Az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon jelentette be, hogy HANDMIC Digital mikrofonja már kapható. Ez a mikrofon, amely ideális választást jelent mobil újságíráshoz és podcast készítéshez, broadcast hangminőséget kölcsönöz az iOS eszközök, Mac gépek és PC-k számára.

A HANDMIC Digital rendkívül masszív, nagymértékben ellenálló a mobiltelefonok által keltett interferenciával szemben, valamint kiválóan csökkenti a kezelési zajt, a szélzajt és a környező zajt, ami nagyon fontos, ha a felvétel rendezvényeken, vagy hasonló zajos környezetben készül. A dinamikus HANDMIC Digital az Apogee díjnyertes előerősítőjének és A/D átalakítási technológiájának segítségével közvetlenül USB vagy Lightning portokhoz csatlakoztatható.

„Ha mobil újságírásról van szó, talán a kézimikrofonok a legkényelmesebben és lerugalmasabban használható eszközök. Nem kell bemikrofonozni az interjúalanyt, tetszőleges számú közreműködővel foglalkozhatsz és irányításod alatt tarthatod az interjút” – magyarázza Nicole Fresen, a Sennheiser termékmenedzsere. „Külső helyszíneken a HANDMIC Digital használatával iOS eszközöd ezekkel az előnyös képességekkel felruházva hatékony felvevőeszközzé alakul át, professzionális hangzás biztosításával. Otthoni alkalmazásoknál pedig a HANDMIC Digital ideális választást jelent podcast- vagy szinkronkészítéshez.”

Egy masszív hangzásjavító eszköz újságírók és podcastkészítők számára

A HANDMIC Digital mikrofont úgy tervezték, hogy állja a külső helyszíneken történő használatból eredő viszontagságokat. A masszivitásról egy teljes mértékben fémből készült ház gondoskodik, míg a kapszula rugalmas felfüggesztést kapott a kezelési zaj kivédése érdekében. A mikrofon ellenálló a szélzajjal és a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses interferenciával (EMI) szemben. Könnyedén felülkerekedik a magas környező zajszinteken, hangos környezetben is kiváló beszédérthetőséget biztosítva.


A HANDMIC Digital használható a közismert médiagyártó programokkal és alkalmazásokkal: pl. FiLMiC Pro, Periscope, Final Cut Pro, Adobe Premiere, illetve Apogee MetaRecorder és Maestro. Az Apogee alkalmazásai például lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy hangot rögzítsen, kényelmesen szabályozza a mikrofonerősítést, illetve olyan funkciókat használjon, mint például a különféle zajcsökkentők (zúgás, sípolás), vagy a túlvezérlés elleni védelem. A piros állapotjelző LED azt jelzi, hogy a mikrofon streaming formátumú audio jeleket továbbít.


Teljes körű csomag

A HANDMIC Digital mikrofon két darab 2 m-es csatlakozókábellel (Micro USB – Lightning, illetve Micro USB – USB („A” típusú)), egy mikrofonkengyellel és egy masszív asztali állvánnyal rendelkezik. Tartozik még hozzá egy tartótok és egy gyors üzembehelyezési útmutató is.„Ezzel a mikrofonnal másodpercek alatt készen állsz az interjúra” – mondja Nicole Fresen. „És ha az interjúalanynak énekelni támadna kedve – a HANDMIC Digital ezt a feladatot is nagyszerűen teljesíti!”

A HANDMIC Digital műszaki jellemzői

Jelátalakító típusa: dinamikus
Iránykarakterisztika: kardioid
Frekvenciamenet: 40–16.000 Hz
Érzékenység min./max. erősítésnél: -54/-19 dBFS
Max. hangnyomásszint min./max. erősítésnél: 134/99 dB
Csatlakozó a mikrofonon: Micro USB
Csatlakozókábelek: Lightning vagy USB („A” típusú) portokhoz
Kábelhossz: kb. 2 m
Tömeg: kb. 340 g
Méretek: ⌀ 48 mm, hossz: 180 mm

Az Apple®, az iOS®, a Lightning® és a Final Cut Pro® az Apple Inc. védjegyei. Az Adobe® és az Adobe Premiere® az Adobe Systems Incorporated védjegyei. A FiLMiC Pro® a FilMiC Inc. védjegye. A Periscope® a Twitter Inc. védjegye.