A Sennheiser a prolight+sound kiállításon bemutat egy alkalmazást, amelynek használatával távvezérelni lehet az evolution wireless D1 rádiómikrofon rendszereket. A WSR alkalmazás az iPad és iPhone készüléket a digitális D1 rendszerek kényelmesen kezelhető távvezérlőjévé alakítja. Az alkalmazás mostantól az Apple App Store alkalmazásáruházból is letölthető.
„Az ingyenes WSR alkalmazás segítségével a zenekarok és zenészek kényelmesen távvezérelhetik D1 rendszereiket” – mondta Martin Fischer, a Sennheiser élő előadásokért és zeneiparért felelős termékmenedzsere. „Legyen szó vezeték nélküli rendszerek felállításáról vagy azok használat közbeni ellenőrzéséről – csak néhány egyszerű ujjmozdulat, és már meg is változtattad az egyik eszköz vagy akár egész eszközcsoportok beállításait.”
Felkészülés a távvezérlésre
A WSR alkalmazás automatikusan felismeri, hogy a D1 mikrofonrendszerek naprakész firmware-rel rendelkeznek-e – és ha szükséges, frissítést ajánlanak az interneten keresztül. Az alkalmazás segítségével a felhasználók iPhone vagy iPad eszközükön kényelmesen állíthatják egy-egy egység, vagy akár egész eszközcsoportok beállításait, szabályozhatják a hangeffekteket, a hálózati beállításokat és a kimeneti jeleket.
Összeállítások bejárásos tesztelése (Walk Test)
A WSR alkalmazás segítségével iOS eszközöd jeltesztelőként is használhatod: az eszközzel és a D1 adóegységgel a színpadon járkálva valós időben jelenik meg a rádiókapcsolat átviteli minősége.
Monitoring
 Hangosítás közben a WSR alkalmazás segítségével az akku töltöttségi szintjét, a hangzásszinteket és a jelerősségeket is ellenőrizheted, így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. És hogy az ellenőrzés még könnyebb legyen, az iPad változat azt is lehetővé teszi, hogy a rendszerek könnyebb beazonosítása érdekében a felhasználókról készített fotókat is felhasználd, és a rendszereket úgy rendezd el a képernyőn, hogy az visszatükrözze a zenekartagok színpadi elhelyezkedését.

„Ez az alkalmazás minden D1 felhasználó számára hasznos, és reméljük, hogy mindannyian nagy hasznát veszik majd az általa kínált egyszerű és kényelmes kezelésnek” – foglalta össze Martin Fischer.

Látogasd meg a Sennheiser és a Neumann közös standját (Hall 4.1 Stand No. D11.).
Az Apple®, az iOS®, az iPad® és az iPhone® az Apple Inc. védjegyei. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási márkája.

Képaláírások:
WSR app.jpg: A Sennheiser WSR alkalmazás segítségével iPhone vagy iPad készülékedről távvezérelheted vezeték nélküli D1 mikrofonrendszered

Walk test.jpg: Az alkalmazás egy Walk Test (bejárásos tesztelés) funkciót is kínál, hogy ellenőrizni tudd a jel erősségét a színpadon

Positioning.jpg: Az ellenőrzést megkönnyíti, hogy az iPad-en vissza lehet adni a színpadi elrendezést. Még a zenekartagokról készített fényképek is társíthatók.