A K-array új köntösbe öltözteti a Vyper szériát

Alumíniumból készült, szuperlapos line-array rendszer

A Vyper hangsugárzók a K-array választékának leglaposabb modelljei. Elegáns alumínium házuk a K-array Pure Array technológiájával működő, szorosan egymáshoz illesztett jelátalakítóit rejti, melynek köszönhetően ezek a hangsugárzók diszkrét megjelenésük ellenére hangzás tekintetében igazán figyelemfelkeltők.

A K-array 2022 szeptemberétől egy merőben újszerű, elegáns külsővel indítja útjára az új Vyper sorozatot. Az új változat a csavarmentes, mágneses hangszórórácsnak köszönhetően még könnyebben telepíthető. Az 1 méteres hangsugárzó a magasabb igényeket támasztó alkalmazásoknál is helytáll – kimagasló hangnyomásszintet, kiváló pure array hangzást és egyenletes lefedettséget biztosít, és egyedi RAL színekben is rendelhető. Választható impedanciája a Vypert moduláris használatra is kiválóan alkalmassá teszi: bármely tetszőleges hosszúságú rendszer összeállítható belőle.

  • ÚJ kialakítás a pofonegyszerű telepítés jegyében
  • Érkezik a Vyper család nagyobb hatótávolságra képes, 1 méteres verziója
  • Kimagasló hangnyomásszint, makulátlan array-hangminőség és egyenletes lefedettség
  • A K-array választékának egyik legelegánsabb hangsugárzója

A K-array útjára indítja az új Kommandert: engedd szabadjára az újszerű hangzást

A K-array erősítőválasztékában új fejezetet nyitó, vadonatúj Kommander-sorozat az erősítőkbe integrált elektronikus agynak köszönhetően új korszakot indít a felhőalapú technológiák terén.

Maradj az első vonalban az intelligens hangzás segítségével

A K-array passzív array-hangsugárzóinak vezérléséért felelős Kommander egy olyan erősítőcsalád, melynek modelljeit gondos aprólékossággal tervezték és alkották meg. A csúcskategóriás DSP-kkel és D-osztályú erősítőmodulokkal felvértezett Kommander az adott körülményektől függetlenül merőben új hangzásélményt kínál.

Könnyű és megbízható

A Kommander erősítő egy könnyű, mégis masszív, rozsdamentes acélból készült berendezés, amely 2U-nyi helyet foglalva rack-be is szerelhető. Az erősítőt a túláram, a rövidzárlat és a túlhevülés ellen, valamint a maximális teljesítmény és a megbízható működés érdekében optikai limiterekkel és különféle jelvédelmi funkciókkal látták el.

Maximális teljesítmény, hatékonyabb vezérlés

A Kommander erősítőcsalád minden egyes tagja rendelkezik azokkal a képességekkel, melyek révén tökéletes vezérlőegységként működve a K-array passzív hangsugárzóit – legyen szó 4 vagy 8 csatornáról – maximális teljesítményre késztetik.

Jelfeldolgozás nélkül

A Kommander erősítők sokoldalú megoldást kínálnak: 4-8 független be/kimeneti csatornájuk a beépített DSP-nek köszönhetően teljes mértékben konfigurálható, lehetővé téve az egyes csatornák szintjének kiegyenlítését, valamint a jelútválasztó mátrix és a késleltetés szabályozását. Így nincs szükség többé jelfeldolgozásra.

Intelligens technológiával felvértezve

A K-array által bevezetett IEB (integrált elektronikus agy) technológia megnövelt teljesítményt és egyszerű hangolást tesz lehetővé. Többet tud, mint egy hagyományos DSP: a felhasználók a beépített mikroelektronika által vezérelt integrált osKar operációs rendszerrel teljes mértékben ellenőrzésük alatt tarthatják a rendszert és széles körű hangfeldolgozási lehetőségek közül választhatnak: pl. jelszintek, jelútválasztás és gyári programok. Továbbá USB-lejátszóként használva közvetlenül mobilalkalmazáson vagy dedikált professzionális interfészen keresztül is vezérelhető.

„A K-array tudásának és szakértelmének minden csínja-bínja a Kommanderbe került. 

Vadonatúj, nagyteljesítményű erősítőink mindegyike fel van vértezve a K-array termékek kiváló és dinamikus képességeivel, a felhőalapú technológiák pedig tovább bővítik a lehetőségeket. Ezt a modellt azoknak az ügyfeleknek ajánljuk, akik nagyra értékelik és igénylik a K-Array hangsugárzók feletti teljes körű felügyeletet.”

