Weboldalunk megújult 

 

Magával ragadó, basszusban gazdag 5.1.4-es hangzás, amit hallanod kell, hogy elhidd: a Sennheiser új AMBEO Soundbar májustól lesz kapható. Az Ambeo Soundbar – melyet az audio specialista a világ soundbarjainak élvonalába szánt – a hallgatót hihetetlen valósághűséggel helyezi el a hangzástérben. Olyan 3D-s hangzást biztosít, amely egyetlen univerzális eszköz használatával képes elmosni a lejátszott és az élő hangzás határait. A CES szakkiállítás (január 8-11) látogatói működés közben is megtapasztalhatják az AMBEO Soundbar képességeit a Sennheiser standján.

A Sennheiser Soundbar az audio specialista AMBEO védjegye alatt került kifejlesztésre. Az AMBEO 3D hangtechnikai program célja, hogy olyan immerzív audio megoldásokat hozzon létre, melyek a hangzás rögzítésében és visszaadásában egyedülálló teljesítményt nyújtva egy merőben új hangzásélményt kínálnak a felhasználók számára. Azzal, hogy ezt a vadonatúj élményt a nappalikban is elérhetővé teszi, az AMBEO Soundbar a program egy újabb mérföldkövének számít. „Nagy izgalommal mutatjuk be az AMBEO Soundbart, mint a Sennheiser otthoni szórakoztatóelektronikai hangfalkategóriájának első képviselőjét. Ezt a terméket azzal a céllal fejlesztettük ki, hogy a piacon kapható egyik legjobb soundbart alkossuk meg – egy elegáns, univerzális megoldást mindazok számára, akik immerzív 3D-s hangzást kínáló, audiofil kategóriájú otthoni szórakoztatásra vágynak” – mondta Stephane Hareau, a Sennheiser nemzetközi szintű konszumer termékmenedzsmentjének vezetője.

 

A lakkozott és szálcsiszolt alumínium felszín alatt az AMBEO Soundbar megszólaltatásáról 13 hangszóró és a Fraunhofer IIS céggel közösen kifejlesztett, legújabb virtualizációs technológia gondoskodik. „Meggyőződésünk, hogy az AMBEO Soundbar új referenciát fog jelenteni a hangminőség terén” – tette hozzá Maximilian Voigt, a Sennheiser termékmenedzsere. „Ez az eszköz további hangfalak, illetve külső mélynyomó hozzáadása nélkül biztosítja egy 5.1.4-es hangrendszer „mintha ott lennél” hangzását, valamint az erőteljes basszust.”

Tökéletesen az egyes helyiségekre szabva

Legyen szó mozizásról, zenehallgatásról vagy focimeccs nézésről – ahhoz, hogy a hallgató az események középpontjába kerüljön, az AMBEO Soundbar az egyes helyiségeknek és a kiválasztott ülőhelynek megfelelően optimalizálja a hangzást.

Ez a helyiségkalibrálás végtelenül egyszerű a felhasználó számára, mivel a tartozék külső mikrofonnal az akusztikai jellemzők optimalizálása az egyes környezeti feltételeknek megfelelően automatikusan történik.

 

Lélegzetelállítóan magával ragadó otthoni szórakozás

Az AMBEO Soundbar kompatibilis a Dolby Atmos, MPEG-H és DTS:X hangformátumokkal. Upmix technológiájának köszönhetően a sztereó és 5.1-es hanganyagokat is lenyűgöző térhangzással adja vissza. A soundbar öt különböző gyári programot kínál (mozi, zene, sport, hírműsor és semleges), melyek a hangfrekvenciákat és a térhangzás jellemzőket precízen a legkülönfélébb forgatókönyvekhez és hanganyagokhoz igazítják.

 

Intelligens és kapcsolatbarát

A Sennheiser AMBEO Soundbar korszerű csatlakoztatási lehetőségeket kínál a beépített Google Chromecast, Bluetooth és HDMI eARC/CEC protokollon keresztül. A csatlakoztatási lehetőségek körét szélesíti három további HDMI bemenet, egy optikai audio port és egy AUX (RCA) bemenet.

Az audio specialista a tervezésnél azt tartotta szem előtt, hogy a soundbar kezelése egyszerű és egyértelmű legyen. Ez az alapelv a Sennheiser iOS és Android rendszereken is futó Smart Control alkalmazásán keresztül valósul meg. Ennek segítségével a felhasználók okoseszközökön keresztül is elvégezhetik az akusztikai beállításokat: programok beállítása, hangzás személyre szabása EQ használatával, illetve a három AMBEO üzemmód (könnyed, normál és fokozott) egyikének kiválasztásával. A későbbiekben elérthető új funkciók WiFi kapcsolaton és alkalmazás frissítéseken keresztül adhatók a soundbarhoz.