Zenészek, előadók és sportolók véleményét kértük ki az elmúlt hetekben az újonnan megjelent színes MOMENTUM On-Ear és a pár hónapja már elérhető MOMENTUM fejhallgatókkal kapcsolatban. A kampány keretében igyekszünk olyan személyiségeket megkeresni, akik mind szakmailag mind pedig a közönség által elismertek, és elért sikereiket leginkább tehetségüknek köszönhetik. A kampányban résztvevők nem csak az arcukat adják a MOMENTUMhoz, de egyben tesztelik is a terméket. Ennek eredményeképp sorra érkeznek a bejelentkezések Facebookon az új fejhallgatóikkal, illetve a colorcam blognak köszönhetően összegyűjtöttük a személyes véleményüket is.

 Harcsa Veronika / Bin Jip

Mindenki ismeri a márkát, így senki nem lepődik meg rajta, hogy Sennheisert használunk. Ugyanakkor a design új, elegáns, modern és osztatlan sikert arat.

Praktikus és kényelmes. Elsősorban utazás, turnék során használom, amikor nagyon fontos, hogy a busz, a repülő hangját elnyomja egy jól fedő fejhallgató. Így részleteket is kihallani, teljes egészében lehet élvezni a zenét.
A hangzás minőségi, mindenféle zenei stílus hallgatására alkalmas.

Pál Gábor / Compact Disco

Ami a MOMENTUM fejhallgatót illeti, én teljesen el vagyok tőle ájulva. Olyan jó minőségű maga a kialakítás, a hangzásról nem is beszélve, ami az ilyen otthoni-hordozható vegyes használatú kategóriában ritkaság. Külön tetszik a két kábel hozzá, ami a normál hallgatás és a headset funkciók között váltakozik. Nagyon jól ráillik a fülre, nem nyom, egyszóval kényelmes. A dizájn nagyon szép, a csomagolásig bezárólag, minden részletre odafigyeltek. Mindenki irigykedik is. 🙂

Kama / Mary Popkids

 Én a fekete, nagyobb momentum fejhallgatót használom. Ez stílusra letisztult és elegáns. Már a designból jól látszik, hogy minőségi cuccról van szó. A hangzásról azt tudom elmondani, hogy gyakorlatilag referencia fejhallgató, kristálytiszta az egész. Nagyon sok fülesben vagy túlvezérelt a basszus, vagy pont a magas tartomány van túlsúlyban, de azt érzem, hogy ennél nagyon jól megtalálták a középutat. Szintén pozitív csalódás, hogy kevésbé fülled bele a fejem, mert megfelelően levegőzik, amely azért nyáron nagyon nem mindegy. Azt is csak méltatni tudom, hogy van hozzá univerzális kontroll, amivel az Apple termékeken is lehet számokat váltogatni, halkítani, hangosítani, e nélkül nem valószínű, hogy használnám tömegközlekedésen, ahol nem tudom folyton elővenni a lejátszót. A behajtható kis jack dugó is nagy pirospont. Az az igazság, hogy nem tudok rosszat mondani a fülesről. Nagyon el van találva. Nekem a külcsín kevésbé fontos, mint a minőség, de úgy tűnik, hogy az új, színes design nem ment a minőség rovására. Berci a zenekar perkása az eggyel kisebb verziót használja zöldben, a színpadon is, és az a tapasztalat, hogy neki is nagyon bevált.

Eckü / Hősök

“Milyen puha a szivacsa ennek” – mondja az egyik spanom a kocsmában, miután előveszem és megmutatom pár embernek a friss szerzemény fejhallgatóm. Nincs túlméretezve, ízléses a tokja, a kék szín pedig a kedvencem. Hangzásügyileg nem vagyok egy kiművelt technikus, de ezt tök jó hallgatni 🙂 Hajdúböszörménybe mentünk fellépni, Joeker (a Hősök zeneírója – a szerk.) küldött egy friss zenét az e-mailemre. Telóra letöltés, füles izzítva, hátradőlés és lejátszás gomb. Tökéletes gyorsasággal meoztam le egy új alapot, ami majd valami következő Hősök kiadványra kerül rá.

Szőke Barna / Nemjuci

Környezetem a következőképp reagált: „WOW!”

A Sennheiser tudatosan hozza azt a letisztult eleganciát, amit egy exkluzív ám mégis praktikus fejhallgatótól elvár az ember. Bevallom, sok fejhallgatóm volt már, azonban egy sem ebből a kategóriából. Bár eleinte kicsit szkeptikus voltam, és rövid kipróbálás után nem éreztem nagyon egyedinek és exkluzívnak a hangképet. Tekintve, hogy hozzá vagyok szokva a színpadon az elképesztő hangerőhöz, fülemnek szüksége volt egy kis átállásra, de egy két óra elteltével nagyokat nyeltem miközben üvöltött kedvenc dalaim egyike a hangszóróból. A kézbevételt követően csak pár nap hallgatás után értettem meg mennyire kifinomult hangzást hallok. A Sennheisernek sikerült összehozni egy rendkívül egyenletes, ugyanakkor dinamikus hangrendszert. Mióta elkezdtem használni sok fajta zenei stílust hallgattam meg rajta és bármennyire is szőrszálhasogató vagyok, nem igazán találtam belekötni valót. Bár a jó zenét bármin jól esik hallgatni, bátran ajánlom ezt a típust mindenkinek, aki kicsit is ad a finom hangzásra és az extra flat, élethű hangképre. Érdekességképp még annyit, hogy igyekeztem kipróbálni minél több lejátszón. Úgy mint mp3, telefon, számítógép, discman és azt véltem felfedezni, hogy mindegyiken egyformán hozza azt a dinamikát, amit elvár az ember egy ilyen fejhallgatótól. Végezetül a formatervezésről: igazán precíz, letisztult, remek kivitelezés. Ha az ember kézbe fogja, már érzi, hogy itt valami komolyról van szó. Egy hátránya van csak, hogy nagy fülű embereknek mint jómagam, nem kényelmes a viselése 2 óra elteltével. De hát valljuk be, 2 órát nagyon ritkán hallgatunk egyhuzamban zenét, és ha mégis, egy igazi zenebolondot a hangzás kárpótol.

Bogdán Ádám / magyar labdarúgó válogatott kapusa

A MOMENTUM On-Ear-t használom és kiválónak találom mind a hangzását mind a kivitelét a fejhallgatónak. Nagyon tetszik maga a kampány is, amelyben olyan emberek vesznek részt, akik népszerűek, mert már letettek valamit az asztalra a saját területükön, így könnyen tudnak azonosulni a Sennheiser értékeivel is.
Még mindenképp kiemelném, hogy a csapatban – de még a válogatottban is -, a Beats by Dr Dre fülhallgatók vannak abszolút túlsúlyban, így én a Sennheiserrel különbözni tudok a mainstream-től és ez a része különösen tetszik nekem.

A kampány képei: https://www.facebook.com/pg/sennheiser.hu/photos/?tab=album&album_id=714602668567005

fotók: Gáspár Milán

A visszajelzések összegyűjtésében és szerkesztésében a Colorcam blog volt segítségünkre