Alessandro Tatini – a K-array elnöke

A K-array útjára indítja az új Thunder szériát is: Gazdagabb basszus, erőteljesebb hangzás

A KS változatban az újfajta tervezési megközelítéssel megválasztott formáknak és anyagoknak köszönhetően a hangzás mélyfrekvenciás kiterjedése, valamint a hangnyomásszint tovább nő. Egyszerűbben: az új Thunder-KS hangsugárzók mélyebb hangzással, nagyobb hangnyomásszinttel és jobb hangminőséggel rendelkeznek. Ezenkívül két vagy több mélynyomó kombinálásával olyan konfiguráció hozható létre, amellyel a mélyfrekvenciás tartományban is garantálható a kardioid szórás. Így tisztább hangzás érhető el a színpadon, csökken a gerjedés kockázata, és általában véve jobban kontrolálható a hangterjedés.

Minőségi és strapabíró alapanyagok

A hangfalházhoz választott finn nyír rétegelt lemez több mint 30%-kal növelte a hangfal ellenállóképességét, így különösen jó választás kölcsönző cégek számára, illetve minden olyan alkalmazási területen, ahol a szállítás miatt a hangfal folyamatosan erős igénybevételnek van kitéve. Az új polikarbamid festék alkalmazása, valamint a hangszórórács kataforézis kezelése és porszórt bevonattal történő ellátása ellenállóbbá teszi a hangfalat az időjárással és a sópermettel szemben is.

Magas technikai színvonal… és egyben stílusos megjelenés

Anélkül, hogy a K-array hangfalakat dizájntermékként határoznánk meg, ezek a termékek minimalista és esztétikus megjelenésükkel, valamint kiváló műszaki jellemzőikkel minden tervező egyszerűen integrálható és nélkülözhetetlen eszközeivé váltak. Az új termékváltozat újdonsága az is, hogy a fehér szín az alapválaszték részeként, külön testreszabási kérés nélkül választható. Ezáltal a Thunder hangfalak beépített hangrendszerek részeként és esküvői rendezvényekre is kiváló választást jelentenek.

Oldalsó fogantyúikkal a hangfalak még elegánsabbak és még kényelmesebben használhatók. Mivel ezek teljesen a fa hangfalház részét képezik, egyedi színválasztás esetén sem hívják fel magukra a figyelmet.

A felül található M20-as menetes illesztőelem, amelyre a Pinnacle és Axle rendszerekkel való kombináláshoz van szükség, sokkal stabilabbá teszi a támasztófelületet.

Amikor fel kell emelni a hangot…

A Thunder-KS tartozékok közül különösen fontosak az array-rendszerek felfüggesztését szolgáló hardverelemek, melyek segítségével a Thundert a Mugello család line array hangsugárzóival kombinálva, illetve kizárólag mélynyomókból álló klaszterek formájában használhatjuk. Ez a hardverelem szögletes array-rendszerek létrehozására is lehetőséget ad.

Intelligencia – a te szolgálatodban

A Thunder hangsugárzók aktív verziója több egy egyszerű mélynyomónál. Kifinomult, integrált DSP processzorokkal működő, nagyteljesítményű D-osztályú erősítőket tartalmaz.

Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy a Thunder elektronikája a mélynyomók tápellátásán túl akár három további erősítési és jelfeldolgozási csatornát is biztosítson. Így a Thunder komplett vezérlőegységként, egyetlen aktív egység használatával képes egy teljes sztereó rendszer meghajtására.

És ha már az új készségekről van szó: az új Thunder-KS egy osKar nevű újgenerációs intelligenciával is dicsekedhet, amely különböző vezérlőplatformokon keresztül a teljes ökoszisztéma kezelését lehetővé teszi. Emellett a használat egyszerűsítése és az alkalmazási lehetőségek kiterjesztése érdekében közvetlenül az eszköz kezelőfelületén is különféle funkciókat kínál. Az osKar operációs rendszer képes vezérelni a főbb DSP funkciókat, hogy a hangerő, a jelútválasztás és a gyári programok közvetlenül az eszközről legyenek kezelhetők. Emellett USB lejátszóval és web stream vevővel is rendelkezik.

A Thunder-KS mélynyomók háromféle ingyenesen elérhető szoftveren keresztül távvezérelhetők: a Windows és Mac alatt futó, legátfogóbb K-framework szoftverrel, egy intuitívabb webalkalmazással, illetve egy egyszerű mobilalkalmazással (wi-fin keresztül). Emellett olyan API-k és beépülő modulok is léteznek, amelyekkel ezek az eszközök egyéb gyártók vezérlőin keresztül is kezelhetők.

Az egyes eszközök előlapján található LED-ek tájékoztatják a felhasználót, hogy épp melyik eszközzel lépett kapcsolatba.

Esőben is szépen duruzsol

Az új Thunder-KS sorozat erősítője – a hangtechnikusok és kölcsönző cégek örömére – a hálózati tápellátáshoz egy PowerCon True csatlakozóval rendelkezik, amely megkönnyíti a vezetékek meghosszabbítását és ellenállóbb a rossz időjárással szemben. És hogy rossz időjárás esetén még nagyobb legyen a biztonság, a csatlakozópanel ezúttal teljes mértékben a készülékházba süllyesztve kapott helyet, ami kevésbé heves esőzések alkalmával önmagában is védelmet jelent.