Weboldalunk megújult 

A német stúdiószakértő Neumann.Berlin bemutatja a KH 750 AES67-et, amely a méltán híres KH 750 DSP mélynyomó AES67-alakpú környezethez tervezett változata. DSP-képességeinek köszönhetően a KH 750 AES67 messze túlmutat egy műszakilag minden szempontból tökéletes mélynyomón. Az új modell hozzáférést biztosít a Neumann forradalmian új MA 1 rendszeréhez, amely automatikus monitorbeállítást kínál és lehetővé teszi a teljes monitorrendszer – benne a csatlakoztatott analóg Neumann hangszórók – helyiséghez igazított korrekcióját (mind az amplitúdó, mind a fázis tekintetében).
Az AES67 hálózat és a KH monitor-hangfalak közötti kommunikációt segítő kezelőfelület

„A kompakt KH 750 AES67 mélynyomó minden olyan területen ideális választást jelent, ahol a meglévő AES67 infrastruktúrában a hangot minél kevesebb késéssel és veszteséggel kell az IP-hálózaton keresztül a hangszórókhoz juttatni. Az AES67 interfészen keresztül nemcsak a mélynyomó, hanem a teljes sztereó rendszer, benne a KH 750 AES67-hez csatlakoztatott hangszórók is kezelhetők” – magyarázta Markus Wolff portfóliómenedzser. „A kettős AES67 audio hálózati kapcsolatok teljes mértékben megfelelnek a redundanciáról szóló ST 2110 és ST 2022-7 műsorsugárzási szabványnak. A KH 750 AES67 ugyanakkor kompatibilis a DANTE® által generált AES67 hálózati adatfolyamokkal is.”

A széles körben kedvelt KH 750 DSP kiemelkedő akusztikai tulajdonságai, valamint olyan egyéb jellemzői is megőrzésre kerültek, mint például a négy útválasztási üzemmódot kínáló, egyedülálló Bass Manager funkció, a konfigurációk és beállítások széles körét kezelő, rugalmas akusztikaszabályzók, valamint az analóg és digitális be- és kimenetek. Természetesen a KH750AES67 is rendelkezik egy nagyteljesítményű DSP-motorral.

A Mac gépen és PC-n is futtatható, automatikus monitorbeállítást kínáló MA 1 rendszeren keresztül a teljes monitorrendszer precízen kalibrálható, az adott helyiség jellemzőinek megfelelően. Ide tartozik a csatlakoztatott monitorhangfalak amplitúdójának és frekvenciamenetének a monitoring környezethez igazodó korrekciója is. Fentiekből következően a KH 750 AES67 a KH-sorozat analóg monitorhangfalainak (pl. KH 120, KH 310 és KH 420), valamint a Neumann DSP-alapú monitorhangfalainak (pl. KH 80 DSP) is ideális kiegészítője.

Gazdag basszus, mely kis helyen is elfér

Természetesen az akusztikai kialakítás is a Neumann-ra jellemző tökéletességet idézi: az újonnan kifejlesztett 10″-os, hosszúlöketű mélysugárzó egy ún. ELFF™ (Extremely Linear Force Factor™) technológiát alkalmazó, nagyteljesítményű, lineáris mágnesrendszerrel működik. A KH 750 AES67 kompakt mérete ellenére is 18 Hz-ig terjedő basszustartománnyal rendelkezik. Mivel a mélynyomó nagyrészt mentesíti a csatlakoztatott monitorhangfalakat a mélyfrekvenciás tartomány visszaadásától, a keresztmodulációs torzítás drasztikusan csökken, miközben a maximális hangnyomásszint nő. További KH 750 AES67 mélynyomók hozzáadásával még nagyobb rendszerek építhetők.

„Az új KH 750 AES67 a Neumann első olyan modellje, amelynek az AES67 hálózatok folyamatos támogatásában lehet része. Ez a melynyomó a teljes monitorrendszert egy újabb szintre emeli: mélyebb basszussal, nagyobb hangnyomásszinttel és még áttetszőbb hangzásképpel. A beépített DSP-motor ezenkívül a forradalmian új MA 1 rendszeren keresztül az amplitúdó és a fázismenet helyiséghez igazodó korrekcióját is lehetővé teszi” – összegezte a Neumann vezérigazgatója, Ralf Oehl. „Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Neumann monitorrendszerek számára ezzel egy új korszak indult, ahol végre az AES67-alapú környezetekben, például a broadcast stúdiókban is szerepet kaphatnak. Ebben a kategóriában további termékek megjelenése várható.”

Legfőbb jellemzők

• Sztereó monitorrendszerek basszustartományának kiterjesztéséhez
• Megnövelt maximális hangnyomásszint
• Csökkentett harmonikus és keresztmodulációs torzítás
• Nagyteljesítményű DSP a teljes rendszer amplitúdójának és fázisának helyiségenkénti összehangolásához
• Teljes mértékben redundáns, AES67 ST 2110 kompatibilis audio hálózati interfész
• Redundáns fizikai hálózat ST 2022-7 környezetekhez
• DANTE-kompatibilis üzemmód a DANTE AES67 streamek fogadásához

Technikai adatok
  • Mélyfrekvenciás vágás: 18 Hz
  • Hangszóró-konfiguráció: 10″-os, ELFF™ technológiával működő, rendkívül hosszúlöketű mélysugárzó.
  • Méretek: 383 x 330 x 383 mm
  • Tömeg: 19,5 kg

A Neumann stúdió mélysugárzó kínálata

A Neumann stúdió monitor hangfal kínálata