A Sennheiser születésnapi ajánlatainak sorában most a HD 200 PRO stúdió fejhallgató, valamint a legendás MD 421-II következik. 

Utóbbi világszerte az egyik legismertebb modell azok közül a mikrofonok közül, amelyeket felvételkészítéshez, élőzenéhez és broadcast alkalmazásokhoz használnak. Ebben a hónapban a HD 200 PRO ára 17 990 Ft (27 000 Ft helyett). 

UPDATE:  A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az akciós áron elérhető MD 421-II elfogyott!

Figyelj a részletekre és összpontosíts a lényegre a HD 200 PRO monitoring fejhallgató segítségével

A zárt, kagylós HD 200 PRO használatával mindig a kívánt hangokra összpontosíthatsz – legyen szó gyakorlásról, felvételkészítésről, koncertjátékról vagy monitorozásról, vagy csupán kedvenc zenéid hallgatásáról. A HD 200 PRO erőteljes stúdió hangzást kínál, széles dinamika-tartománnyal, mindemellett a környező zaj hatékony csillapításával. A puha fülpárnák és az ergonomikus kialakítás hosszabb zenehallgatásoknál is megfelelő kényelmet biztosítanak.

A fejhallgató egy 3,5 mm-es jack-csatlakozóval szerelt, masszív, egyoldalas kábellel (2 m) kerül forgalomba, melyhez egy 6,3 mm-es jack adater is tartozik.

Tökéletesítsd felszerelésed

A dinamikus MD 421-II alakjában egy olyan univerzális mikrofon birtokosa lehetsz, amely csaknem bármely helyzetben megoldást jelent. Az eredetileg 1960-ban bemutatott MD 421 egy klasszikus kardioid mikrofon, amely tiszta, természetes hangzást, ugyanakkor hatékony gerjedésgátlást is kínál.

 

 

Nagyméretű membránjának köszönhetően az MD 421-II széles, kondenzátor-mikrofonokra jellemző 30–17 000 Hz-es frekvenciamenettel rendelkezik. A mikrofon ötállású mélyvágó szűrő kapcsolójának (M (zene) –> S (beszéd)) segítségével szükség esetén kompenzálható a proximity hatás és csökkenthető a kezelési zaj. A szűrő szabályozható is, ha inkább a magasabb frekvenciákat szeretnéd kiemelni – például akusztikus gitárnál vagy beszédalkalmazásoknál (podcast készítés és streaming).

Az MD 421-II mikrofont jellemzően a gitár- és basszuserősítők, valamint a dobok hangjának rögzítéséhez használják. Utóbbinál főként tamokhoz és lábdobhoz, de azért pergőkhöz is használják, sőt overhead szerepben is láttuk már. Továbbá remek választás mindenféle ütőhangszerekhez, szaxofonhoz és rézfúvós hangszerekhez, de gyakran használják bemondó-, vagy énekmikrofonként is. Világszerte csaknem minden kölcsönző cég raktárában, zenés klubban, illetve stúdióban találsz legalább egy MD 421 mikrofont, legyen az egy ősrégi vagy vadonatúj darab. Ez egy igazi igásló.