Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

Az együttműködést és tanulást segítő, csúcstechnológiát képviselő hangrendszerek elsőszámú szaktekintélyeként elismert Sennheiser kis- és közepes méretű tárgyalókhoz tervezett, sokoldalúan használható, univerzális konferencia-eszközeivel most az UC-környezetre optimalizált audiovizuális konferenciarendszerek piacára is betört.  A Sennheiser TeamConnect termékcsaládjához tartozó TeamConnect (TC) Bar megoldásokat egy exkluzív virtuális esemény során mutatták be a nagyközönségnek, személyesen pedig az InterOp Tokyo és az InfoComm Orlando szakkiállítás látogatói tekinthették meg először. 

A rendszer kétféle változatban lesz kapható: TeamConnect Bar S (kisebb tárgyalókhoz) és TeamConnect Bar M (közepes méretű tárgyalókhoz). A TC Bar megoldások igazi problémamegoldók, számos előnyös tulajdonsággal: egyszerű üzembehelyezés, márkasemleges integráció, könnyű karbantartás és kezelés, kiváló képminőség, valamint biztonságos és fenntartható működés.  A TC Bar S részei: 4 db mikrofon és 2 db hangszóró; a TC Bar M részei: 6 db mikrofon és 4 db hangszóró.  Mindkét változat bármely tárgyalási platformba könnyen integrálható, és más kompatibilis termékekkel – többek között a Sennheiser termékeivel is – tovább bővíthető. 

„A Sennheisernél az elmúlt években a kiváló hangminőségre specializálódtunk, azonban a független „Image Engineering” tesztlaboratórium alakjában egy erős videópartnerre is találtunk, melynek köszönhetően a videóminőség is képes a márkánkkal szinonim hangminőségnek megfelelni” – mondta Ronja Harste, a Sennheiser UC-megoldásokért felelős termékmenedzsere. „Ez vezetett az első audiovizuális eszközünk, a TeamConnect Bar rendszer kifejlesztéséhez, amely a maga nemében a leggazdagabb funkciókészlettel bíró univerzális konferenciaeszköz.”

A TC Bar megoldás páratlan szabadságot és rugalmasságot biztosít a tárgyalóterem méretének megfelelő videokonferencia-eszköz kiválasztásában. A változatos elhelyezési lehetőségének köszönhetően (falra rögzítés, VESA konzol használata, asztallapra helyezés vagy szabadon álló verzió) a TC Bar bármely kialakítású helyiségbe könnyedén integrálható. Az a lehetőség, hogy Dante használatával további mikrofonokkal, illetve külső kamerával is bővíthető az eszköz, még méretezhetőbbé teszi a rendszert.

A tökéletesített iránykarakterisztikával és optimalizált passzív sugárzókkal rendelkező, nagyteljesítményű sztereó hangszórók a beszédet természetes hangzással és kiemelkedő beszédérthetőséggel közvetítik. A beépített hangnyaláb-formálási technológiának köszönhetően a rendszer zökkenőmentesen képes váltani az éppen beszélő személy hangjának rögzítésére – szabad mozgást és a terem tetszőleges elrendezését biztosítva.

A beépített DSP-vel, valamint a hangbeállítások Sennheiser Control Cockpit segítségével történő szabályozásával a helyiségakusztika tovább optimalizálható. A TC Bar rendszerek ezenkívül automatikus konferencia- és zene-üzemmód kapcsolóval is rendelkeznek, hogy a tartalomhoz illő legjobb hangzásról gondoskodjanak.

A TeamConnect Bar megoldások a legújabb konferenciatechnika fejlesztéseken és a kiemelkedő videóélményen keresztül újabb lendületet adnak a modern hibrid megbeszéléseknek és iskolai előadásoknak. A 4K Ultra HD kamera képességeit tovább erősítik a különféle AI funkciók (pl. „Autoframing” (automatikus keretezés) és „Person Tiling” (résztvevők megjelenítése képcsempéken)), melyek segítségével a távolról bekapcsolódó résztvevők is tisztán láthatják a helyiségben tartózkodó összes személyt. A mesterséges intelligencia segítségével a legapróbb gesztusok és arckifejezések is közvetíthetők, még inkább bevonva a résztvevőket a megbeszélés élményébe és folyamatába.

A Sennheiser nyílt és semleges ökoszisztéma-filozófiájának köszönhetően a TC Bar megoldások az együttműködő partnerek számos ismert médiavezérlő rendszerével kompatibilisek. Az alapfunkciók (pl. képnagyítás, képcsempés megjelenítés stb.) a tartozékként mellékelt távirányítón keresztül vezérelhetők.

Biztonság tekintetében a TC Bar rendszerek az iparág legjobb biztonsági megoldásait követik, konfigurációjuk jelszóval védett. A Sennheiser Control Cockpit, valamint az egyéb gyártók médiavezérlő rendszereivel folytatott kommunikáció ipari szabványú Transport Layer Security 1.2 protokollal titkosított, és a konstrukció a rendeltetésellenes használat ellen is védett. A TC Bar megoldások támogatják az IEEE 802.1x hálózati hitelesítést, és a magánszféra további védelme érdekében a kamerához egy objektívsapka is tartozik.

A TC Bar megoldások elnyerték a 2023-as Red Dot dizájndíjat.  Ilyenkor a világ minden tájáról érkeznek különféle vállalatok és designstúdiók, hogy megmérettessék magukat. Termékeiket a Red Dot nemzetközi szakértőkből álló zsűrije vizsgálja meg, melyet követően meghozza szakmai ítéletét. A napokig tartó értékelési folyamat során a nevezett termékeket alaposan megvizsgálják, majd minőségük és innovatív jellegük alapján osztályozzák.

Ezúttal az értékelést követően a zsűri egyhangúlag a következőket mondta: „A kiváló minőségű kárpit elegánsan rejti el a nagyteljesítményű hangszórókat és mikrofonokat. A LED-gyűrűvel körülölelt központi kameramodul felhasználói felületként, valamint az egyébként diszkrét megjelenésű, ezért bármilyen környezetbe jól integrálható eszköz feltűnő dizájnelemeként szolgál.”

Azáltal, hogy a Sennheiser TeamConnect termékcsaládja a TC Bar megoldások alakjában most tovább bővült, ügyfeleink számára újabb lehetőség nyílt. A már ismert, nagyobb tárgyalótermekhez való, már bizonyított mennyezeti mikrofonmegoldás mellett, most a kisebb tárgyalótermekben folytatott megbeszélésekhez egy intelligens konferenciarendszer mellett is dönthetnek.  Minden terméket úgy terveztek, hogy önálló megoldásként működjön. Ha nagyobb lefedettségre vagy több funkcióra van szükség, a rendszer a Sennheiser vagy más gyártók kompatibilis eszközeivel tovább bővíthető, a Sennheiser Control Cockpit szoftver pedig nagyban megkönnyíti a rendszer konfigurálását és felügyeletét.

A TC Bar megoldások működés közben először a 2023-as InfoComm szakkiállításon voltak megtekinthetők.  További információkat a Sennheiser TeamConnect családjáról, köztük az új TC Bar megoldásokról, ide kattintva olvashatsz. A TC Bar megoldások forgalmazása várhatóan még az idén elindul.