Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A mikrofonok és a monitoreszközök közötti tökéletes kapcsolat jegyében

A Neumann, a világ egyik vezető stúdióeszköz-gyártója, büszkén mutatja be első audio interfészét, az MT 48-at. Ez az innovatív termék a vállalat közel 100 éves történetének jelentős mérföldköve, mellyel a Neumann a mikrofonokon, hangszórókon és fejhallgatókon túl tovább bővíti portfólióját, és egyben utat nyit a digitális világ nyújtotta lehetőségek felé. A Neumann MT 48 a jelút teljes hosszában – a bemenetektől a kimenetekig – referenciakategóriás Neumann minőségről gondoskodik.

Az MT 48 audio interfész az első olyan termék, amely a Merging Technologies cég technológiájával működik. A svájci márka a hangtechnikai szakemberek körében a prémium minőségű AD/DA átalakítás és a hálózati hangrendszerek terén szerzett szakértelméről ismert. A továbbra is elérhető, híres Merging Anubis audio interfész továbbgondolásából született MT 48 további USB és ADAT csatlakozással, valamint új felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, amelyet az otthoni- és projektstúdiókban történő lehető legkönnyebb használatra optimalizáltak. Az MT 48 – 136 dB-es (A) dinamika-tartományával és 78 dB-es erősítésű mikrofon-előerősítőivel – új mércét állít a hangminőség terén.

Így még a legjobb mikrofonok hangzásbeli képességei is korlátlanul kiaknázhatók. Az MT 48 audio interfész 4 db analóg bemenettel és 8 db analóg (=4 db sztereó) kimeneti csatornával rendelkezik, valamint az ADAT (S/PDIF-re kapcsolható) és az AES67 csatlakozáson keresztül tovább bővíthető. Emellett egy beépített MIDI interfész (I/O) is rendelkezésre áll.

Az MT 48 két nagyteljesítményű fejhallgató-erősítővel is büszkélkedhet, melyek szuperalacsony kimeneti impedanciával rendelkeznek, és bármely fejhallgatót csúcsteljesítményre késztetnek. Beépített DSP-effektek is elérhetők: egy kifinomult EQ, komplex dinamikavezérlés és egy zengető. Ráadásul a Neumann MT 48 egyedülálló Dual Output technológiája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre rögzítsék a feldolgozás előtti (pre-FX), illetve utáni (post-FX) jeleket. Sztereó kimenetenként egy-egy (összesen négy) független keverő – melyekkel tökéletes monitor-mixek készíthetők – segíti az ihletett és kreatív előadások megszületését.

Az intuitív érintőképernyős kezelőfelületen keresztül a keverő-jelszintek, a panorámaszabályzók és a többi paraméter is könnyedén állíthatók. Az monitor mix és a különféle beállítások közvetlenül az eszközön kezelhetők. Azon felhasználók számára, akik az MT48-at a számítógépükről vagy táblagépükről kívánják működtetni, egy távvezérlő alkalmazás és egy böngészőalapú webvezérlő is rendelkezésre áll.

„Az MT 48 nagy előrelépést jelent a Neumann számára” – mondta Sebastian Schmitz portfóliómenedzser. „Azzal, hogy a Neumann mikrofonokkal és monitorozással kapcsolatos mélyreható ismereteit kiegészítettük a Merging Technologies AD/DA átalakítás és digitális hang terén szerzett szakértelmével, egy olyan terméket hoztunk létre, amely a hangminőség, a funkcionalitás és a könnyű használat szempontjából valóban kivételesnek tekinthető.”

neumann mt 48
Neumann MT 48

Ralf Oehl, a Neumann vezérigazgatója a következőket tette hozzá: „Legendás mikrofongyártóként a Neumann mindig is a kiváló hangrögzítés-technika szinonimája volt. Az elmúlt évtizedben bebizonyítottuk, hogy a Neumann a hangszórók és a fejhallgatók terén is ugyanezt a kompromisszumok nélküli minőséget képes biztosítani. Az MT 48 az ideális jelút hiányzó láncszeme: a Neumann minőség végre a hangforrástól egészen a fülig biztosítható.”

Az MT 48 audio interfész a 2023-as NAMM szakkiállításon (Anaheim Kongresszusi Központ, 17400 sz. bemutatóterem) kerül bemutatásra, és a Neumann márkakereskedőknél néhány héten belül világszerte elérhető lesz. A forradalmi termékkel kapcsolatos további információk a Neumann weboldalán olvashatók: mt48.neumann.com vagy https://www.neumann.com/en-en//products/audiointerfaces/mt-48

Jellemzők:

  • Kategóriaelső AD/DA átalakítók, hatalmas dinamikatartománnyal
  • Intuitív érintőképernyős felhasználói kezelőfelület
  • DSP jelfeldolgozás (EQ, dinamika, visszhang)
  • 4 db független keverő, beépített talkback funkcióval
  • USB, MIDI, ADAT és AES67 csatlakozás