„A SKM 5200-II a piacon jelenleg kapható legszélesebb kapcsolási sávszélességgel rendelkező vezeték nélküli mikrofon,” magyarázta Astrid Vettin, a Sennheiser portfólió fejlesztési vezetője. „A mikrofon optimális hangminőséget, és maximális rugalmasságot nyújt bármilyen produkcióban, legyen szó koncertekről vagy TV riportokról. Ami a rádiófrekvenciát illeti, a kézi mikrofon kivételes átviteli biztonságot biztosít, ami új kapcsolási sávszélességének (36 MHz-180 MHz), kapcsolható kimeneti teljesítményének, és „Low Intermodulation” üzemmódjának köszönhető. Audio oldalon prémium-kategóriás Sennheiser és Neumann kapszulákat, állítható érzékenységet (‑40-0 dB) és kapcsolható alacsony-frekvenciás szűrőt kínálunk.”

 
 
 

„Low Intermodulation” üzemmód

 

Az SK 5212-II zsebadóhoz hasonlóan, az SKM 5200-II is működtethető „Low Intermodulation”üzemmódban, ami többcsatornás alkalmazásokban még megbízhatóbb átvitelt garantál. Ebben az üzemmódban lecsökken az ún. intermodulációs torzítás, ami korlátozza a használható csatornák számát, és amely minden olyan esetben jelentkezik, amikor több adóegységet használnak egymás közvetlen közelségében.

 
 

A „Low Intermodulation” üzemmód használatával a hangmérnökök a korábbiaknál közel 30 %-kal több csatornát pakolhatnak egy adott frekvenciasávba, 10 mW-os RF kimenőteljesítmény mellett. Ennek eredményeképpen a rendelkezésre álló spektrum hatékonyabban használható – vagy a hangmérnök egyszerűen csak az üzemmód által kínált, megnövelt megbízhatóság előnyeit élvezheti. Sőt mi több, a vezeték nélküli kézi mikrofont normál üzemmódban, 10 mW-nál működtetve, megnövelhető az üzemidő, 50 mW-nál pedig megnövelhető a hatótávolság.

 
 

skm5200ii_2.jpgAz SKM 5200-II kézi mikrofon augusztustól lesz kapható, fekete, nikkel, és acélszürke színben, az ismerős Sennheiser és Neumann kapszulákkal szerelve. A vezeték nélküli mikrofon frekvencia-tartománya: 470 – 638 MHz (L tartomány), 614 – 798 MHz (N tartomány) és 776 – 866 MHz (P tartomány). Speciális US frekvencia változatban (N-US): 614 – 697,9 MHz.

 

 

Képaláírások:

 

SKM5200-II.jpg: Rugalmasabb és interferencia-biztosabb: bemutatjuk a 184 MHz-es kapcsolási sávszélességet és „Low Intermodulation” üzemmódot kínáló SKM 5200-II modellt

 
 

Switch.jpg: A II-es változat a kék üzemkapcsolóról ismerhető fel