A Sennheiser a 2018-as InfoComm szakkiállításon (Las Vegas, június 6-8.) betekintést enged innovatív mennyezeti mikrofonjának következő generációjába, a TeamConnect Ceiling 2 rendszerbe. Az audio specialista új mennyezeti array mikrofonja, mely 2018 negyedik negyedévétől lesz kapható, automatikus adaptív nyalábformálási technikájának köszönhetően kiváló hangminőséget fog kínálni videó- és hangalapú tárgyalásokhoz. Ez a mikrofon automatikusan a beszélő hangjára fókuszál ‑ annak pillanatnyi helyzetétől függetlenül ‑, hogy a tárgyalások lebonyolítása minél könnyebb és hatékonyabb legyen.

A TeamConnect Ceiling 2 a Dante hálózatok támogatásának – pl. Dante Domain Manager (DDM) kompatibilitás és Ethernet-en keresztül történő táplálás (PoE) – köszönhetően még sokoldalúbb és még több együttműködési lehetőséget kínál. Kompatibilis a Sennheiser Control Cockpit szoftverével, ami hatékonnyá teszi a távoli vezérlést, továbbá nyitott médiavezérlési protokollon (API) keresztül távoli konfigurálási és felügyeleti lehetőséget is biztosít, a médiarendszerekbe és a kameravezérlő alkalmazásokba történő könnyű integrálhatóság érdekében. A TeamConnect Ceiling 2 például teljes mértékben kompatibilis a Crestron vezérlőrendszer platformjával.

„A TeamConnect Ceiling 2 fejlesztésekor kulcsfontosságú szempontot jelentett az optimális csatlakoztathatóság biztosítása. Ez az úttörő mennyezeti array mikrofon Dante és PoE hálózati integrációt, DDM-kompatibilitást és a Sennheiser Control Cockpit alkalmazáson keresztül történő távoli vezérelhetőséget kínál. Ez a mikrofon a nyitott médiavezérlési protokoll használatával könnyedén integrálható egyéb médiavezérlő rendszerekbe, és örömmel jelentjük be, hogy a mikrofon a Crestron vezérlőrendszer platformjával is kompatibilis” – mondta Jens Werner, a Sennheiser üzleti kommunikációs részlegének portfolió menedzsere.

A közepes és nagyméretű tárgyalótermekhez ideális TeamConnect Ceiling 2 gyakorlatilag észrevehetetlenül a mennyezetbe építhető, ami a tér meglehetősen rugalmas kihasználását teszi lehetővé. Amellett, hogy az asztalok mentesek a kábelektől és a mikrofonoktól, ez a rendszer azt is lehetővé teszi, hogy a megbeszélés résztvevőinek többé ne kelljen az ülésrendet vagy a társalgási stílust a terem hangrendszeréhez igazítaniuk. A Sennheiser piacon egyedülálló adaptív nyalábformálási technikája automatikusan követi az éppen beszélő személy hangját, így az természetes hangon beszélhet – ülve, állva vagy akár a teremben járkálva. Ennyire egyszerű a működése, a beüzemelés pedig bonyolultabb konfiguráció nélkül megvalósítható.

A diszkrét mennyezeti array-rendszerbe épített 28 db gömbkarakterisztikájú mikrofonkapszulának köszönhetően a TeamConnect Ceiling 2 kiváló hangminőséget közvetít, amely mentes a zavaró környezeti zajtól. A kristálytisztán hallható beszéd javítja a konferenciához távolról kapcsolódó résztvevők élményét, mivel nem megerőltető a kommunikáció, ami hatékonyabb megbeszéléseket eredményez.

A TeamConnect Ceiling 2 rendszerbe épített 28 db gömbkarakterisztikájú mikrofon (alulról ábrázolva) kiváló hangminőségről gondoskodik.

 

Még könnyebb integráció és kezelés

A Sennheiser eredeti TeamConnect Ceiling rendszere – a végfelhasználói élmény optimalizálása mellett – hihetetlen rugalmasságával és egyszerűségével is lenyűgözte a telepítés kivitelezőit és az IT vezetőket. A mikrofon az első telepítést követően nem igényel folyamatos karbantartást.

A TeamConnect Ceiling 2 ezeket az előnyöket még tovább fokozza: a meglévő IP és Ethernet hálózati technológiára épülő Dante™ többcsatornás audio hálózati szabvány támogatásának köszönhetően a rendszer még könnyebben integrálható a meglévő infrastruktúrába. Az analóg kimenettel és a redundáns üzemmódot támogató két digitális Dante audio kimenettel is rendelkező TeamConnect Ceiling 2 bármely konferenciarendszerhez és digitális audio hálózathoz csatlakoztatható. Az Ethernet porton keresztül történő táplálási lehetőség további könnyebbséget jelent az integrálást és a telepítést illetően.

A TeamConnect Ceiling 2 a Sennheiser egyedülálló hálózati vezérlő szoftverét, a Sennheiser Control Cockpit szoftvert is támogatja. A Sennheiser hálózatkompatibilis eszközei számára digitális munkafolyamatokat kínáló professzionális távvezérlő szoftver a hálózatban található egy vagy több mennyezeti mikrofon központosított adminisztrációját, konfigurálását és felügyeletét teszi lehetővé. A böngészőn keresztül bármely eszközön elérhető Sennheiser Control Cockpit használatával a TeamConnect Ceiling 2 installációk könnyedén kezelhetők. Nagyobb médiarendszerekbe történő integráció esetén az integrálást végzők a Sennheiser nyitott médiavezérlő protokollját (API) is használhatják, melynek segítségével a TeamConnect Ceiling 2 rendszer távolról konfigurálható, vezérelhető és felügyelhető. A mennyezeti mikrofon teljes mértékben kompatibilis a Crestron vezérlőrendszer platformjával.