Gyors, egyszerű és kiválóan szól: a Sennheiser LSP 500 PRO hangfala

Az audio specialista Sennheiser új LSP 500 PRO hangfala új mérföldkövet állít a hangzás világában. A vezeték nélküli LSP 500 PRO modellt, mely rendkívüli hangzást kínál és egy alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhető, az amszterdami ISE kiállításon mutatják be.

Ez az innovatív, vezeték nélküli hangfal lehetővé teszi, hogy a PA rendszert bármely esemény alkalmával szinte pillanatok alatt össze lehessen állítani. Az időigényes kábelezést kiküszöbölő vezeték nélküli LSP 500 PRO rendszeren túl ezt egy Sennheiser alkalmazás is segíti, melynek használatával egyszerre 20 hangfal távvezérelhető.

Felhasználóbarát vezérlés egy alkalmazás segítségével

A teljes PA rendszer vezérlése az LSP 500 PRO alkalmazáson keresztül történik, mely tulajdonképpen egy keverőpult funkcióját látja el. Nem számít, hogy hangerő szabályzásról, vagy az EQ, illetve a késleltetés funkció használatáról van szó – a Sennheiser alkalmazáson keresztül a hangzással kapcsolatos összes beállítás egyszerűen elvégezhető. Különféle konfigurációk állíthatók be az egyes hangfalakra, vagy hangfalcsoportokra, valamint a hozzájuk csatlakoztatott audio forrásokra vonatkozóan.

„Az alkalmazás igazán megkönnyíti a rendezvényeken a PA rendszerek összeállítását” – magyarázta Martin Gurtner, a Sennheiser Beépített Rendszerek részlegének portfólió menedzsere. „Ennek a felhasználóbarát és hatékony alkalmazásnak köszönhetően az LSP 500 PRO hangfal ideális választás bármely méretű rendezvény esetén, legyen az kongresszus, gála, vagy sajtókonferencia.”

Meglehetősen sokoldalú

Egy-egy Sennheiser LSP 500 PRO hangfal vezeték nélküli mikrofonok használata esetén max. 3 db vevőegység jeleit tudja fogadni, valamint minden egyes hangfal rendelkezik egy kombinált aljzattal (6,3 mm-es jack dugó + XLR-3 csatlakozó), vezetékes mikrofonnal való használathoz. Ez az igen sokoldalú hangfal ráadásul egy USB csatlakozóval, egy Bluetooth interfésszel, valamint egy AUX be- és kimenettel is rendelkezik. Ha egynél több hangfalat használ, a hangfalak egyike elsődleges (master) hangfalként nevezhető ki, mely a többi alárendelt (slave) hangfalhoz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapcsolódik.

Minden egyes LSP 500 PRO rendelkezik egy beépített zenei lejátszóval, mely lehetővé teszi az USB csatlakozón vagy Bluetooth interfészen keresztül kapcsolódó külső eszközön tárolt zenei anyagok közvetlen lejátszását. A zenei lejátszó egy kényelmes felvételkészítési funkciót is kínál, melynek köszönhetően az audio bemeneti jelek közvetlenül egy USB eszközre rögzíthetők. „Legyen bármilyen is az alkalmazás, az LSP 500 PRO hangfal a Sennheisertől megszokott kiváló hangminőséget nyújtja, mely az optimális beszédérthetőségen túl kitűnő zenei hangzást is garantál” – magyarázta Martin Gurtner.

Megbízható működés, két elemmel

A vezeték nélküli Sennheiser hangfal két újratölthető akkumulátornak ad helyet, de egyszerre csak egyiküket használja áramforrásként. Ez megbízható működést, és akár hét órás üzemidőt is biztosít az LSP 500 PRO számára. Az alternatív akku használata azt is lehetővé teszi, hogy az éppen nem használt akkumulátort a hangfal használata közben is ki lehessen venni újratöltés céljából. A Sennheiser alkalmazás folyamatosan kijelzi a hangfal két akkujának aktuális töltöttségi szintjét, így a hangmérnök az áramellátást illetően bármikor pontos információt kaphat. Amikor az elem töltöttségi szintje kritikusan alacsonnyá válik, azonnal megjelenik egy figyelmeztetés.

Az LSP 500 PRO kompatibilis a Sennheiser vezeték nélküli evolution 100-as, 300-as és 500-as sorozatával. A hangfal por elleni huzattal kerül forgalomba; kiegészítőként fehér huzat, párnázott hordtáska és gurulós hordtáska is kapható hozzá, a biztonságos szállítás érdekében.

A Sennheiser LSP 500 PRO hangfal májustól lesz megvásárolható, az ingyenes alkalmazást pedig szintén májustól lehet majd letölteni az Apple iTunes áruházból.

Képaláírások:

LSP_500_PRO_front.jpg: A vezeték nélküli LSP 500 PRO hangfal bármilyen méretű rendezvény esetén ideális választás

LSP_500_PRO_back.jpg: Az LSP 500 PRO alkalmazás a PA rendszerek egyszerű és hatékony vezérléséről gondoskodik

LSP_500_PRO_accessories_klein.jpg: A Sennheiser az LSP 500 PRO hangfalhoz számos kiegészítőt kínál