ECOHEMP – ökokábel PVC-mentes, kenderből készült szövetköpennyel

Megérett az idő a változásra! A hangszerkábelek terén az elmúlt évtizedek során az alapkoncepcióban nemigen történt változás: egy belső rézmag és az azt körülölelő PVC-köpeny. Ez a sikerformula hosszú élettartamú, robusztus, ugyanakkor rugalmas kábeleket garantál. Amit azonban gyakran figyelmen kívül hagyunk, hogy egyes adalékanyagok miatt a PVC újrahasznosítása akadályokba ütközik.

A több, mint 25 éves múltra visszatekintő Cordial most egy merőben új, teljes mértékben PVC-mentes kábelköpeny használatába kezd. Ez a megoldás fenntartható, és legfőképpen legalább olyan kiváló tulajdonságokkal bír, mint a korábban használt változatok. A PVC kiváltója TPE-V névre hallgat. Ez az anyag rugalmasságot, lágyságot és jó tekercselhetőséget biztosító lágy/rugalmas komponensek, valamint vágásállóságot, illetve magas üzemi hőmérsékleten is problémamentes használatot biztosító szilárdabb komponensek keverékéből áll.

Ráadásul:

  • ez az anyag újrahasznosítható.
  • gyártás során az energiafogyasztás lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos PVC anyagok esetében.
  • a TPE-V 25% -kal könnyebb a PVC-nél.
  • a gyártás teljes egészében Európában zajlik, hogy az ellátási láncok rövidek maradjanak.
  • a TREES (Trees for the Future – Fák a jövőért) nonprofit szervezet minden eladott kábel után egy-egy fát ültet.
  • az EcoHemp sorozat textilköpenye GOTS-tanúsítvánnyal* is rendelkezik (igazolás száma: ICEA TC GOTS 2022 80775 3179).
  • még a csomagolás is újrahasznosított szürke kartonból készül (FSC® minősített).

Ezek az innovatív ömlesztett kábelek és az újdonsült termékcsalád az ECOCORD nevet kapta. Ez a forradalmi termék képviseli a Cordial fenntartható jövő felé tartó útjának első lépését.

Kenderből készült szövetköpeny, mely természetes, megújuló és 100%-ban újrahasznosítható

Vizsgáljuk meg közelebbről, és kezdjük az új termékcsalád bemutatását egy igazi csemegével: ha a fő vezérelv a kábelköpeny anyagának fenntarthatósága, akkor az összetevőknek is fenntarthatónak kell lenniük. És hogyan érhetjük ezt el? Ha alapanyagként kendert használunk. Az ECOHEMP ökokábelek köpenye speciális kenderszálakból font szövetből készül, matt zöld, illetve barna melange változatban. A textíliákat évezredeken keresztül ebből a természetes alapanyagból készítették. A Cordial az ökokábelekhez tanúsítottan fenntartható termesztésből származó kendert használ.

A kábelköpeny rugalmasságának biztosítása érdekében a gyártáshoz használt gépek fonatolás közben úgynevezett „kissebességű” üzemmódban működnek, vagyis rendkívül lassan, ami kifejezetten rugalmas és ellenálló fonatot eredményez. Cordial kábelek vásárlása esetén mindig számíthatsz a termékek megbízhatóságára. Ennek az innovatív, korszerű, szövetből készült kábelköpenynek a megalkotásánál a Cordial biztos akart lenni abban, hogy az a zenészek napi rutinja során felmerülő legnehezebb kihívásoknak is megfelel. Ezért egy neves, független textilipari kutatóintézetet bíztak meg a termék „lépésről lépésre” történő kifejlesztésével.

Különleges retro NEUTRIK® csatlakozók

Megjelenésüket tekintve az ECOHEMP ökokábelek egyértelműen kitűnnek a hagyományos hangszerkábelek közül. Nyilvánvaló, hogy a csatlakozóknak is ugyanolyan színvonalat kell képviselniük. A Cordial új, kreatív megközelítést alkalmazva és a NEUTRIK®-kal együttműködve speciális csatlakozódugókat tervezett ehhez a sorozathoz, Shabby Chic kivitelben: egyenes és derékszögű, „antikolt hatású”, prémiumkategóriás, 6,35 mm-es NEUTRIK® jack-csatlakozókat.

A kifejezetten az ECOHEMP-sorozathoz tervezett csatlakozódugók a kábelek számára igazán különleges megjelenést kölcsönöznek, és maradandó benyomást keltenek. Erről gondoskodik a meglehetősen egyedi retro stílus, amely főként az antikolt hatású fémrészeknek köszönhető. A siker kulcsa a különleges megjelenés és a kiváló technológia együttese: az „ECOHEMP csatlakozódugók” a már bevált NP2X és NP2RX NEUTRIK®-csatlakozók sikeres újratervezéséből születtek.

Az ECOHEMP szerelt kábelek a szokásos 6,35 mm-es „egyenes/egyenes” (ECOHEMP PP) és „egyenes/derékszögű” (ECOHEMP PR) jack változatokban kaphatók.

Ezen kívül egyenes NEUTRIK® silentPLUG ® (ECOHEMP PP-SILENT), illetve derékszögű NEUTRIK® silentPLUG ® (ECOHEMP PR-SILENT) változatok is léteznek, melyekkel elkerülhető a hangszer csatlakoztatásakor és leválasztásakor az erősítőben jelentkező, bosszantó recsegő zaj.