Cikkszám: 007023
Cimkék:

U 87AI-MT

Large Diaphragm Microphone

1.382.500 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Kedvencekhez
Leírás

A világ legelterjedtebb stúdiószabvány mikrofonja. Immáron 50 éve!

  • Az elmúlt 50 év legszélesebb körben használt stúdiómikrofonja
  • Kiegyensúlyozott frekvenciamenet – három iránykarakterisztikában
  • Rendkívül alacsony sajátzaj
  • Klasszikus hangzás

Az aranystandard megoldás

Valószínűleg a Neumann U 87 Ai a világ legismertebb és leggyakrabban használt stúdiómikrofonja. Kiegyensúlyozott és kifinomult hangzása éppoly ikonikus, mint elegáns megjelenése. Az U 87 Ai a beszéd- és énekhang rögzítés szabványmikrofonja. A háromféle iránykarakterisztikának, valamint az előcsillapítási és mélyvágási opcióknak köszönhetően ez a mikrofon a legkülönfélébb alkalmazási területeken használható.

Mindenhol megtalálható, mégis egyedülálló

A Neumann U 87 Ai egy igazi legenda. Az 1967-ben bemutatott modell az elmúlt 50 évben számtalan slágerlemez készítésénél alakította a hangzást. És amikor ezeket a slágereket felkonferálták a rádióban, maguk a Dj-k is sokszor egy-egy U 87 Ai előtt ültek. A legenda ma is él: egyetlen profi hangstúdió sem teljes a Neumann U 87 Ai nélkül.

Az U 87 Ai a nagymembrános kondenzátormikrofonok mércéje. A kúpos kapszularács a kollektív tudat részévé vált: így néz ki egy stúdiómikrofon. Ugyanez igaz a hangjára is: az U 87 Ai a stúdióminőség megtestesítője; ez a modell az aranystandard megoldás, amelyhez a többi mikrofont mérik.

Az U 87 Ai az egyenletes és karakteres hangzás egyedülálló kombinációja révén tűnik ki a többi mikrofon közül. Bár a tengelyen mért frekvenciamenet rendkívül lapos, valamennyire karizmatikusnak is mondható. Pont úgy szól, ahogyan kell! Ez teszi az U 87 Ai mikrofont sokoldalúvá, hangzását pedig azonnal felismerhetővé.

Klasszikus Neumann-tervezés

Technikai értelemben az U 87 Ai egy hagyományos konstrukció, amelynek időtálló formulája évtizedek óta változatlan. Az U 87 Ai ugyanazt a kétmembrános kondenzátorkapszula megoldást alkalmazza, mint elődje, az 1960-as évek elejének nem kevésbé legendás U 67 modellje. Az új modell fejerősítője is a csőhajtású előd tervezési elvén alapul, az U 87 Ai azonban ezt egy egyedi FET áramkör segítségével valósítja meg, minimális jelúttal és transzformátor-szimmetrizált kimenettel, maximális jelintegritást és magas CMRR (közös módú elutasítási arány) értéket kínálva.

Az eredmény egy páratlanul tiszta hangzású stúdiómikrofon. Természetes hangzása és egyedülálló középtartománya miatt az U 87 Ai az énekesek és hangmérnökök széles körében kedvelt énekmikrofon. Mindamellett beszédhang rögzítéshez (pl. szinkronizálás és hangoskönyvek) is kiváló választás. Mivel az U 87 Ai mindhárom iránykarakterisztikában kiegyensúlyozott frekvenciamenettel bír, a hangszerek mikrofonozásához is sokoldalúan használható – az akusztikus gitártól egészen a dobokig. Masszív basszusa és kiváló középtartománya miatt pedig basszus- és gitárerősítők előtt is előszeretettel használják. Klasszikus zenei felvételeknél az U 87 Ai-t általában a szólisták (pl. cselló) spotmikrofonjaként használják. Az U 87 Ai-t sztereó párként a hangmérnökök leginkább a zongora hangjának rögzítéséhez használják, szinte bármilyen zenei műfajban, legyen az pop, jazz vagy klasszikus zene.

  • A világ leghíresebb stúdiómikrofonja
  • Klasszikus, rögtön felismerhető hangzása ellenére sokoldalúan használható
  • Kiegyensúlyozott frekvenciamenet
  • Háromféle iránykarakterisztika: gömb, kardioid és 8-as
  • Kapcsolható mélyvágó szűrő és előcsillapítás
  • Rendkívül alacsony sajátzaj
Szállítási információ

A szállítás a GLS futárszolgálattal történik

Raktáron lévő termékek esetében a szállítási idő várhatóan 2 munkanap.
A szállítás díja 20 000 Ft értékű rendelés alatt bruttó 2000 Ft, 20 000 Ft értékű rendelés felett pedig díjtalan.
További információk
Felhasználási mód

Élőzene, Professzionális videó/filmhang

Neumann típus

Nagymembrános kondenzátor mikrofon

Tulajdonságok

Kategória:Neumann, Mikrofonok
Cikkszám: 007023
Hasonló termékek
Kapcsolódó termékek

LH 66

Állvány KH 150 monitor hangfalhoz

82.600 Ft

MT 48 EU

Intuitív érintőképernyős audio interfész

788.100 Ft

KH 120 II W

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 120 II

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel

355.200 Ft

KH 150 W

DSP-meghajtású, kettős erősítésű stúdió monitorhangfal, mély basszusmenettel és kiemelkedően részletgazdag,...

651.800 Ft
Sajnos nincsen találat.