Weboldalunk megújult 

Az a tény, hogy a vezeték nélküli mikrofonokkal a földgolyó csaknem minden részére ellátogatunk, azt jelenti, hogy a rendszernek igazán rugalmasnak kell lennie a választható vivőfrekvenciák vonatkozásában,” magyarázza Dion fő hangmérnöke, François “Frankie” Desjardins. “A Sennheiser úttörő szerepet vállalt ezen a területen, és ez az egyik legfőbb indok, amiért az általa gyártott rendszereket választottuk. A Sennheiser vezeték nélküli mikrofonokat és fülmonitor rendszereket, a többi vezeték nélküli berendezéssel együtt a rendszer rugalmassága és a mikrofon kapszulák széles választéka miatt használjuk.

A Sennheiser és a Neumann a vezetékes termékek terén is kiváló hírnévnek örvend” – teszi hozzá. “Nagyon hosszú ideje használunk különféle Sennheiser és Neumann mikrofonokat. A Neumann hangspecialistaként szerzett jó híre nem mai keletű. A Sennheiser az Evolution sorozattal nagyszerű hangzású, igazán megbízható és megfizethető áron kínált mikrofonok gyártásába fogott. Ma, még egyéb választási lehetőségek felmerülése esetén is, csaknem kizárólag Sennheiser és Neumann vezetékes mikrofonokat használunk. Mindig találunk a két cég termékválasztékában olyan mikrofont, amely kiválóan megfelel az aktuális feladatnak.

Bár a fő énekmikrofonra vonatkozóan a hangtechnikai csapat tesz javaslatot (mely ezen a turnén Desjardins fő hangmérnökön kívül Charles Ethier monitor-, Marc Thériault RF- és Mario St-Onge audio rendszer hangmérnökből áll), a művésznőé az utolsó szó joga a kapszula típusát illetően” – mondja Celine jelenlegi FOH hangmérnöke. „Ezen a turnén a művésznő Neumann KK 105 S modellt használ, egy Sennheiser SKM 5200 kézimikrofonra szerelve. A háttérvokál mikrofonok Sennheiser MD 5235 kapszulák, SKM 5200 kézimikrofonokra szerelve.”

A “Taking Chances” turné a Sennheiser RF berendezések széles választékát vonultatja fel, melyeknek a világ minden táján megbízhatóan kell működniük. A számok lenyűgözőek. Tíz SKM 5200 kézimikrofon, választható kardioid és szuper kardioid kapszulákkal. 20 db EM 3732 True Diversity iker vevőegység; 36 db EK 300 IEM G2 zsebvevő; 24 db ultra-kompakt SK 5212 zsebadó; és 12 db rack-be szerelt SR 350 IEM G2 iker adóegység, plusz különféle antennák, splitterek és combinerek. A vezeték nélküli berendezések ellenőrzése és koordinálása négy NET 1 rendszeren keresztül, távvezérléssel történik.

A Sennheiser széles termékválasztéka és minőségi berendezései miatt lett a “Taking Chances” turné elsőszámú választottja. Marc Thériault, audio RF-elektromérnök szavaival: “Első osztályú technikai támogatást kapunk. A Sennheiser mindig kész megtenni azt a többlet erőfeszítést, melyet a nagy gonddal összeállított Céline Dion színpadi showk speciális igényei, a berendezésekkel kapcsolatos extra kívánságok támasztanak. Lehetőségem van konzultálni a Sennheiser mérnökökkel és megkérhetem őket, hogy végezzenek a berendezéseken egyedi módosításokat az általunk kialakított gyakorlatnak megfelelően. Ez nagyon fontos szempont ezen a turnén.

A turnén használt mikrofonok között szerepel még a Neumann KM 184 és KM 150 kondenzátor mikrofon, az Evolution sorozat e 902, e 906, e 835 és e 835 S típusszámú dinamikus és e 914 kondenzátor mikrofonja, plusz négy-négy darab az MKH 40 és MKH 60 típusszámú puskamikrofonból. “Az MKH sorozatot a “közönségzaj” rögzítéséhez használjuk” – magyarázza Desjardins.

A produkciós stáb számos Sennheiser HMD 25 boom headsetet használ. “A HMD 25 headseteket elsősorban a backline csapat használja, a kommunikációs vonalon való beszélgetésekhez. Ezeken a Sennheiser Canada végzett módosításokat. Mágneskapcsolót építettek a mikrofonkarba, így a kar felhajtásakor a mikrofon kikapcsol. A hangsugárzók megegyeznek a HD 25 modellben találhatókkal” – részletezi Desjardins. “Az emberek SK 5212 adóegységet használnak a beszédhez, míg a show ideje alatt az EK 300 egységen keresztül a megfelelő mixet hallgatva gyorsan reagálhatnak a jelentkező problémákra. A színpadi-, és a fénytechnikai rendező néhány további HMD 25 modellt használ standard intercom rendszerként.

A Taking Chances turné – héttagú zenekarával, háromtagú háttérvokáljával és nyolc táncosával – Celine Dion “Taking Chances” című legutóbb megjelent angol nyelvű kiadványának promóciós körútja. A show, mely rekordokat döntött világszerte a jegyeladás gyorsasága és az eladott jegyek mennyisége tekintetében, az egyes helyszínek adottságainak megfelelően többféle formátumban került bemutatásra (többek között körszínpadon is). Celine szülővárosában, Montréalban (Kanada) a művésznő első koncertidőpontjaira perceken belül elfogytak a jegyek, és a roham nyolc előadásig és 160.000 nézőig meg sem állt.