Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
  • Média
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

Írta: Jens Werner, a Sennheiser Portfolio Managere

Nem titok, hogy a világ hatalmas átalakuláson megy keresztül. A pandémia teljesen megváltoztatta a környezetünkhöz való hozzáállásunkat, és ez a konferenciatermek és előadótermek látogatottságát is befolyásolja. Noha kézenfekvő megoldásnak tűnik a létszám és a személyes kontaktus csökkentése, a fizikai távolságtartás egyedülálló kihívásokat jelenthet mind a vállalatok, mind az oktatásban résztvevők számára.

Számos tényező befolyásolja a kommunikációt, ha az nem ugyanabban a térben zajlik a felek között. Előfordulhat, hogy az online bekapcsolódó kollégákat nehezebben lehet érteni, zavaró a háttérben társalgó diákok hangja, a gépelés, a légkondi zaja, valamint a helyiség rossz akusztikája is befolyásolja az előadó és a hallgatóság interakcióját. Mivel a vállalatok és az oktatási intézmények jelenlegi telephelyeiket a megváltozott körülményekhez kívánják alakítani, a meglévő A/V-rendszerek átértékelése elengedhetetlenné válik.

Jens Werner, Portfolio Manager Business Communication (Sennheiser)

Globális szemlélet

Amennyiben egy szemináriumhoz a fizikai résztvevőkön kívül virtuális hallgatóság is csatlakozik a Zoom vagy a Microsoft Teams alkalmazásokon keresztül, akkor egy hatékony audio-ökoszisztéma létrehozása a cél, ahol az egyes felek közötti kommunikáció a legmagasabb minőségben valósul meg. Mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy tisztán értse a másikat az online térben és az előadóteremben egyaránt. A Voice Lift technológia kulcsszerepet játszik ennek megvalósításában, hiszen a hagyományos hangrendszer eszközeit használja annak érdekében, hogy a megfelelő hangminőséget garantálja a helyiségben tartózkodóknak. Egy ilyen rendszer szépsége abban rejlik, hogy figyelembe veszi az emberek közti távolság okozta kommunikációs anomáliákat, és képes a hangot ennek megfelelően néhány dB-vel növelni olyan észrevétlenül, hogy a hallgatóság sem a fizikai, sem az online térben nem érzékeli a hangerő ingadozást.

A hagyományos hangerősítő rendszerhez hasonlóan a Voice Lift technológiához is szükséges a mikrofonok, erősítők, digitális processzorok és hangszórók használata.

A Voice Lift technológiával kiküszöbölhető a nagyobb méretű helyiségek rossz akusztikája, valamint a fizikai távolságtartásból fakadó kommunikációs problémák

Hogyan optimalizálja a hangerőt a mennyezeten elhelyezett mikrofon?

A mennyezeti mikrofonok hatósugárnövelő technológiájuk révén biztosítják a hang terjedésének kifogástalanságát, így a felszólalóknak többé nem kell kézről kézre adniuk a mikrofont. Nemcsak a résztvevők közötti távolságtartást teszi lehetővé, hanem támogatja mind a fizikai, mind a virtuális interakciót a felek között, ezáltal természetesebbé téve a konferenciák, előadások és szemináriumok során zajló kommunikációt.

Nem szabad elfelejteni az előadók kényelmét sem, akik immár csak besétálnak a korszerűen kialakított terembe anélkül, hogy egy kézi mikrofonnal, egy mikroporttal vagy egy pódiumra rögzített eszközzel kéne bíbelődniük. Szabad kezet kapnak a prezentációjukhoz, és azzal a megnyugtató tudattal szólalhatnak fel, hogy a teremben és az online térben mindenki tökéletesen érti őket.

A Voice Lift rendszer mennyezeti mikrofonja érintésmentes kényelmet biztosít az előadó számára

Mindezeket figyelembe véve, a Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 (TCC2) különösen vonzó megoldás lehet. Rugalmas hatósugárnövelő technológiája maximálisan támogatja az előadót, akinek így lehetősége nyílik a természetes beszédhangján prezentálni, akkor is, ha egyhelyben ül, áll vagy a teremben járkál. Könnyedebbé válnak a megbeszélések is, többé nem probléma, ha a tervezettnél többen szólalnak fel, az interakció teljesen életszerű lehet, és a távoli partnerek is aktív részesei lehetnek a kommunikációnak.

A TeamConnect Ceiling 2-vel életszerűek az előadások és megbeszélések, a távoli résztvevők is az esemény aktív szereplőinek érezhetik magukat

A közelmúltban a TeamConnect Ceiling 2 kibővült a TruVoicelift szolgáltatással, ami a tiszta beltéri hangzásért felel. Ez nemcsak kiegészítő technológia, hanem számos egyéb funkcióval is rendelkezik a minőségi hangzásélmény megteremtése érdekében. A TruVoicelift működtetéséért egy korszerű frekvenciaváltó logaritmus felel. A hagyományos hangosítási rendszerekkel ellentétben a TCC2 képes tökéletesíteni az előadó beszédének hangerejét és érthetőségét. A visszhanggátló funkciónak köszönhetően a TCC2 röviden elnémul, ha a visszhang túlságosan zavaróvá válna a megemelkedett hangerőszintek miatt.

