Ez a kivételes hangzás mostanáig kizárólag az élvonalbeli élőkoncerteket és broadcast produkciókat jellemezte. Mostantól viszont a Sennheiser a dinamikus MD 9235 kapszula hangzását egy vezetékes mikrofon alakjában is elérhetővé teszi. Az új MD 435 nagymembrános mikrofon minden énekhang számára fokozott jelenlétet, valamint ragyogóbb és részletgazdagabb hangzást kölcsönöz.

„A csúcskategóriás MD 435 kardioid mikrofonnal még a lágyabb énekhangok is könnyedén érvényesülnek” – mondta Kai Lange, a Sennheiser vezető termékmenedzsere. „Az énekesek hangja – azon túl, hogy jól kivehető a mixben – pont olyan természetesen és részletgazdagon szól, mint amely az MD 9235 kapszulát oly híressé tette.”

 

Vezetékes MD 435 kardioid énekmikrofon és MM 435 mikrofonfej (a kapszula interfésszel fényképezve, Sennheiser vezeték nélküli adóegységekkel történő használathoz)

 

Az MD 435 könnyű alumínium-réz lengőtekercse gyors tranziens átvitelt biztosít, melynek eredményeképpen a hangzás rendkívül részletgazdag, árnyalt és áttetsző lesz, különösen a magastartományban. A nagymembrános mikrofon nagyon széles, 146 dB(A)-es dinamika-tartománnyal rendelkezik és akár a 163 dB/1 kHz-es hangnyomásszinteket is kezelni tudja. A rendkívüli akusztikai jellemzők egy olyan konstrukcióban kaptak helyet, amely a turnékra jellemző fokozottabb mechanikai igénybevételt is jól tűri: Az MD 435 fémházzal és a testzajt kivédő rezgéscsillapított kapszula-felfüggesztéssel rendelkezik. Egy búgáskompenzáló tekercs védi a mikrofont az elektromágneses interferenciával szemben.

A kardioid MD 435 nagyon kellemes proximity hatással bír és a mikrofon nagyon jól tolerálja a kapszulát különböző irányokból ostromló hangokat. Még zajos élőkoncert körülmények között is tisztán és magabiztosan szólaltatja meg az énekhangot.

Az MD 435 a Sennheiser vezeték nélküli adóegységekkel történő használathoz MM 435 mikrofonfej formájában is elérhető. Egy tökéletesebb gyártási folyamat eredményeként ez a modell lép hamarosan a jelenlegi MD 9235 kapszula helyébe. Az MM 435 a Sennheiser szabvány kapszulainterfészével rendelkezik, így kiválóan használható a Sennheiser következő vezeték nélküli sorozataival: evolution wireless G4, 2000-es sorozat, valamint a Digital 6000 és Digital 9000 sorozat.

A színpad hihetetlenül hangos tud lenni, a hangszerek hangjukkal szinte maguk alá gyűrik az énekest… – a Sennheiser ezen kihívásokkal teli környezethez tervezte az új MD 445 mikrofont. A hangzásszakértő nagymembrános, dinamikus színpadi mikrofonja közvetlen, frontális hangzást kínál, szűk szuper-kardioid iránykarakterisztikával. Ez a színpad egyéb hangforrásaitól maximális elszigetelést biztosít, másrészt rendkívül hatékonyan védi ki a gerjedést. A magasfokú gerjedésgátlást biztosító MD 445 birtokában az énekesek még a leghangosabb környezetben is könnyedén érvényesülhetnek.

„Az MD 445 az MD-sorozat legerőteljesebb mikrofonja” – mondta Kai Lange, a Sennheiser vezető termékmenedzsere. „Ha a testvérmodell MD 435 a szépség, akkor az MD 445 kétségtelenül a „szörnyeteg”. Minden nehézség nélkül birkózik meg a magas színpadi hangerővel és kölcsönöz hallhatóan nagyobb jelenlétet az énekhang számára. A közvetlen, nagyfelbontású hangzás merőben újszerű gazdagsággal, intenzitással és magabiztossággal szólaltatja meg a hangot.”

 

A vezetékes, szuperkardioid MD 445 énekmikrofon és MM 445 mikrofonfej (a kapszula interfésszel fényképezve, Sennheiser vezeték nélküli adóegységekkel történő használathoz)

 

Az MD 445 akusztikai jellemzőit a modern színpad-konfigurációkhoz igazították, melyeket B színpadok, valamint a PA-rendszer elé nyúló kifutók jellemeznek. Az akusztikai kialakítás lényegét egy újonnan kifejlesztett, könnyű alumínium-rézből készült lengőtekercs alkotja. Ezt a megoldást gyors tranziens átvitel, valamint részletgazdag, árnyalt és átlátszó hangzás jellemzi, amelyet gazdag közép- és mélytartomány egészít ki. A hangzás a hangszerek hangerejétől függetlenül akusztikusan közeli, közvetlen és nyitott.

A magasfokú gerjedésgátlásnak és a szuperkardioid iránykarakterisztikának köszönhetően az MD 445 mikrofon a jelentős mértékű erősítést is elbírja. A mikrofon széles dinamika-tartománnyal rendelkezik (146 dB(A)-nél) és akár a 163 dB/1 kHz-es hangnyomásszinteket is kezelni tudja.

A rendkívüli akusztikai jellemzők egy olyan konstrukcióban kaptak helyet, amely a turnékra jellemző fokozottabb mechanikai igénybevételt is jól tűri: Az MD 445 fémházzal és a testzajt kivédő rezgéscsillapított kapszula-felfüggesztéssel rendelkezik. Egy búgáskompenzáló tekercs védi a mikrofont az elektromágneses interferenciával szemben.

 

MM 445 mikrofonfejjel szerelt SKM 6000 kézimikrofon

 

Az MD 445 a Sennheiser vezeték nélküli adóegységekkel történő használathoz MM 445 mikrofonfej formájában is elérhető. Az MM 445 a Sennheiser szabvány kapszulainterfészével rendelkezik, így kiválóan használható a Sennheiser következő vezeték nélküli sorozataival: evolution wireless G4, 2000-es sorozat, valamint a Digital 6000 és Digital 9000 sorozat.