A K-array méltán híres, kompakt megoldásainak sorát folytató, vadonatúj Pinnacle hangsugárzók a K-array szakértelmének tökéletes esszenciáját hordozzák magukban – jellegzetes, diszkrét dizájn, páratlan teljesítmény, dinamikus hangzás és innovatív mérnöki megoldások gondoskodnak az egyedülálló hangzásélményről.

„Tökéletesen belesimul a környezetbe” – és akkor még keveset mondtunk

Ez egy teljesítményorientált hangrendszer, amely bármely környezethez képes alkalmazkodni és a szemek elől rejtve maradni. A világ legrangosabb színházaiban is a Pinnacle rendszerekre esett a választás, ami egyrészt rendkívül tetszetős és diszkrét megjelenésüknek, másrészt természetes és valósághű hangzásuknak köszönhető.

Moduláris kialakításuknak köszönhetően a Pinnacle hangsugárzókból felépített rendszerek bármely léptékhez könnyedén igazodnak, legyen szó kislétszámú rendezvényekről vagy nagyszabású színházi előadásokról. Az egységek számának növelésével növekszik a konfigurációk száma: sok elem összetettebb, nagyobb rendszerekben történő egyesítésével közepes, illetve nagyobb volumenű rendezvények is kiszolgálhatók. A Pinnacle rendkívül rugalmasan méretezhető: a Pinnacle-KR2 (Link) a 2″-os jelátalakítókkal rendelkező Kobra oszlopsugárzókat tartalmazza, a Pinnacle-KR4 (Link) több 3,15″-os Python kombinációja, míg végül a Pinnacle-KR8 (Link) a 4″-os jelátalakítókkal rendelkező Kayman oszlopsugárzókat tartalmazza. Mindhárom rendszer alapját a Thunder mélynyomók (link a Thunder család oldalára) különböző változatai (KS1, KS2, KS3, KS4, KS5) képezik.

Felejtsd el régi nagyméretű rendszereid

A Pinnacle alakjában a K-array nem csupán azt kívánta formába önteni, amit a pro hangrendszerek lehetőségeiről gondol. Annál inkább azt kívánta megmutatni, mire képes sajátfejlesztésű, egyedülálló „Pure Array Technológiája” (PAT), amely tökéletesen homogén lefedettség biztosít. Vagyis a helyiségben tartózkodók mindegyike ugyanazt a kiváló hangminőséget élvezheti, akár elől, akár leghátul foglal helyet.

A Pinnacle, amely olyan tekintélyes színházak beépített hangrendszereként szolgál, mint a milánói Scala vagy a londoni Királyi Operaház, a Pure Array Technológiának (PAT) köszönhetően rendkívül természetes hangzást közvetít, olyan hatást keltve, mintha a nézőtér a színpad szerves kiterjesztése lenne. A technológia egyfajta közvetítő eszközként csak a hangok legtermészetesebb szinuszrezgéseit erősíti, a színészek hamisítatlan hangjának közvetítésével hatva érzelmeinkre. Mindamellett a színház csak egyike a Pinnacle számos alkalmazási területének: ezt a modellt ugyanis előszeretettel használják mindenhol, ahol nagyobb logisztikai vagy telepítési erőfeszítések nélkül kívánnak erőteljes és minőségi hangzást elérni.

Egy igazán időtakarékos megoldás

Könnyű konstrukció a könnyed telepítés jegyében

A folytonos időhiányban szenvedő technikusok nagy örömére a Pinnacle egyfajta önkiegyensúlyozó, ún. self-centering rendszerrel bír, ami hihetetlen stabilitást biztosít, és amelynek köszönhetően 1 ember néhány perc alatt akár 8 Pinnacle egységet is munkába tud állítani. A kompakt és könnyű Pinnacle egységekből intuitív módon és könnyen összeállítható rendszerek zökkenőmentesen fel- és leszerelhetők, értékes időt takarítva meg számodra.

Lélegzetelállító látvány, kellemes hangzás, strapabíró konstrukció és diszkrét megjelenés –sokak által kedvelt megoldás

Elegáns és visszafogott megjelenésével a valaha gyártott egyik legkompaktabb rendszer.

