Weboldalunk megújult 

ADN rendszer frissítés

Az ADN tárgyaló rendszer 2010 nyarán bevezetett, új kezelőprogramja különféle funkciókat kínál a rendszer kezelésének kényelmesebbé tételéhez, és javítja a beszédérthetőséget a problémás akusztikájú konferencia helyzetekben:

(1) Media Control:

Az új szoftver lehetővé teszi, hogy az ADN rendszer központi egysége egy nyitott protokollon keresztül közvetlenül kommunikáljon a média vezérlő eszközökkel, így az be tud épülni a meglévő audio/videó vezérlő rendszerekbe. A felhasználók az összes funkciót a szokásos vezérlő panelről működtethetik.

(2) XLR Mix Minus:

Ez a funkció javítja a hangminőséget azokon a konferenciákon, melyek több helyszínen kerülnek megrendezésre. Ha a hozzászólásokat egy külső konferencia helyszínről közvetítik, az néha kellemetlen visszhang hatással járhat, melynek során a felszólaló a saját hangját késleltetve hallja vissza. Ennek kivédése érdekében az XLR Mix Minus funkció törli a felszólaló saját hangjának jeleit a konferenciajelek összességéből, így az összes résztvevő tiszta hangjeleket hall, zavaró visszhang hatás nélkül.

(3) Mic Loudspeaker Mute:

A külső helyszínre közvetített, viszonylag kis konferenciák esetében a felszólalásokat megszólaltató hangfalak hangja nem kell, hogy hallható legyen a konferenciateremben. A hangot csak a külső résztvevők számára kell hangosítani. A Mic Loudspeaker Mute funkció biztosítja, hogy a felszólaló hangja csak a külső résztvevők számára kerüljön továbbításra, a terminálok hangszóróján keresztül viszont ne legyen hallható. A terminálok hangszórókán keresztül csak a külső résztvevők felszólalásai hallhatók.

ADN PS tápegység

Az ISE 2011 kiállításon az ADN PS tápegység előzetes bemutatása is megtörténik.  A 19“-os, rack-be építhető eszköz 2 x 20 elnöki egységet és delegált terminált táplál gyűrűs elrendezés esetén és 4 x 15 terminált soros csatlakozás esetén. Akár 15 ADN PS egység is egymás után köthető, max. 400 terminál táplálásához. A tápegység 2011 őszétől lesz kapható.