A többszereplős beszélgetések során időről időre szünetek alakulhatnak ki. Ha a hangerő nem ér el egy előre meghatározott küszöbértéket, a TruVoicelift képes egy zajzárat aktiválni annak érdekében, hogy a TCC2 elnémuljon és ne a háttérzajt erősítse.

Előfordulhat, hogy a helyiség bizonyos részein a hangerősítésre nagyobb mértékben van szükség. Ha az előadóterem egyik részét elsődleges zónává nevezzük ki, akkor a mikrofon az előadás ideje alatt kizárólag erre a térre fog összpontosítani, nem pedig a perifériáról érkező zajokra.

A TeamConnect Ceiling 2 lehetővé teszi a prioritás zóna (zöld jelzés) meghatározását a megszakítás nélküli hangközvetítés érdekében

A teremnek olyan részei is lehetnek, ahol szeretnénk teljesen kizárni a zajforrásokat, például a szellőző és légkondicionáló berendezések zavaró hangja miatt. A TruVoicelift erre is megoldást nyújt a „néma zóna” kialakításának lehetőségével.

A TCC2 lefedettségi területének grafikus ábrázolása (kék jelzés) egy tárgyalóban, néma zónák megadásával. A zónákat úgy választották meg, hogy kizárják a jobb oldali légkondicionáló és a képernyő hangszórójának zaját

Egy nyílt ökoszisztéma megkímél minket a szükségtelen beruházásoktól, és a lehető legjobb technikai megoldást nyújtja

Az üzembehelyezési és az informatikai szempontokat figyelembe véve, a legideálisabb egy olyan nyílt rendszer, mint a TCC2, mivel könnyedén egyesíthető bármilyen már meglévő ökoszisztémával. Nemcsak a korábbi beállításokat kezeli zökkenőmentesen, hanem a platformok mindegyikével képes kompatibilis maradni, így mellőzve a felesleges beruházásokat. A Microsoft Teams és a Zoom termékei jó kiindulási pontot képeznek ahhoz, hogy a rendszer azonnal működőképessé váljon.

További előnyt jelent az informatikai személyzet számára, hogy a TCC2 és a TruVoicelift könnyedén konfigurálható az ingyenes Sennheiser Control Cockpit szoftveren keresztül, így a mikrofonbeállítások központi helyről szabályozhatók. A mennyezeti mikrofon a Dante Domain Manager-t is támogatja.

A TCC2 kompatibilis az összes piacvezető videós platformmal, valamint további előnyöket kínál a meglévő Q-SYS ökoszisztémákkal rendelkező vállalkozások és intézmények számára. A QSC beépülő modul segítségével egyszerűen kezelhető a mikrofon. Továbbá a Crestron rendszerrel való kompatibilitásnak köszönhetően lehetővé válik a mennyezeti mikrofon hangparamétereinek, némításának és LED-vezérlésének távoli elérése is. A Bose Professional, valamint az ES1 és DS4 mennyezeti hangzással kiemelkedő eredményeket érhetünk el. Ráadásul, a TeamConnect Ceiling 2 az Extron AV technológiát is jól hasznosítja.

Nyílt protokolljának köszönhetően, a TCC2 rugalmasan integrálható bármely más rendszerbe, és akár a kameravezérléshez is jól használható. Ebben az esetben a mennyezeti mikrofon valós idejű helymeghatározási adatainak segítségével rögzíthető az előadókról mozgóképes felvétel, így a hibrid megbeszélések és előadások sokkal természetesebbek az online résztvevők számára.

A TCC2 kompatibilis az összes vezető videós platformmal. Nyílt protokollja révén, a TCC2 rugalmasan integrálható bármely más, már meglévő ökoszisztémába

Pillantás a jövőbe

Úgy tűnik, a hibrid értekezletek és szemináriumok továbbra is népszerűek maradnak, hiszen az érintésmentes hangrendszeren és a kényelmen túl nyilvánvaló előnyökkel járnak a nagyvállalatok és a felsőoktatási intézmények számára. Az online hallgatók igényeinek kiszolgálása az egyetemek kiegészítő jövedelemforrása lett, mivel egyre nagyobb a kereslet a korszerű megoldásokat kínáló online részvétel iránt. A vállalatok rendszeresebben találkozhatnak ügyfeleikkel és cserélhetnek eszmét nemzetközi szakértőkkel. Míg az első megbeszélést célszerű személyesen tartani, a későbbi egyeztetések távolról is megoldhatók – a megfelelő technológiával, a lehető legtermészetesebben.

A Voice Lift technológiával a hibrid típusú találkozások kellemessé válnak: az online kommunikáció tisztán hallható, és az előadó is könnyen érthető a terem bármely pontján.

A mennyezeti mikrofon és a hangosítási rendszer kombinációja természetes és problémamentes kommunikációs élményt nyújt a beszélgetés minden tagjának, függetlenül attól, hogy ugyanabban a helyiségben tartózkodnak vagy online vesznek részt.