A szurkolóknak az 52. Super Bowl döntőn a rekordhideg ellenére is volt bőven okuk az örömre és a jó hangulatra, amikor a címvédő New England Patriots összecsapott a Philadelphia Eagles csapatával az áhított bajnoki címért — amit a helyszínen szurkoló 67 612 néző mellett több mint 100 millió TV-néző is figyelemmel kísért. Az est hangulatát P!NK káprázatos előadása alapozta meg, amikor egy Sennheiser Digital 6000-es vezeték nélküli mikrofonrendszer közvetítésével előadta a „The Star-Spangled Banner” 1 perc 53 másodperces változatát.

Egy emlékezetes előadás

P!NK az amerikai himnusz felejthetetlen, magabiztos és magasszínvonalú előadásával lenyűgözte a közönséget ezen az estén, amely elé a két csapat szurkolói világszerte izgalommal és várakozással tekintettek — miközben a Sennheiser Digital 6000 vezeték nélküli rendszere apró részletességgel közvetítette a hírhedten nehéz, 19 félhangot tartalmazó dal előadásának minden apró érzelmi színezetét.

„Egy olyan művész esetében, aki kiváló énektudásáról híres, fontos számunkra, hogy a letökéletesebb eszközökkel lássuk el, akár turnéról, akár a Super Bowl döntőről van szó” – mondta Jon Lewis, P!NK monitor-hangmérnöke. „Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Sennheiserrel, a Digital 6000 pedig lehetővé teszi számunkra, hogy a legjobb digitális hangminőséget biztosítsuk, megbízható RF teljesítmény mellett.” P!NK csapata már több hónapja használja a Digital 6000 rendszert turnékörnyezetben, nagyszabású televíziós programokban és díjátadó gálákon (Saturday Night Live, Grammy Awards, Video Music Awards stb).

Az idei Super Bowl döntőn a „The Star-Spangled Banner” előadásához P!NK egy MD 9235 kapszulával szerelt Sennheiser SKM 6000 kézimikrofont használt. „Mindig is tetszett nekünk, ahogy az énekesnő hangja az MD 5235 kapszulával szólt, így teljesen természetes lépés volt számunkra a Digital 6000-es sorozatra történő áttérés” – magyarázta Lewis.

Több, mint egy mikrofon

P!NK előadása hibátlan volt, miközben kívülről úgy tűnt, hogy ez számára szinte gyerekjáték. Dave Bracey FOH-hangmérnök kifejezetten szereti a Sennheiser Digital 6000 rendszert és annak szerepét a művésznő előadásában: „Azért szeretem ezt a mikrofont, mert képes rögzíteni és közvetíteni az énekesnő hangjának karakterét és minden finom színezetét. Valójában bármit is mikrofonozunk be vele, mindennek a hangzásjellemzőit képes tökéletesen visszaadni – beleértve a világ legjobb énekeseinek a hangját is.”

P!NK a Sennheiser Digital 6000-es vezeték nélküli rendszerével adta elő a „The Star-Spangled Banner” című dalt

 

Lewis számára a Sennheiser Digital 6000 sorozat számos területen nyerőnek számít — legfőként a színpadon: „A Digital 6000-et először Dave [Bracey] ajánlására használtam, aki akkor Adele-lel már használta. Azóta el vagyok ragadtatva a rendszer által nyújtott hatótávolságtól és minőségtől. A Digital 6000 bizonyítottan ugyanolyan jól működik fülmonitorokkal és monitorládakkal használva, a mikrofon maga pedig az olyan zajos környezeteket is képes kezelni, amilyen például a Super Bowl.”

Byron Gaither, a Sennheiser professzionális audio eszközökért és művészkapcsolatokért felelős vezetője hozzátette: „Megtiszteltetés számunkra, hogy mikrofonjainkat és vezeték nélküli rendszereinket folyamatosan olyan énekesek használják, akik műfajuk legjobbjai. A Digital 6000 vezeték nélküli rendszerrel újabb fejezetet nyitottunk az innováció, a hangminőség és a megbízhatóság terén.”

Az Egyesült Államok legnézettebb sporteseménye, a Super Bowl idén sem okozott csalódást, látványos eredmény született: a Philadelphia Eagles megszerezte első Super Bowl győzelmét. A szurkolók számára világszerte emlékezetes marad P!NK lenyűgöző előadása, amely megadta az est alaphangulatát.