Cikkszám: 007022
Cimkék:

U 87AI

Large Diaphragm Microphone

1.382.500 Ft

3 készleten (utánrendelhető)

Kedvencekhez
Leírás

A világ legelterjedtebb stúdiószabvány mikrofonja. Immáron 50 éve!

  • Az elmúlt 50 év legszélesebb körben használt stúdiómikrofonja
  • Kiegyensúlyozott frekvenciamenet – három iránykarakterisztikában
  • Rendkívül alacsony sajátzaj
  • Klasszikus hangzás

Az aranystandard megoldás

Valószínűleg a Neumann U 87 Ai a világ legismertebb és leggyakrabban használt stúdiómikrofonja. Kiegyensúlyozott és kifinomult hangzása éppoly ikonikus, mint elegáns megjelenése. Az U 87 Ai a beszéd- és énekhang rögzítés szabványmikrofonja. A háromféle iránykarakterisztikának, valamint az előcsillapítási és mélyvágási opcióknak köszönhetően ez a mikrofon a legkülönfélébb alkalmazási területeken használható.

Mindenhol megtalálható, mégis egyedülálló

A Neumann U 87 Ai egy igazi legenda. Az 1967-ben bemutatott modell az elmúlt 50 évben számtalan slágerlemez készítésénél alakította a hangzást. És amikor ezeket a slágereket felkonferálták a rádióban, maguk a Dj-k is sokszor egy-egy U 87 Ai előtt ültek. A legenda ma is él: egyetlen profi hangstúdió sem teljes a Neumann U 87 Ai nélkül.

Az U 87 Ai a nagymembrános kondenzátormikrofonok mércéje. A kúpos kapszularács a kollektív tudat részévé vált: így néz ki egy stúdiómikrofon. Ugyanez igaz a hangjára is: az U 87 Ai a stúdióminőség megtestesítője; ez a modell az aranystandard megoldás, amelyhez a többi mikrofont mérik.

Az U 87 Ai az egyenletes és karakteres hangzás egyedülálló kombinációja révén tűnik ki a többi mikrofon közül. Bár a tengelyen mért frekvenciamenet rendkívül lapos, valamennyire karizmatikusnak is mondható. Pont úgy szól, ahogyan kell! Ez teszi az U 87 Ai mikrofont sokoldalúvá, hangzását pedig azonnal felismerhetővé.

Klasszikus Neumann-tervezés

Technikai értelemben az U 87 Ai egy hagyományos konstrukció, amelynek időtálló formulája évtizedek óta változatlan. Az U 87 Ai ugyanazt a kétmembrános kondenzátorkapszula megoldást alkalmazza, mint elődje, az 1960-as évek elejének nem kevésbé legendás U 67 modellje. Az új modell fejerősítője is a csőhajtású előd tervezési elvén alapul, az U 87 Ai azonban ezt egy egyedi FET áramkör segítségével valósítja meg, minimális jelúttal és transzformátor-szimmetrizált kimenettel, maximális jelintegritást és magas CMRR (közös módú elutasítási arány) értéket kínálva.

Az eredmény egy páratlanul tiszta hangzású stúdiómikrofon. Természetes hangzása és egyedülálló középtartománya miatt az U 87 Ai az énekesek és hangmérnökök széles körében kedvelt énekmikrofon. Mindamellett beszédhang rögzítéshez (pl. szinkronizálás és hangoskönyvek) is kiváló választás. Mivel az U 87 Ai mindhárom iránykarakterisztikában kiegyensúlyozott frekvenciamenettel bír, a hangszerek mikrofonozásához is sokoldalúan használható – az akusztikus gitártól egészen a dobokig. Masszív basszusa és kiváló középtartománya miatt pedig basszus- és gitárerősítők előtt is előszeretettel használják. Klasszikus zenei felvételeknél az U 87 Ai-t általában a szólisták (pl. cselló) spotmikrofonjaként használják. Az U 87 Ai-t sztereó párként a hangmérnökök leginkább a zongora hangjának rögzítéséhez használják, szinte bármilyen zenei műfajban, legyen az pop, jazz vagy klasszikus zene.

  • A világ leghíresebb stúdiómikrofonja
  • Klasszikus, rögtön felismerhető hangzása ellenére sokoldalúan használható
  • Kiegyensúlyozott frekvenciamenet
  • Háromféle iránykarakterisztika: gömb, kardioid és 8-as
  • Kapcsolható mélyvágó szűrő és előcsillapítás
  • Rendkívül alacsony sajátzaj
Szállítási információ

A szállítás a GLS futárszolgálattal történik

Raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő várhatóan 2 munkanap.
A szállítás díja 20 000 Ft értékű rendelés alatt bruttó 2000 Ft, 20 000 Ft értékű rendelés felett pedig díjtalan.
További információk
Felhasználási mód

Élőzene, Professzionális filmhang

Neumann típus

Nagymembrános kondenzátor mikrofon

Tulajdonságok

Kategória:Neumann, Mikrofonok
Cikkszám: 007022
Hasonló termékek
Kapcsolódó termékek

LH 66

Állvány KH 150 monitor hangfalhoz

82.600 Ft

MT 48 EU

Intuitív érintőképernyős audio interfész

788.100 Ft

KH 120 II W

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 120 II

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 150 W

DSP-meghajtású, kettős erősítésű stúdió monitorhangfal, mély basszusmenettel és kiemelkedően részletgazdag,...

651.800 Ft