A K-array hangsugárzókhoz használt alapanyagok minden bizonnyal nagyban hozzájárulnak a hangszórók jellegzetes, egyedi megjelenéséhez, miközben lehetővé tetszik a kisebb méretű, valamint az időjárásnak ellenálló, tartós konstrukciók létrehozását. A Kobra, a Python és a Kayman line-array elemek rozsdamentes acéllemezből készülnek, melyet a legnagyobb gondossággal vágnak, hajtogatnak és hegesztenek. Hosszú kutatómunka eredményeként a részben kézzel végzett munka során minimálisra csökkentik az anyag nemkívánatos rezonanciáit. Galvanizálással fényűzőbb – például 24 karátos arannyal futtatott – felületek is létrehozhatók, vagy lehetőség van az anyag felületkezelésével szálcsiszolt vagy fényezett felületet kialakítani. A tükröződő felületnek köszönhetően a hangsugárzók még inkább beleolvadnak környezetükbe. A hangsugárzók a tükröződés eredményeként a háttérrel megegyező mintázatot vesznek fel.

A rozsdamentes acélház és az alumínium hangszóró-rács azon túl, hogy egyedivé teszi a Pinnacle megjelenését, számos olyan előnnyel is jár, amely tovább növeli a hangsugárzó teljesítményét. A Pinnacle sorozat masszív és megbízható modelljeit Olaszországban, a K-array toszkánai üzemében készítik.

KS1+KK102+FOOT 5

Maximális teljesítmény, kompromisszumok nélkül

Tiszta, kiegyensúlyozott hangzástér a Pinnacle intelligens technológiájának köszönhetően

A kifinomult, integrált DSP processzorokkal működő, nagyteljesítményű D-osztályú erősítővel felszerelt Pinnacle elektronikája a mélynyomó tápellátásán túl akár három további erősítési és jelfeldolgozási csatornát is biztosít. Így a Pinnacle komplett vezérlőegységként, egyetlen aktív egység használatával képes egy teljes sztereó rendszer meghajtására.

Tartsd kézben az irányítást

A lehetőségek kiterjesztését szolgáló technológiák tökéletes elegye

Az osKar névre hallgató újgenerációs intelligencia a különböző vezérlőplatformokon keresztül a teljes ökoszisztéma kezelését lehetővé teszi. Emellett a használat egyszerűsítése és az alkalmazási lehetőségek kiterjesztése érdekében közvetlenül az eszköz kezelőfelületén is különféle funkciókat kínál. Az osKar operációs rendszer képes vezérelni a főbb DSP funkciókat, hogy a hangerő, a jelútválasztás és a gyári programok közvetlenül az eszközről legyenek kezelhetők. Emellett USB lejátszóval és web stream vevővel is rendelkezik.

A mélynyomók háromféle szoftveren keresztül távvezérelhetők: a Windows és Mac alatt futó, legátfogóbb K-framework szoftverrel, egy intuitívabb webalkalmazással, illetve egy egyszerű mobilalkalmazással (wi-fin keresztül). Emellett olyan API-k és beépülő modulok is léteznek, amelyekkel ezek az eszközök egyéb gyártók vezérlőin keresztül is kezelhetők.

Az egyes eszközök előlapján található LED-ek tájékoztatják a felhasználót, hogy épp melyik eszközzel lépett kapcsolatba.

KS3+KP102 (KR402ii) FLY 4

Nyugodt és összeszedett – akár esik, akár fúj

Maratoni turnékhoz tervezve

A Pinnacle erősítője – a hangtechnikusok és kölcsönző cégek örömére – a hálózati tápellátáshoz egy PowerCon True csatlakozóval rendelkezik, amely megkönnyíti a vezetékek meghosszabbítását és ellenállóbb a rossz időjárással szemben. És hogy még nagyobb legyen a biztonság, a csatlakozópanel ezúttal teljes mértékben a készülékházba süllyesztve kapott helyet, ami kevésbé heves esőzések alkalmával önmagában is védelmet jelent.

„A Pinnacle sorozat tervezése kezdetektől fogva arról szólt, hogy kihívást állítva magunk elé egy olyan innovatív, újgenerációs, nagyteljesítményű hordozható hangsugárzót alkossunk, amely minden eddigi tudásunkat magába sűríti. Ennek gyümölcseként született meg az új Pinnacle termékcsalád, amely minden tekintetben újszerű: a rögzítéstől kezdve a csatlakoztatáson át a vezérlésig. Nem is beszélve a kiváló technikai és elektronikai megoldásokig, melyekről a K-array hangszórók mindig is híresek voltak”

Nicola Pieri – K+F igazgató