Sennheiser HD 660S – A legenda folytatódik (Sztereó Sound&Vision)

Sennheiser HD 660S – A legenda folytatódik (Sztereó Sound&Vision)

A Sennheiser népszerű 600-as sorozata egy újabb taggal bővült, a Sennheiser 660S képében. A prémium minőségű fejhallgató átesett egy alaposabb újratervezésen, ami főleg a hangszóró rendszert érintette. Már mobil eszközökkel is audiofil élményt nyújt.

A Sennheiser népszerű 600-as sorozatának legújabb tagja a Sennheiser 660S, amivel a gyártó a 600-as sorozat alkalmazási területét kívánta bővíteni. Az Írországban készült prémium minőségű fejhallgató hangszórórendszerét újra tervezték. Céljuk, hogy az igényes otthoni zenehallgatás mellet, a mobil zenelejátszókkal is használható legyen, és audiofil élményt nyújtson.

Felépítés és küllem

Felépítésében követi a Sennheiser hagyományokat. A kagylós nyitott kivitelű fejhallgató, mint a HD 600-as sorozat többi tagja is, tükrözi a Sennheiser fejhallgató-gyártás területén szerzett tapasztalatát. Mentes minden olyan sallangtól, ami nem a kényelmet és funkcionalitást biztosítja. A fejhallgató egésze matt fekete színű, ami elegáns megjelenést kölcsönöz (és az ujjlenyomatok sem látszanak meg rajta). A felhasznált anyagok prémium minőségűek, erősítik a luxuskivitel érzetet. A csatlakozókábel és a fülpárna cserélhető (ami a Sennheiser-nél szokásos). A fejpánt nem szorít, de határozott tartást biztosít, a fejméret beállítása fokozatokban történik, a megfelelő méretnél bepattan és biztonságosan tart. A kengyelek szintén műanyagból készültek és körülbelül 15 fokos szögben elfordíthatók.

 

 

A matt fekete kagylók külső oldala Sennheiser logóval díszített, préselt fémráccsal határolt, ez teljes szellőzést biztosít. Ennek megfelelően, mint ahogy ez egy nyitott kivitelű fejhallgatóra jellemző, a környezeti zaj minden csillapítás nélkül behallatszik, és amit hallgatunk az pedig ki… Ez azonban szélesebb színpadképet és nyíltabb hangzást eredményez. A megfelelően puha plüssel borított fülpárnák kicsit mélyebbek, mint a korábbi típusoké, a fülünk kényelmesen elfér bennük. Természetesen itt bepárásodásról, beizzadásról szó sem lehet. A fejpánt jó súlyelosztásának, megfelelő ívének és a fülpárnák kialakításának köszönhetően órákon keresztül kényelmesen viselhető a fejhallgató.

 OLVASD TOVÁBB

A cikket teljes terjedelmében megtalálhatod a Sztereó Sound & Vision weboldalán: http://www.sztereomagazin.hu/tesztek-1/sennheiser+hd+660s++a+legenda+folytatodik.html