Amikor Bill énekmikrofonjáról kérdeztük, Vollmers elmondta, „A Sennheiser SKM 5200-asnak olyan RF teljesítménye van, amire egy ilyen nagyszabású turnén szükségünk van. „A Sennheiser MD 5235 kapszulát választottuk, mivel kiváló, gerjedést megelőző erősítést, valamint gazdag, erőteljes mélytartományt és általános tiszta hangzást nyújt.” Mindkét mérnök türelmetlenül várta, hogy a háttér-vokálnál kipróbálja a Sennheiser HSP 4 headseteket, és dicsérték a teljesítményét.

 
 

tokiohotel_2.jpgAmikor a Sennheiser ew 300 IEM G3 vezeték nélküli monitorok nyolc sztereó csatornáját, két Sennheiser SK 2000 vezeték nélküli hangszeres egységet, egy SKM 5200 vezeték nélküli front énekmikrofont és a legkritikusabb tényezőt, az egyes turné-városok RF környezetét kell kezelni, akkor a megbízható RF teljesítmény elengedhetetlen. „Sennheisert használva régebben mindig találtam szabad területet a spektrumon belül, még azokon a területeken is, ahol több rádióállomás, több sávszélesség, sok taxi, katonai vagy reptéri aktivitás volt,” mondta Hedge. Vollmers hozzátette „Egyetértek. Az RF teljesítmény és a műszaki támogatás vonatkozásában a Sennheiser valóban az iparág csúcsán van. Különösen elégedettek vagyunk az egyedülálló Global Relations csapatukkal, akik gyorsak és hozzáértők. Legfőképp a Sennheiser vezeték nélküli személyi monitoroknak örülök. Először 1999-ben dolgoztam ezekkel, és állítom, hogy ez volt az első alkalom, amikor nem kellett fél napot töltenem azzal, hogy az eszközöket minden zenésznél a megfelelő RF teljesítményre hangoljam.”

 
 

Sennheiser evolution mikrofonok díszítik Gustav Schäfer dobfelszerelését: e 901 és e 902 a lábdobnál, e 905 a pergő dobnál, három e 904 a tamoknál és egy e 902 a gong nagydobnál. „Igazán szeretem az e 901-et a lábdobnál,” mondta Hedge. „Nagyszerű hangtónust sugároz, de még mindig észrevehetően természetesebb hangszínben, mint más határfelületi mikrofonok, ugyanebben az alkalmazásban. A tamoknál az e 904 nagyon zenei, nyílt, mély hangot közvetít.” Vollmers egyetért, „Sennheiser e 906-ot használunk a Mesa Boogie gitárerősítőn, egy Sennheiser MD 421-II-vel a basszus-testen. Az e 906 meleg hangzású és minden frekvenciát átvisz – nem csak a középtartományt, mint más gitármikrofonok. Természetesen az MD 421-II legendás és prémium szintű választás a basszus-testeknél.” Négy Sennheiser e 914 kis-membrános kondenzátor mikrofon gondoskodik a környezeti hangok felvételéről, hogy a zenészek a tömeg hangját is hallhassák.