Lélegzetelállító szórakozás, szemléltető oktatóanyag vagy inspiráló képi-, illetve hangzásélmény – az Igloo Vision Shared VR, az audio specialista Sennheiser és a Neumann cég által megalkotott új térhangzás megoldás az egyéni VR-élményt egyfajta új együttes szórakozássá varázsolja. Ezzel a megoldással a múzeumok, művészek, oktatási intézmények, rendezvényhelyek, építészek és vállalatok saját igényeikre szabott, vonzó, magával ragadó élményt kínálhatnak.

 

Valósághű,immerzívó élmény a látogatók számára: az Igloo Vision, a Sennheiser AMBEO és a Neumann együttműködésében 9th January 2014
The Boat Show @ Excel, London
PH: © Tom Horton

 

Az Igloo Vision a Sennheiserrel és a Neumannal együttműködve páratlan, magával ragadó hangzás- és látványvilágot teremt: egy Neumann KH 80 DSP stúdiómonitorládákból álló AMBEO 9.1-es hangzásrendszerrel felszerelt Igloo Shared VR hangzástér.

A terek egyfajta óriási VR headsetként funkcionálnak: a 360°-os, illetve VR-tartalmak által kínált hangzás és látvány az egész csoportot körülöleli. Az Igloo 5–21 m átmérőjű tereiben akár 750 ember is inspirálódhat, illetve szórakozhat. A Sennheiser AMBEO 9.1-es rendszerének közvetítésével valódi 3D-s hangzástér hozható létre, melynek köszönhetően a hangzástervezők – a hallottak és a látottak tökéletes összhangját megvalósítva – precízen meghatározhatják a különböző hangok helyét és forrását.

Neumann KH 80 DSP hangfalak 9.1-es elrendezésben az Igloo-henger akusztikusan átlátszó képernyője mögött, tökéletesen körülölelve a látogatókat a szimfonikus zenekar hangzásával

 

A partneri együttműködés első lépéseként az Igloo standard, 6 m átmérőjű Shared VR hengerében egy 9.1-es hangfalrendszert telepítettek és kalibráltak. Az eredményül kapott AMBEO Igloo henger egy akusztikusan átlátszó képernyővel rendelkezik, amely akadálytalanul engedi át a kiváló minőségű hangot, így az ott tartózkodókat mind a hangzás mind a látvány teljes mértékben körülöleli.

Véronique Larcher (a Sennheiser AMBEO Immersive Audio részleg igazgatója) szavaival: „Valójában a hangzástér nyújtotta élményen áll vagy bukik az illúzió megteremtése – a 360°-os videónak és a 3D-s hangzástérnek ez az elragadó ötvözete azt a hatást éri el, mintha ténylegesen egy másik környezetben tartózkodnánk.”

Colin Yellowley (az Igloo Vision alapítója és a cég K+F részlegének igazgatója) hozzátette: „Az egyes márkák által nyújtott magával ragadó hangzásélményen túl az Igloo a szimuláció területén is hatalmas tapasztalatokkal rendelkezik, ahol a tréningek során, illetve oktatási célból a valós életből vett forgatókönyvek, illetve látványtervek megjelenítésével segítenek az ügyfeleknek elképzelni, milyenek lesznek az elgondolások a megvalósulást követően. A háromdimenziós hangzással kiegészített 360°-os látvánnyal mostantól még élethűbb élményt tudunk nyújtani az ügyfelek számára.”

Az Igloo Vision egy még felépítésre váró épületben történő sétára invitál…

 

Az együttműködésnek köszönhetően az Igloo a kész 3D-s audio megoldások széles skáláját kínálja. A 6-méteres Igloo-hengereken túl a Sennheiser AMBEO-rendszerek bármely Igloo-termékhez telepíthetők és kalibrálhatók – a 2,5-méteres kivetítő-kockáktól kezdve a 21-méteres kivetítő-kupolákig. Az ügyfelek és a hangzástervezők szívesen látott vendégek az Igloo Vision londoni (Wood Green) Shared VR bemutatóközpontjában, ahol meglévő tartalmaikat ki is próbálhatják.

Az együttműködésre vonatkozó további információkkal kapcsolatos videó: https://vimeo.com/352236322

az Igloo vetítési tereinek működésével kapcsolatos videó: https://vimeo.com/350077240

illetve egy példa az Igloo-tartalmakra: https://vimeo.com/348564725.

Ez a videó Khaled Hosseini díjnyertes regényíró – az UNHCR, a Guardian és a Google közreműködésével készített – Sea Prayer című 360°-os filmjének vetítését mutatja be.