A hangzásszakértő és a brit sportautó-gyártó közötti műszaki együttműködés prémium hangminőséggel ruházza fel a Plus Four és a Plus Six modellt

A brit autógyártó Morgan Motor Company és a Sennheiser egymással karöltve egy forradalmian új hangrendszert fejlesztettek ki, kifejezetten az új Plus Four és Plus Six modellekhez. Bár a Morgan sportautók már korábban is rendelkeztek hangrendszerekkel, a Sennheiser által kínált hangzásélmény messze felülmúlja az eddigieket. A Sennheiser hangrendszer egy olyan magával ragadó, egyedi hangzásteret hoz létre, amely a hanghűséget a lehető legmagasabb szintre emeli.

„Egyedülálló technológiánk, valamint az a jártasság és szakértelem, amely csapatunkat és a Morgan rendkívüli csapatát jellemezi, lehetővé tette, hogy egy nyitott tetejű sportautót egy minden tekintetben tökéletes hangrendszerrel lássunk el” – mondta a Sennheiser egyik társvezérigazgatója, Dr. Andreas Sennheiser.

„Az új Morgan Plus termékcsalád az unortodox vezetési élmény és az etikus mérnöki megoldások esszenciáját testesíti meg. A kortalan megjelenést és a megfelelő modern technológiákkal történő kivitelezést egyesíti magában” – mondta Massimo Fumarola, a Morgan Motor Company vezérigazgatója. „A Sennheiser szakértői csapatával együttműködésben megvalósított, forradalmian új hangzás bevezetésével azon ígéretünket váltjuk be, hogy termékeinket folyamatosan fejlesztjük, és mindenhol a legújabb technológiát alkalmazzuk. Izgatottan várjuk a Sennheiserrel való további együttműködési lehetőségeket.”

A Sennheiser több mint 75 éves hangtechnikai tapasztalattal rendelkezik, és a professzionális műszaki megoldások világában vezető szerepet tölt be. Így tökéletes partner a Morgan Motor Company számára, amely több mint 110 éve gyárt luxuskategóriás brit járműveket, a hagyományos kézművesség és a modern műszaki megoldások kivételes keverékét alkalmazva. Az eredmény a dizájnra való egyértelmű összpontosítás mellett a kiváló technikai megoldásoknak is teret enged: a jellegzetes Sennheiser hangzással megszólaló, új hangrendszer kiváló összhangban van a kézműves sportautó által kínált kalandos és analóg vezetési élménnyel.

A Sennheiser hangrendszere egy valódi hangzástér varázslatos illúzióját kelti az utasokban, felejthetetlen élménnyé változtatva az utazásokat. Az AMBEO Contrabass algoritmusnak köszönhetően a rendszer egyedi mélyhangzást biztosít, amelyet a határozott, ütős basszushangokra optimalizáltak – a maximális hatékonyság és a lehető legkompaktabb konstrukció megtartása mellett.

A rendszer nyolc jelátalakítót tartalmaz: négy hagyományos hangszórót az ajtóban és a hátfalon, valamint négy láthatatlan hangszórót, amelyek közül három a műszerfal mögött, egy pedig, amely a basszus visszaadásáért felel, az alsó tárolórekeszben kapott helyet. A jelátalakítókat egy új, dedikált DSP-vel rendelkező erősítő hajtja meg, amelyet a Sennheiser hangprocesszor szoftvere vezérel.

Az együttműködés során a Morgan alapfilozófiáját követték, miszerint a modern technológiát megfelelő körültekintéssel kell bevezetni járműveibe. Az utastér kialakítása változatlan maradt, a láthatatlan hangszórók használata pedig minimális többletsúlyról gondoskodik, ami a sportautók elengedhetetlen sajátja. Ez a rendszer még a nyitott tetejű sportautók által kínált nehéz körülmények között is megőrzi prémium hangminőségét.

A vizuális megjelenítés az ajtókba épített hangszórók hangszórórácsain elhelyezett, apró Sennheiser márkajelzések formájában történik. A hangszórórácsok mintázata a Plus modellek motorháztetőjébe süllyesztett, ikonikus Morgan hűtőrácsokat idézi. Mindegyik hangszórórács szaténfényű polírozással készült, összhangban a járművek vezetőterében látható többi díszítéssel.

„Ez egy két történelmi cég között létrejött izgalmas együttműködés, amelynek eredményeként egyedülálló termékek születnek, kivételes hangminőséggel, dizájnnal és kivitelezéssel. Nagy élvezettel dolgoztunk ezen a projekten, és alig várjuk a Morgan csapatával történő további izgalmas technikai kalandozásokat!” – zárta gondolatait Dr. Andreas Sennheiser.