Az audio specialista Sennheiser URBANITE-sorozatának egy új, vezeték nélküli tagját mutatja be a 2015-ös CES szórakoztató-elektronikai szakkiállításon. A Sennheiser új URBANITE XL WIRELESS fejhallgatója Bluetooth és NFC képességekkel gazdagítja a nyertes URBANITE formulát, amelyet divatos, nagyvárosi stílus és kompromisszumoktól mentes hangzás jellemez, szilárd basszussal és kristálytiszta magastartománnyal.
„A Sennheiser URBANITE-sorozatával egy olyan fejhallgató-családot alkottunk, amely útközben is lobbanékony, erőteljes klubhangzást biztosít. Az ezredfordulós nemzedék azonban magasabb szintű tudással és igényekkel rendelkezik. Az URBANITE konstrukciót mostantól vezeték nélküli változatban is tudjuk kínálni” – mondta Dr. Christian Ern, a Sennheiser Communications A/S szórakoztató-elektronikai termékmenedzsmentjének igazgatója. „Az új URBANITE XL WIRELESS segítségével bárhová könnyedén magaddal viheted a basszusvezérelt hangzást, egyszerűen létrehozható vezeték nélküli kapcsolattal, hihetetlenül hosszú akku-élettartammal és érintőpaneles vezérléssel, ami rendkívül leegyszerűsíti a kezelést. Nem kell többé választani stílus és hangzás között: mindenki, aki kényeztetni szeretné füleit, Sennheiser URBANITE XL WIRELESS fejhallgatót választ.”

Az URBANITE XL WIRELESS fejhallgató a nagyszerű hangzás és a páratlanul egyszerű kezelés érdekében a legújabb csúcsminőségű vezeték nélküli technológiát használja. A legújabb apt-X® kodek gondoskodik a tiszta, CD-minőségű hangzásról. A beállítást megkönnyítő NFC technológiának köszönhetően a fejhallgató Bluetooth kapcsolaton keresztül vagy a headsetet közvetlen közelségbe hozva egyszerűen párosítható az NFC-kompatibilis eszközökkel. A legújabb Bluetooth 4.0 szabvány alkalmazása többszörös csatlakoztatást tesz lehetővé – akár nyolc különböző eszköz párosításával és egyszerre két eszköz egyidejű csatlakoztatásával –, melynek köszönhetően az URBANITE XL WIRELESS például egy okostelefonnal és egy számítógéppel is tud egyszerre kapcsolatot teremteni.

Az érintőpanel és a fülkagylóba épített kétmikrofonos rendszer útközben is gyors és egyszerű használatot biztosít.
A Sennheiser URBANITE XL WIRELESS divatos városi stílusához az utcai élethez szükséges tartósság és intelligencia társul. A minden értelemben tartós fejhallgató tekintélyes, 25 órányi lejátszást képes biztosítani, és masszív alapanyagainak – pl. az erős fémalkatrészeknek – köszönhetően nap mint nap képes veled lépést tartani. Az okos, összehajtható konstrukció megkönnyíti a tartozékként mellékelt tartótokban történő tárolást.

A Sennheiser URBANITE XL WIRELESS a jobboldali fülkagylón egy intuitív, csúcsminőségű érintőpanelt is tartalmaz, melyen keresztül az ujjadat csúsztatva vagy azzal koppintva szabályozhatod a hangerőt, vagy ugorhatsz a következő műsorszámra. Az érintőpanelen keresztül kezelni tudod a csatlakoztatott telefonra érkező, valamint az onnan kezdeményezni kívánt hívásokat. Az érintőpaneles kezelést beszédhangos vezérlés egészíti ki, melynek használatával a fejhallgató státuszára vonatkozó összes szükséges információ megtudható. A kristálytiszta hangminőséget a fülkagylókban elhelyezett kétmikrofonos rendszer biztosítja, amely folyamatosan figyeli a környező zajt és a külső interferencia kiiktatásával tisztább beszédet biztosít.

Egy univerzális lecsatolható kábel is a csomag része, a zenelejátszást és a telefonhívások kezelését útközben megkönnyítő beépített távvezérlővel és mikrofonnal.

Az új Sennheiser URBANITE XL WIRELESS fejhallgatóval és a vonatkozó jellemzőkkel kapcsolatos információkhoz látogass el a www.sennheiser.com/urbanite-xl-wireless weboldalra.