színpadon: „Évek óta hatalmas Sennheiser-rajongó vagyok és a turnék alkalmával is használom termékeiket, mert igazán megbízhatók. És számomra ez a legfontosabb dolog, amikor a színpadon játszom. Az, hogy nem kell aggódnom, megfizethetetlen! Épp most volt lehetőségem kipróbálni a Sennheiser IE 40 PRO fülmonitort egy koncert alkalmával a színpadon. Pontosan azt a Sennheiser minőséget nyújtja, amit mindig is várok. Az IE 40 hangzása tiszta és ütős, akár énekről, akár hangszerekről van szó – szívből ajánlom használatát mind a színpadon, mind azon kívül!”

Természetes, részletgazdag hangzás, amely csökkenti akusztikai stresszt

Az IE 40 PRO lelke egy kiváló minőségű Sennheiser hangszóró, amely természetes módon meleg és rendkívül tiszta, erőteljes hangzást közvetít. A torzítás nagyon kismértékű, 0,1% (1kHz és 94 dB mellett). A basszus és a mélyközép tartomány nemcsak hallható, hanem érezhető is – a basszus- és szólógitárosok, valamint a dobosok nagy megelégedésére. Nagyteljesítményű neodímium mágnesek gondoskodnak az akár 115 dB-es hangnyomásszintet is elérő, ütős hangzásról. A tiszta és természetes hangzás további előnye, hogy csökken a felhasználót terhelő akusztikai nyomás, így alacsonyabbra vehető a monitor-hangerő is.

Az IE 40 PRO hallójáratba dugható fülhallgató fekete és átlátszó változatban lesz kapható.

Szabadalmaztatás alatt álló mechanikai kialakítás

Ezt a minden részletre kiterjedő hangzást intelligens mechanikai kialakítás egészíti ki, amely egy olyan szabadalmaztatás alatt lévő kábelcsatornát is magában foglal, ami csökkenti a kábel megtörésének kockázatát. A csatlakozó a füldugóban kapott helyet, ahol védve van az intenzív használatból eredő elhasználódás ellen.

Annak érdekében, hogy a felhasználó védve legyen a túlzott színpadi hangerővel szemben, az IE 40 PRO akár 26 dB-lel is képes csökkenteni a beszűrődő környezeti hang hangerejét. Ez a tartozékként mellékelt, többféle méretben (S, M, L) választható füldugókkal, valamint egy memóriahabból készült speciális füldugóval érhető el, amely a hallójáratba dugva jobban kitölti a rendelkezésére álló helyet, így tökéletesebben illeszkedik. Mivel a hallójárat hossza egyénenként változó, a fülhallgató „hangcsatornája” két nyugalmi helyzettel bír. Az így elért tökéletes hangszigetelés az erőteljes basszusvisszaadást is segíti.

Az IE 40 PRO szeptember végétől fekete és átlátszó változatban lesz kapható, a következő tartozékokkal: puha tartótok, tisztító eszköz, szilikon füldugók (S, M, L méretben), valamint egy pár memóriahab füldugó, M méretben.

 

A berlini Lexodus zenekar már kipróbálta az IE 40 PRO fülmonitort.

Mit gondol a berlini banda, a fülmonitor első tesztelője az új IE 40 PRO-ról:

Lexodus: https://youtu.be/VRQSiZsrKwQ

Ritzy Park: https://youtu.be/AwfAFKp_D1s

Mao McKay: https://youtu.be/ILe01ktqu_s

Törésbiztos: a tényleges csatlakoztatás a füldugón belül történik, ami nagymértékben csökkenti a kábel megtörésének kockázatát.

Az IE 40 PRO műszaki jellemzői

Jelátalakító típusa                                  dinamikus

Frekvenciamenet                                   20–18.000 Hz

Max. hangnyomásszint                          115 dB (1 kHz-nél; 1 Vrms)

Teljes harmonikus torzítás                    <0,1% (1 kHz-nél, 94 dB)

Zajcsillapítás                                          <26 dB

Kábelhossz                                             1,3 m

Tömeg (csatlakozódugóval és kábellel) 18 g

Mágneses mező térerőssége                 3,5 mT

Üzemi hőmérséklet                               -5 °C–50 °C

Tárolási hőmérséklet                             -20 °C–70 °C

Relatív páratartalom                             <95%