A Sennheiser Education Solutions azokat a megoldásokat foglalja magában, melyeket az audio specialista az oktatási szektor részére kínál. A Sennheiser számára nem új ez a területet: számos egyetem és főiskola rendelkezik már Sennheiser termékekkel. A digitális átalakulás korában azonban az oktatási rendszer is állandó változásban van, a hallgatóknak és az intézményeknek pedig folyamatosan alkalmazkodniuk kell ehhez a változáshoz. A Sennheiser Education Solutions ezen fejlődő felhasználói igényekre reagálva egy olyan termékválasztékot vonultat fel, amely tökéletesen személyre szabható az egyes oktatási intézmények igényei szerint – a lehető leginkább megkönnyítve és felgyorsítva az IT menedzserek digitális munkafolyamatait.

A Sennheiser oktatási célra szánt megoldásai kivétel nélkül ugyanarra az alapvető tulajdonságra fókuszának: felhasználóbarát módon és egyszerűen kezelhetők mind a professzorok, mind a hallgatók, mind az IT-személyzet által. A termékek könnyedén a meglévő infrastruktúrába integrálhatók és megbízhatóan működnek, miközben maximális rugalmasságot biztosítanak a felhasználók számára. Ez gondtalan tanulási légkört teremt, amelyben a gondolatok könnyedén megoszthatók – akár nagyobb csoportokban is –, optimális támogatást nyújtva a hallgatóknak személyes fejlődésükhöz.

A Sennheiser Education Solutions olyan megoldásokat kínál, amelyek tökéletesen személyre szabhatók az egyes oktatási intézmények igényei szerint

SpeechLine Digital Wireless – tökéletesen kiegyensúlyozott hangzás az előadóteremben

A SpeechLine Digital Wireless mikrofonsorozat megbízható és kiemelkedően rugalmas megoldásokat kínál, kifejezetten beszédhang alkalmazásokhoz igazítva. A beszélő igényeitől függően különböző mikrofontípusok választhatók: ha a professzor előadás közben szabadon kíván járkálni a teremben, akkor eldöntheti, hogy kézimikrofont, vagy zsebadóval kombinált csíptetős, illetve headset-mikrofont szeretne használni. Pódiumbeszélgetések esetén például a fórum résztvevői hattyúnyak mikrofonokkal kombinált (vezeték nélküli) asztali állványokat, míg a közönség tagjai a kérdések feltevéséhez kézimikrofonokat használhatnak.

Egy megbízható vezeték nélküli mikrofonrendszer hallgatók, professzorok és IT-munkakörben dolgozók számára: a SpeechLine Digital Wireless rugalmas megoldást kínál az oktatási tevékenységhez

 

A SpeechLine Digital Wireless sorozat esetén nem számít, hogy a mikrofonokat egyetlen helyiségben vagy a kampusz egész területén telepítették-e: a rendszer bármikor bővíthető és a mindennapi oktatási tevékenységhez kapcsolódó minden igényt kielégít. Ez a rendszer kétféle módon használja az időtálló és engedélymentes 1,9 GHz-es frekvencia-tartományt: az automatikus üzemmód egyszerű telepítést és akár 20 konkurens mikrofonkapcsolat számára is megbízható, maximális hatótávolságot biztosít. Többhelyiséges üzemmódban az átviteli teljesítmény módosításával jóval több kapcsolat létesíthető – egy-egy kampusz egészére kiterjedő rendszer esetén összesen több mint 2000 kapcsolat létrehozására van lehetőség.

Egy kézimikrofon – vagy egy csíptetős, illetve headset-mikrofonnal kombinált zsebadó – használatával a professzor szabadon mozoghat

Sennheiser Control Cockpit – az összes mikrofon áttekintése

A Sennheiser Control Cockpit szoftver használatával az egyetemek IT-vezetői a lehető legkönnyebbé és leghatékonyabbá tehetik a digitális munkafolyamatokat. Irányításuk alatt tarthatják a kampusz területén található rendszereket, valamint áttekinthetik a hálózatba kötött eszközöket, azok helyzetét és aktuális állapotát is beleértve.

A Sennheiser Control Cockpit szoftver lehetővé teszi az integrált eszközök távvezérlését és karbantartását

 

A mikrofonok beállítása, illetve a firmware-frissítések távolról elvégezhetők – csakúgy, mint a karbantartás, ahol hibaüzenetek segítik a problémák beazonosítását és akár távolról történő orvoslását is. Az oktatási intézmények a szoftvert digitális folyamataik tökéletesítésére és későbbi befektetéseik minimalizálására használhatják, jelentősen lerövidítve az IT-személyzet számára a karbantartási időt. A Sennheiser Control Cockpit szoftver teljes mértékben kompatibilis a SpeechLine Digital Wireless mikrofonsorozattal, valamint az evolution wireless G3, evolution wireless G4 és Digital 6000 rádiós mikrofonrendszerekkel.

Sennheiser MobileConnect – iskolai előadások és szemináriumok, korlátok nélkül

A MobileConnect a Sennheiser wi-fi-alapú megoldása a korlátok nélküli hallás szolgálatában. A rendszert oktatási intézményekben történő alkalmazásra optimalizálták, hogy a legújabb felhasználóbarát audio technológia használatával minden hallgató igényét ki tudják elégíteni. A kezelés hihetetlenül egyszerű: az iOS és Android rendszerekkel is működő MobileConnect alkalmazás a mobileszközre tölthető. A „Personal Hearing Assistant” (személyes hallássegítő) ezután lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hangzást egy intuitív érintőképernyős kezelőfelületen keresztül egyedi hallásigényeihez igazítsa.

Audio tartalmak valós-idejű továbbítása wi-fi kapcsolaton keresztül: a Sennheiser Mobile Connect közvetlenül okostelefonodon keresztül kínál hallássegítést

 

Az iskolai előadások hanganyaga wi-fi kapcsolaton keresztül, valós-időben és kiváló minőségben kerül továbbításra mobileszközödre, illetve okostelefonodra. A saját eszközök támogatását segítő BYOD megoldásnak köszönhetően a hallgatóknak nincs szükségük további eszközökre, saját okostelefonjukat használhatják. A valós-idejű, streaming formátumú audio jeltovábbításnak köszönhetően a késleltetési idő rendkívül rövid, miközben az Unicast technológia az audio tartalom átvitelét világszerte az összes mobiltelefonra lehetővé teszi. Ennek köszönhetően a csökkent hallóképességű hallgatók is minden nehézség nélkül részt tudnak venni a normál iskolai órákon és előadásokon.

 

További információkért keresd fel a www.sennheiser.com/education weboldalt vagy látogasd meg.