A stúdiótól a DJ pultig – a nagyszerű hangzás a tömeg megmozgatásának erejével ruház fel. Immáron több mint két évtizede, hogy az audio specialista Sennheiser ezen kiváló tulajdonságnak köszönhetően vezető szerepet játszik a professzionális audio eszközök piacán ikonikus HD 25 fejhallgatójával, melyet a világ vezető zenei producerei és DJ-i használnak. Egy vadonatúj professzionális DJ és stúdió fejhallgató sorozattal a Sennheiser legenda most tovább folytatódik. A legigényesebb felhasználók számára és a legnagyobb kihívást jelentő körülményekhez tervezett HD8 DJ, HD7 DJ és HD6 MIX modellt a világ vezető DJ-inek bevonásával alkották meg.

Legyen szó zeneszámok készítéséről vagy a táncoló tömeg szórakoztatásáról: a három új fejhallgató modell kiváló, dinamikus hangreprodukciót kínál, a külső zaj leghatékonyabb csillapításával. A strapabíró alapanyagoknak, a kivételes kivitelezési megoldásoknak és a páratlan terméktámogatásnak köszönhetően ezek a fejhallgatók bizton számíthatnak arra, hogy a profi felhasználók elsőszámú kedvencei lesznek.

Ezeknek a legigényesebb felhasználók számára és a legnagyobb kihívást jelentő körülményekhez tervezett modelleknek a megalkotásánál olyan világelső DJ-k véleményét kérték ki, mint Bob Sinclar, Luciano, Andy Baxter, Missill és Davina. A kívánságlistán természetesen a lehető legjobb hangminőség szerepelt az első helyen: az új fejhallgatók – a legendás HD 25 modell mintájára – kiváló, dinamikus hangreprodukciót kínálnak.

„Az új DJ sorozat – a HD 25-ös modell sikerére és a csúcskategóriás hangzás területén szerzett széles körű tapasztalatra alapozva – a Sennheiser saját fejlesztésű akusztikai rendszerét hívja segítségül a zene előadása és készítése során fellépő különféle igények kielégítéséhez“ – mondta Ivan Kuan, a Sennheiser Consumer Electronics vezető termékmenedzsere. A HD8 DJ modellt, melyet igazán kitűnő hangreprodukció jellemez, kifejezetten a professzionális DJ-k igényeihez szabták, míg a HD7 DJ az élő előadásokat előnyben részesítő felhasználóknak kínál magával ragadó, dinamikus hangzást. Mindkét modell kiemeli a mélyközép tartományt, miközben a hangzás feszes marad és sohasem tolakodó, a magasabb frekvenciák is tisztán szólalnak meg. Eközben a HD6 MIX egy olyan modell, melyet elsősorban stúdióban történő zenekészítéshez terveztek, kiegyensúlyozott, precíz hangzást kínál a keveréshez és a lehallgatáshoz. „Annak érdekében, hogy minden apró részlet hallható legyen, az ellipszis alakú, kagylós kialakítású fülrészt úgy tervezték, hogy a legtöbb felhasználó számára tökéletes illeszkedést biztosítson. Ez a konstrukció még rendkívül magas hangnyomás szinteknél is hatékonyan kívül tartja a külső zajt, így a hallgatás biztonságos hangerőszint mellett, túlságosan magas hangerő alkalmazása nélkül biztosítható” – tette hozzá Ivan Kuan.

A DJ fejhallgató sorozat úgy készült, hogy többórás használat esetén is tökéletesen kényelmesen viselhető legyen, akár pult mögött, akár stúdióban, akár előadás közben. Az ellipszis alakú fülkagylók nem nyomják a fület és a cserélhető fülpárnák hosszú távú használat esetén is kényelmes viseletről gondoskodnak. A problémamenetes egyfüles belehallgatás érdekében mindkét DJ modell forgatható fülkagylókkal rendelkezik, melyek akár 210 fokkal is elfordíthatók és három különféle pozícióban viselhetők. A fejhallgatókhoz nagyteljesítményű 3 m-es spirál- és egyenes kábel is tartozik, amely a fülkagylók bármelyikéhez csatlakoztatható, így bármilyen egyedi igényhez képes igazodni. A fejhallgatókhoz történő biztos csatlakozásról egy bajonett típusú zár gondoskodik.

Mindhárom modellt úgy alakították ki, hogy kiállják a mindennapos stúdiómunka és a turnézás által támasztott mostoha körülményeket. A Sennheiser a sorozatot – szigorú, átfogó minőségi tesztelést követően – masszív, kiváló minőségű alapanyagokból alkotta meg, hogy az a legnagyobb igénybevételt jelentő, mindennapos professzionális felhasználást is bírja. És amikor a turnék során túl nagy az igénybevétel, a Sennheiser új fejhallgatói cserélhető alkotóelemekkel és egyedülállóan elkötelezett ügyfélszolgálattal állnak rendelkezésre. Az alkatrész ellátottság a termékek életciklusának végét követően még legalább öt évig biztosított, az alkatrészek pótlása pedig mindig gyorsan kivitelezhető, bármerre is visz utad munkád során a világban.

 

Főbb jellemzők:

  • Kiváló hangreprodukció a Sennheiser saját fejlesztésű akusztikai rendszerének köszönhetően.
  • A nagyon magas hangnyomásszinteket is képes kezelni, kiválóan használható DJ munkakörnyezetben.
  • DJ modellek: 95 ohmos impedancia a DJ eszközökkel történő optimális kompatibilitás biztosításához.
  • Monitoring modellek: 150 ohmos impedancia a stúdió és keverő berendezésekkel történő optimális kompatibilitás biztosításához.
  • Elliptikus, kagylós kialakítás a maximális kényelem és a hatékony zajcsillapítás érdekében; mindkét DJ modell forgatható (max. 210°) és háromféle pozícióban viselhető fülkagylókkal rendelkezik.
  • A sorozat csúcsmodellje, a HD8 DJ modell fém erősítéseket és egy ikonikus fém csuklórészt kapott.
  • Az egyoldalas spirálkábel a fülkagylók bármelyikéhez csatlakoztatható; további tartozék egyenes kábel (mindkettő 3m hosszú); oxigénmentes rézkábel, aranyozott csatlakozókkal; bajonett típusú zár a biztonságos csatlakozás érdekében.
  • Mindegyik modell cserélhető fülpárna készlettel kerül forgalomba (tetszés szerint puha velúrból vagy műbőrből készült fülpárnákkal).

Képaláírások:

Sennheiser HD8 DJ.jpg: A HD8 DJ fejhallgató újraértelmezi a professzionális teljesítmény fogalmát.
Sennheiser HD8 DJ folded.jpg: A HD8 DJ fejhallgató a könnyű hordozhatóság érdekében összehajtható – turnézásra készen.