Keresés
bejegyzés típusa
  • Minden találat
  • Termékek
  • Bejegyzések
  • Oldalak
Bejegyzés

Teljesítmény nyújtotta adrenalin-fröccs: MOMENTUM Sport

A Sennheiser április 9-én mutatta be vadonatúj MOMENTUM Sport fülhallgatóját. Ez a sportolók és sportrajongók számára kifejlesztett fülhallgató a legmodernebb pulzus- és testhőmérséklet-érzékelőkkel bír, miközben páratlan hangminőséggel „doppingolja” felhasználóit.    „Több, mint három éve dolgozunk a...

Weboldalunk megújult 

A rendszer zsebvevője és rack-be építhető sztereó adóegysége a megszokott robusztus kivitelben kerül forgalomba, számos kiemelkedő műszaki megoldást rejtve a masszív fémházban. „A világ legkeresettebb vezeték nélküli fülmonitor­ rendszere még kiválóbb lett,” mondta Martin Fischer termékmenedzser. “A rack-be építhető adóegység például most egy Ethernet csatlakozót is tartalmaz. A hangmérnöknek csak egy standard Ethernet kapcsolóra van szüksége, és a rendszer kényelmesen ellenőrizhető és vezérelhető a „Wireless Systems Manager” programunkat futtató PC-ről. Ez a folyamatosan bővített szoftver ügyfeleink számára szabadon hozzáférhető és letölthető weboldalunkon keresztül.”


g3_iem_1.jpgAz adóegység…

…speciális jellegzetessége egy beépített EQ, melynek segítségével a művészek a hangzást optimálisra állíthatják. Az RF kimenő-teljesítmény 30 mW és 10 mW között kapcsolható, melynek köszönhetően a felhasználók választhatnak a nagyobb tartomány vagy a tökéletesebb több-csatornás működés között. A sztereó adóegység most egy Loop-Through (átvezető) csatlakozót kínál az audio jelekhez, ami azt jelenti, hogy a zenekar jelét csak egyszer kell a keverőpultnál bevezetni, és ezt követően minden egyes zenekartagnak elkészíthető a személyre szabott monitor mix. “Ezt a funkciót ügyfeleink kérésére építettük be,” mondta Fischer. Az audio frekvenciamenet szélesebb lett (25—15.000 Hz), ami a művész számára még precízebb és részletezettebb monitor jelet biztosít. Az ország-specifikus, cserélhető csatlakozódugókkal rendelkező univerzális tápegységnek köszönhetően az SR 300 IEM G3 ideálisan használható nemzetközi turnék során.

 

A zsebvevő…

…mono, szeteró, valamint Focus üzemmódba is kapcsolható. Focus üzemmódban a zenészek beállíthatják, hogy egyedi mixük a zenekar jelét, vagy saját hangszerük, illetve énekhangjuk jelét tartalmazza. Az új “Adaptive Diversity” vétel, mely a fülhallgató kábelt második antennaként használja, tovább fokozza a vevőkészülék működési biztonságát. Egy kapcsolható többcsatornás limiter védi a művész hallását a túlzott hangerőtől és a hangerő-csúcsoktól. Ha a vevőkészüléket dinamikus helyett mágneses fülhallgatóval kívánják használni, a Hi Boost funkció kapcsolásával a magas-frekvenciás tartományban is telt hangzás érhető el. Környezetkímélő megoldást jelent, hogy a zsebvevő a Sennheiser újratölthető akkupakkjaival is használható. Az akkuk külső töltőérintkezőkön keresztül tölthetők, úgy, hogy közben a vevőkészülékekben maradhatnak.

 

A monitorkeverést végző hangmérnök…

…most egy infravörös interfészen keresztül, kényelmesen szinkronizálhatja a vevőket a megfelelő jeladókkal. Frekvencia-tartományonként akár 1.680 kapcsolható frekvencia is rendelkezésre áll a 42 MHz-es kapcsolási sávszélességen belül. 20 csatorna bank, bankonként akár 16 presettel, és hat további csatorna bank, mely 25 kHz-es lépésenként szabadon programozható. Az audio érzékenység most 42 dB-es tartományban szabályozható. A monitorkeverést végző hangmérnök a rendszert egy hátsó megvilágítású pontmátrix kijelzőn keresztül, két menüszinten programozhatja. Az általános (User Level) menüszint azokat a funkciókat tartalmazza, melyekre egy előadás során azonnal szükség lehet, miközben a haladó (Advanced Level) menüszint azon alapbeállítások (pl, szinkronizációs paraméterek) szabályozását teszi lehetővé, melyeket nem szükséges mindennap megváltoztatni.