A már hosszú ideje Sennheiser eszközöket használó Anastacia ezen a nyáron számos Európai fesztivál érintésével turnézott. Az énekes-dalszerző – a Sennheiser Nemzetközi Kapcsolatok Csapatának támogatásával – a közönséget a zenéjéhez tökéletesen illő, kiváló minőségű berendezésekkel nyűgözte le.

A koncerteken használt Sennheiser berendezések közé tartozott egy EM 500 G3 vevőegységgel kombinált, személyre szabott SKM 500-935 G3 kézimikrofon, mely Anastacia énekhangját közvetítette. Továbbá a lábdoboknál egy-egy e 902 és e 901 modellt, a tamoknál három e 904 mikrofont, a gitárerősítőknél egy pár e 906 mikrofont és a közönség hangjának vételéhez két e 914 mikrofont használtak. A háttérvokálhoz, illetve biztonsági tartalékként vezeték nélküli evolution ew 500-935 rendszereket alkalmaztak.

A monitorrendszer vezeték nélküli ew 300 IEM G2 személyi fülmonitorokból, AC 3000 vagy AC 2 antenna összegzőkből, valamint a művészek és a stáb számára fenntartott, összesen 14 db zsebadóból állt. A képet a vezeték nélküli monitorrendszerhez használt A 5000-CP antenna, a háttértechnikusok IEM rendszereihez használt A 2003 UHF irányított antenna, valamint a vezeték nélküli mikrofonokhoz használt két további A 2003 UHF antenna tette teljessé.

„Az, hogy saját Sennheiser mikrofonjainkat és fülmonitor rendszereinket használtuk a turné során, garanciát jelentett a minőségre és a megbízhatóságra” – mondta Gerard Albo FOH hangmérnök. „A 935-ös kapszula nagy rajongója vagyok. Először 2006-ban használtam Corinne Bailey Rae-vel, azután Roisin Murphyvel, Alexis Jordannel, és öt évig Amy Winehouse-zal. Ez a modell meleg mélyekkel és részletekben gazdag magas-tartománnyal rendelkezik, valamint remekül visszaszorítja a színpadi „áthallást”. A Sennheiser természetes hangzású vezeték nélküli rendszerei és a 935-ös kapszula tökéletesen illenek Anastacia erőteljes és egyedi énekhangjához.”

Majd folytatta: „A doboknál és a gitárnál használt vezetékes Sennheiser mikrofonok szintén igazi „testes” hangzást nyújtanak, én pedig létezni sem tudok a HD 25-II fejhallgatóm nélkül. Ez az én referencia fejhallgatóm, legyen szó élőkoncert keverésről, műsorközvetítésről vagy stúdiómunkáról.”

Kursten Smith monitor hangmérnök 2008-ban kezdet együtt dolgozni Anastaciával. Az énekesnő ekkor már a Sennheiser 935 kapszulát használta. „Együttműködésünk kezdetén kipróbáltunk néhány egyéb kapszulát is, de arra a következtetésre jutottunk, hogy maradunk a 935-ös mellett, mivel egyszerűen ez való hozzá” – mondta. „Ez a kapszula tényleg kiválóan kiegészíti az énekeshő gazdag, erőteljes hangját, így megkönnyíti a dolgomat. Az EM 500 G3 vevő- és SKM adóegység kettőse sziklaszilárd RF kapcsolatról és kitűnő hangminőségről gondoskodik. A vezetékes mikrofonoknál egy kevéske EQ-zásra van szükség, mivel így közvetítenek olyan kiváló minőségű hangot.

kursten_smith.jpg„A Sennheiser berendezések elég masszívak ahhoz, hogy mostoha körülmények között is teljesítsenek és sohasem volt még gondom az RF kapcsolattal” – teszi hozzá. „Olaszországban egy zsúfolásig telt spektrum állt rendelkezésünkre, és mégis több IEM csatornáit tudtam beilleszteni a DTV-B csatornák közé. 10 db IEM rendszerrel és öt rádiómikrofonnal, melyek négy frekvencia-tartományt öleltek fel, kihívást jelentett az összes RF kapcsolat számára helyet találni, de az eszközök sziklaszilárdan működtek.”

A művésznő maga is nagyon elégedett volt a Sennheiser berendezésekkel. „A Sennheiser mikrofonok állandó szerepet töltenek be a pályafutásom során, az első pillanattól kezdve. Ezekre mindig biztosan lehet számítani ebben az örökké változó iparágban” – mondta Anastacia. „Egy olyan berendezés birtokában, mely a lehető legjobb minőségben közvetíti a hangom, jobban tudok a saját előadásmódomra összpontosítani, és kevésbé aggódom azon, hogy hogyan szólok kifelé. A Sennheiser mindig első helyen szerepel a rider listámon!”

Természetesen nemcsak a berendezések teszik a Sennheisert olyan népszerűvé az elsővonalbeli művészek között. A cég által nyújtott, jól ismert támogatás is a Sennheiser csomag szerves része.

„A kitűnő minőségű berendezések mellett fantasztikus támogatást kaptunk Pierre Moranttól, a Sennheiser EMEA kapcsolatokért felelős vezetőjétől, és egy turné során pont ez az, amire szükségünk van” – mondta Kursten. „Ha bármilyen kérdés vagy berendezés igény merül fel, csak egy gyors e-mail-re vagy telefonhívásra van szükség, és máris meg van oldva.”

Gerard egyetértőleg hozzátette: „Még egyszer szeretném kiemelni, hogy Kursten és én elsőosztályú támogatást kaptunk a Nemzetközi Kapcsolatok Csapattól. A számos ok közül ez az egyik, amiért mindig előre örülök annak, hogy a közelgő turnékon Sennheiser felszerelést használunk.”

Képaláírások:

 

Gerard Albo.jpg: Gerard Albo, Anastacia FOH hangmérnöke

Kursten Smith.jpg: Kursten Smith monitor hangmérnök