A KH 120 A típusjelű közeltéri monitorhangfal 2010-es bevezetésével a Neumann sikeresen belépett a professzionális monitorhangfalak piacára. Számos felhasználó, valamint szakújságírók által végzett mélyreható vizsgálat igazolta ezen kompakt monitorhangfal kivételes hangteljesítményét, valamint kitűnő ár-teljesítmény arányát. A KH 120 A modellt rendszeresen referenciaként emlegetik a 2-utas közeltéri monitorhangfal szektorban.

Az idei frankfurti prolight+sound kiállításon a Neumann ennek a sikeres terméknek egy tökéletesített verzióját mutatta be – a KH 120 D modellt. A „D” változatot egy további BNC bemenettel látták el az AES/EBU vagy S/P-DIF formátumok (24-bit/192 kHz) fogadásához, ami zavartalan digitális munkafolyamatot tesz lehetővé, a stúdió monitorhangfalon történő lejátszással bezárólag.

Egy az analóg és digitális bemenetek esetében is rendelkezésre álló digitális delay (késleltetési) egységnek köszönhetően a monitorhangfal olyan feladatokhoz is használható, ahol időzítésre van szükség:

Audio-video szinkronizáció: a video monitorokban a digitális jelfeldolgozás gyakran okoz szinkronizációs problémát a látott kép és a hallott hang között. Az audio jel bizonyos mértékű késleltetésével ez a jelenség kiküszöbölhető. Több mint 400 ms-os maximális késleltetési idejének köszönhetően a KH 120 D jól felkészült a 3D-s video és az ultranagy felbontású (UHD) képanyagok jövőbeli igényeinek kielégítésére is.

Időkésleltetés kompenzáció: a rendelkezésre álló hely korlátozott mérete miatt gyakran kivitelezhetetlen, hogy sztereó, surround vagy 3D-s konfigurációban az összes hangfal egyenlő távolságra legyen a hallgatási pozíciótól. A KH 120 D késleltetés funkciójának segítségével könnyen kompenzálhatók a különféle monitorhangfalak közötti jelút-hossz különbségek, egészen 0,1 ms-os (3,4 cm-nek megfelelő) pontosságig. A beállítás a monitorhangfal háttérlapján található forgatógombokkal végezhető.

Az analóg jelút integritásának biztosítása érdekében (úm. a KH 120 A esetén) szükség szerint az analóg bemenetnél kiiktatható a késleltetés funkció.

Wolfgang Fraissinet, a Neumann.Berlin elnökének szavaival: „A Neumann stúdió monitorhangfalai a rendkívül magas tűrőképesség és a valósághű hangzás jegyében készültek. A KH 120 D megjelenésével egy teljes mértékben digitális munkafolyamat során is élvezhetjük ezeket az előnyös tulajdonságokat. A beépített késleltetési funkciónak köszönhetően a KH 120 D új alkalmazásokban is használható és kivételes ár-érték arányt képvisel. Ez a hangfal a professzionális hang területére jellemző legújabb trendeknek is megfelel.”